Ana Sayfa İpuçları Birden fazla dosya hakkında bilgi almak

Birden fazla dosya hakkında bilgi almak

8

Get Info’dan bahsettiğimizde dosyalar hakkında hangi bilgileri nasıl görebileceğimizi anlatmıştık. Bu yazımızın ardından hem gelen sorular hem de Get Info’nun yapısı itibariyle birkaç ipucunu paylaşmamızın faydalı olacağını düşünüyoruz. Birden fazla dosya hakkında toplu olarak bilgi almak ve dosya özelliklerinde değişiklik yapmak için Get Info’yu biraz daha farklı kullanmak gerekiyor…

get-info-tip-1

Birden fazla dosyayı seçip “command + i” kısayolu ile toplu olarak bilgi almak istersek Windows alışkanlıklarımızın tersi bir durumla karşılaşırız. Mac OS X, dosyaların toplamı hakkında bilgi vermek yerine her dosyanın bilgi penceresini ayrı ayrı, yanyana açar. Bu ilk başta ters bir durum gibi görünse de, dosyaları karşılaştırmak için aslında muhteşem bir araçtır. Windows’ta üstüste açılan pencerelerin aksine, Mac’te yanyana pencereler ile kullanıcıya hoş bir kolaylık sağlanmış olur.

get-info-tip-2

Ancak elbette amacımız dosyaların hepsinin toplam boyutunu görmek ise bu kısayol yerine “command + option + i” kısayolunu kullanmamız gerekir. Get Info’nun standart kısayoluna ek olarak “option” tuşunun da devreye girdiği bu kısayol sayesinde birden fazla dosya veya klasör ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabiliriz.

get-info-tip-3


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


8 Yorumlar

  1. selamlar Snow Leopard ta iken bu özelliği gayet güzel kullanabiliyordum. Ama bugün App Store den lion indirip kurdum. Hiçbir sorun olmadı. Her şey yerli yerinde ve bütün ayarlarım tamamen aynı ve güzel. Bir kaç program haricinde çalışmayan herhangi bir programda yok. Ama bu kısayol olayı çalışmadı lionda yapamıyorum. Commant + Control + i birden çok dosya hakkında bilgi vermiyor daha doğrusu hiç çalışmıyor bişey çıkmıyor yani. Sadece Command i denince bile info çıkmıyor. Bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz neden oluyor acaba. Birde bi sorum olacaktı. Klavye kısayollarını görev atamak için ne yapmamız lazım. Mesela command tuşununu görevinini başka bi tuşa aktarma yapabiliyormuyuz.. Teşekkür ederim.

  2. dosyayı seçtim sonra çoklu dosya açmak içib alt+cmd+i yaptım ancak dosya bilgisine ulaşamadım. Başka bir ayar yapmam mı gerekiyor, bu aralar sihirlielma.com da baya bi çalışıyorum bu nedenle farklı ayarlar yapmış olabilirim ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz