Ana Sayfa İpuçları Mac’im hakkında tüm bilgiler: System Profiler

Mac’im hakkında tüm bilgiler: System Profiler

9

Mac’imiz ile ilgili genellikle belli başlı şeyleri biliriz; belki işlemcisinin hızını, sabit diskinin boyutunu, işletim sisteminin versiyonunu… Bazen bunlardan bazılarını unutabiliriz, hatta bazılarını ise hiç duymamış bile olabiliriz. Bluetooth çipinin adresini ya da Mac’imizin seri numarasını aklımızda tutmaya hiç ihtiyacımız yoktur mesela. Ama ihtiyacımız olduğunda Mac’imiz ile ilgili hemen hemen her türlü bilgiye erişebileceğimiz bir yer olduğunu biliyor muydunuz? “System Profiler” sayesinde Mac’imiz ile ilgili tüm bilgiler elimizin altında..

about-this-mac-01

Sol üstte, menü çubuğunda yer alan Apple logosuna tıklayıp, açılan menü içerisindeki ilk seçenek olan “About This Mac”e tıkladığımızda karşımıza basit bir pencere gelir. Bu pencere çoğu zaman bize yeterli olan bilgiyi verir.

about-this-mac-02a

Mac işletim sisteminin versiyonu, işlemci hızı ve RAM bilgilerini anında görüntülediğimiz bu ekran içerisinden küçük bir tüyo ile biraz daha bilgi almak mümkündür. İşletim sistemi versiyonunun gri ile yazıldığı alana tıkladığımızda “build” numarasını, bir kez daha tıkladığımızda ise Mac’imizin seri numarasını görebiliriz.

about-this-mac-03aabout-this-mac-03babout-this-mac-03c

Fakat bunlar bize yetmiyor, Mac’mizin herşeyini, tüm detayları ile öğrenmek istersek “More Info” butonuna tıklıyoruz. “System Profiler” açılıyor ve kocaman bir pencere içerisinde “Donanım, Ağ ve Yazılım” şeklinde 3 ana başlık altında toplanan Mac’imiz ile ilgili tüm bilgilere tek tıklama ile erişebiliyoruz.

about-this-mac-04a

Detaylara bu yazımızda girmeyeceğiz, ancak burayı inceleyerek Mac’iniz ile ilgili pek çok ilginç bilgiye erişebilirsiniz. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

    • Eğer aşağıdaki modellerden birine sahipseniz hiç sorun değil 🙂

      MacBook Air (2008-sonu veya daha yenisi)MacBook (2008-sonu Aluminyum, ya da 2009-başı veya daha yenisi)MacBook Pro (2007-ortası/sonu veya daha yenisi)Mac mini (2009-başı veya daha yenisi)iMac (2007-ortası veya daha yenisi)Mac Pro (2008-başı veya daha yenisi)Xserve (2009-başı)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz