Ana Sayfa İpuçları Mac101: Application Switcher ile uygulamalar arasında hızlı geçiş yapmak

Mac101: Application Switcher ile uygulamalar arasında hızlı geçiş yapmak

4

Birden fazla uygulama ve bolca pencere ile başa çıkmak için daha önce Expose ve Spaces’dan bahsetmiştik. Bunlara ek olarak, belki de en sık kullandığımız, verimliliğimizi arttıran bir diğer özellik de Application Switcher. Application Switcher (Bazı yerlerde App Switcher olarak da geçer) sayesinde açık olan uygulamalarımız arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmak için birkaç tuşa basmak yeterli oluyor.

app-switcher-1

Hangi uygulamada olursak olalım, App Switcher kısayolu ile yukarıdaki gibi bir menü açabiliyoruz. Command tuşuna basılı tutarken Tab tuşuna bir kere bastığımızda (Command tuşunu basılı tutmaya devam etmemiz gerekiyor) App Switcher menüsünün açıldığını görebiliriz. Bu açılan menüde tüm çalışan uygulamalarımız listelenir.

Tab tuşuna her bastığımızda listede yer alan bir sonraki uygulama menüde seçili hale gelir. Elbette ki bu işlemi command tuşunu bırakmadan yapmamız gerekiyor.

Listede geri gitmek için ise command tuşuna ek olarak shift tuşuna da basılı tutarken tab’a basmamız gerekiyor.

app-switcher-2

İstediğimiz uygulamaya geçiş yapmanın bir diğer yolu da faremizi kullanmak. Bir kere command ve tab tuşlarına basıp App Switcher menüsünü açtıktan sonra, yine command tuşunu basılı tutuyoruz. Bu sırada faremizi istediğimiz uygulamanın ikonu üzerine getirip command tuşunu bıraktığımızda istediğimiz uygulamaya geçiş yapabiliyoruz.

İnce bir detayın altını çizmek faydalı olabilir. App Switcher menüsündeyken uygulama ikonlarına tıklamamıza gerek yok, sadece üzerine giderek seçili hale getirmemiz, ve basılı tuttuğumuz tuşları bırakmamız yeterli oluyor.

app-switcher-3

Aklımızda olsun, eğer seçtiğimiz uygulamanın açık bir penceresi yoksa sanki hiçbir şey olmamış gibi görünecektir. Uygulamanın seçili hale geldiğini ekranın en üstündeki menü çubuğunun sol tarafında uygulamamızın ismini görerek anlayabiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. Photoshop’ta çalışırken Chrome’a geçmek istiyorum.
    Cmd + Tab yapıp Chrome’u seçiyorum.
    Tepedeki menü değişiyo ama Chrome açılmıyo.
    Bunun sebebi ne olabilir?

      • Evet açık pencere var. Soruyu sorduğum günden sonra şöyle birşey farkettim.
        Uygulamaları simge durumuna küçültmediğim sürece cmd + tab ile geçişi sağlayabiliyorum. Ama simge durumuna küçültmüşsem o zaman üstteki menü değişiyo fakat uygulama açılmıyor.
        Bu normal bir durum mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz