Ana Sayfa Haberler iPad’in yeni tanıtım videoları yayınlandı

iPad’in yeni tanıtım videoları yayınlandı

1

Ocak ayı sonunda duyurulan iPad ile ilgili kapsamlı bir tanıtım yazısını (Neden iPad? – I) daha önce sizlerle paylaşmış, hedeflediği pazarı ve rakip olarak gördüğü netbook’lar ile detaylı bir karşılaştırmasını (Neden iPad? – II) yapmıştık. 3 Nisan’da ABD’de satışa sunulacak olan iPad ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda bol bol spekülasyona ek olarak, Steve Jobs’a gönderilen epostalar sayesinde de bilgi alma şansımız olmuştu. Şimdi ise Apple’ın yayınladığı bazı videolar ile iPad’in kullanımını çok daha iyi görebiliyor, cihazı çok daha iyi anlayabiliyoruz. Tüm videoları izlemek için şuraya göz atabilirsiniz.

iPad-1.enIsAl9vsK1Y.jpg

Sihirli Elma olarak bizim dikkat çekmek istediğimiz nokta ise “Guided Tours” adıyla Apple’ın sunduğu bu kılavuz görevi gören, yol gösteren videolardaki “bazı detaylar”. iPad’in ilk tanıtım videosunu veya ilk reklam filmini hatırlayacak olursak, tüm özellikler tek bir videoda gösterilmiş ve hızlı bir şekilde üzerlerinden geçilmişti.

iPad-TV-Ad.Dk44k00yVTO8.jpg iPad-Video.JxbOwpP82jlO.jpg

Yeni videolarda ise her özellik, her uygulama için ayrı ayrı kısa filmler hazırlanmış. Tüm bu uygulamaların kullanımları yeni veya eski fark gözetmeksizin detaylıca anlatılmış.

iPad-Guided-Tours-4.uFvHB6FrLKa8.jpg

Videolarda dikkat çeken bir diğer konu ise farklı videolar için farklı konseptlerin kullanılmış olması. Örnek vermek gerekirse, Keynote adlı sunum yapmaya yarayan (Microsoft Powerpoint benzeri) programın kullanımını bir iş adamı üzerinden anlatırken, iBooks uygulamasının kullanımda çocuğuna kitap okuyan bir anneyi görebiliyoruz. Ya da Safari uygulamasının şehir hayatı yaşayan genç bir erkeğin günlük hayatının bir parçasıymış gibi anlatılmasının yanında, Photos (Resimler) uygulamasını ise evi içerisinde fotoğraflarına göz atan, düzenleyen ve paylaşan bir bayanı görebiliyoruz.

iPad-iBooks2.v1zk3PnrKCJa.jpg

iPad-Safari2.2dL9VGHmOMAo.jpg

Tüm videoları incelediğimizde ise ortaya şu resim çıkıyor: Apple iPad farklı kullanımlar için tasarlanmış, farklı yaş kitleleri, farklı kullanım amaçlarına hizmet edebilen ama tüm bu kullanımların gündelik ihtiyaçlar etrafına toplandığı, profesyonel kullanımı hedeflemeyen bir ürün. Her ne kadar videoların hepsinde ev içi kullanımlar tercih edilmiş olsa da, iPad’in 3G versiyonunun çıkması ile birlikte farklı videolar da görebileceğimizi tahmin edebiliriz.

iPad-Videos2.P9lDbYfsbVpR.jpg

Özetle, önceki yazılarımızda da vurguladığımız bir nokta var ki, bu videolar ile artık kesinleştiğini söyleyebiliriz: iPad, gündelik kullanımlar için geliştirilmiş, hedef kitlesi sanılanın çok çok ötesinde, çok geniş olduğu bir ürün. Sadece netbook piyasası değil, sadece internet (hatta Facebook), video ve chat amaçlı bilgisayar kullanan çok ciddi bir kitle olduğu düşünülürse, bu piyasayı da hedefleyen bir ürün diyebiliriz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz