Ana Sayfa Apple Mac101: Dock Expose

Mac101: Dock Expose

3

Dock Expose, daha önce bahsettiğimiz Expose’nin biraz daha özelleşmiş bir versiyonu aslında. Mac işletim sisteminin 2009’da lansmanı yapılan yeni versiyonu Snow Leopard ile (Mac OS X 10.6) yeni gelen bir özellik olan Dock Expose sayesinde Expose’yi çok daha verimli kullanabiliyoruz.

Dock’taki bir ikona tıklayıp basılı tuttuğumuzda, Dock Expose bize o uygulamanın tüm açık pencerelerini gösteriyor. Böylece küçültülmüş olsun veya olmasın, hangi ekranda (Spaces) olursa olsun tüm açık pencerelere ulaşabiliyoruz. Kullanmak istediğimiz pencere için geriye sadece onun üzerine tıklamak kalıyor.

dock-expose-A11.png

Özellikle kalabalık pencerelerle çalışırken, örneğin Mail uygulamasında 4-5 tane eposta okurken veya gönderirken, ya da Pages uygulamasında farklı metinler üzerinde çalışırken bazen pencereler arasında kaybolabiliriz. Dock Expose, sadece belli bir uygulamanın pencerelerini göstererek bize yardımcı oluyor.

dock-expose-21.png

Dock Expose aktifken farklı bir uygulamanın pencerelerini görmek istersek, Dock’ta bu uygulamanın ikonuna tıklayabiliriz.

Ayrıca bir de küçük ipucu paylaşalım. Dock Expose, dosyaları bir uygulamadan diğerine taşırken de bize inanılmaz yardımcı olabiliyor. Bir resim dosyasını göndereceğimiz epostanın içine atmak için resmimizi sürükleyip Dock’taki Mail uygulaması üzerine götürdüğümüzde tüm açık Mail pencerelerini görebiliyoruz. Göndermek istediğimiz Mail penceresinin üzerine gidip beklediğimizde de bu pencere karşımıza geliyor. Basılı tuttup sürükleme işlemine burada son vererek resmimizi epostamıza kolayca ekleyebiliyoruz 🙂

Daha anlaşılır olması açısından aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz