Ana Sayfa İpuçları Mac’te “@” işaretini nasıl yapacağım?

Mac’te “@” işaretini nasıl yapacağım?

16

Her ne kadar basit gibi görünse de Mac’e geçiş yapanların ilk başta bulmakta zorlandıkları bir karakterdir “@” işareti. Bu karakter için Windows’tan alışık olunan “Alt Gr + Q” kısayolunun karşılığı Mac dünyasındaki Türkçe Q klavyedealt (option) + Q” şeklindedir.

@char.8rlKnwjaNgGP.jpg

“@” işaretine ek olarak farklı sembolleri de klavyemizi kullanarak nasıl yazacağımızı merak ediyorsanız “Alt (Option) tuşu ne işe yarar?“ adlı yazıya da göz atabilirsiniz.

option-Q.FD47rk79cb5E.jpg


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


16 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey,
    Klavye de $ işareti alt+4 tuşu ile yazılabilirken, Euro işareti kalvye seçenekleri içerisinde ki Currency alt seçeneğinde var. Günümüzde € işareti çok kullanılmakta.
    Sorum şu. € işareti az kullanılan bir seçeneğin yerine atanabilir mi ? Yani alt+4 gibi 4 yerine başka bir tuşa basılarak yapılabilir mi ?
    Teşekkür ederim.

    • Fikret Bey Merhaba,

      Mac işletim sistemindeki ayarlar içerisinde böyle bir değişikliği yapmak mümkün değil. Sadece sistemin derinliklerine girerek, ve önemli sistem dosyalarında değişiklik yaparak bu tarz bir değişiklik yapılabilir. Böyle işlemleri yaparken de sistem dosyalarını bozmak söz konusu olabileceği için Sihirli Elma’da bu gibi yazılara yer vermiyoruz.

  2. merhaba klavye hakkında bir sorum olucak

    normal pc klavye takılı imac imde yalnız bazı tuslara bastım galiba ” yapınca > işareti cıkıyor nasıl düzelir

  3. merhabalar 
    bende yeni macbook pro kullanicisi olarak yeni ozelliklerine alismaya calisiyorum. bu kadar zorlmaya ne gerek vardi diye de dusunmeden edemedim . umarim yakin zamanda bende alisirim 🙂 su gulen isaret bile cok zorladi mesela 😀 
    sorum sudur : dediginiz gibi denedigimde (alt + Q )   = œ oluyor. 
    pek’ bunu nasil halledebiliriz ve rakamlarin uzerindeki isaretler en azindan gozuktugu gibi kullanilabilse…  bunu yapabilicegim bir yol var mi !! soru isaretini de bulamadim!! pesss 

    • Tam anlayamadım, sanırım klavyeniz aslında ingilizce düzeninde ama siz türkçe karakterli olarak kullanıyorsunuz değil mi?

      Bu durumda şu yazının sonundaki “Klavye Görüntüleyicisi” yöntemine göz atarak klavyenizdeki hangi tuşun neye karşılık geldiğini kolayca görebilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2011/12/21/ozel-karakter-aksan-klavye/

      • goktug bey cok tesekkurler kullandikca ogreniyorum:) yinede neden boyle zorlastirdiklarini anlayamadim 😀 shift+2 ye basinca cikiyo   @  isareti.
        yeni bir sorum olucak@goktuggedik:disqus bey: muzik indirme dosyalarini yada baska bir programi indirmeye calistigim zaman ekteki yazi yada baska seyler cikiyo. yuklemeyi nasil yapabilirim. bunlarin mac e yuklenir sekilde olmalarina dikkatte ettim. 2. sorum da iphone la alakali. hala itunes u cozemedim ne yazikki. binlerce fotografim olmasina ragmen yok diyo ordan pc ye pcden tele aktarim nasil yaparim yada itools mu kullansam?

        simdiden ilginiz icin tesekkur ederim. Iyi calismalar 😀

        • Klavyeniz hala ingilizce düzeninde anladığım kadarıyla. Bu yüzden klavyenizi şuradaki yöntemle Türkçe düzene geçirebilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2010/02/18/mac101-turkce-karakterler-icin-klavye-secimi/

          Fotoğraflar için de iPhoto’yu kullanabilirsiniz. iTunes sadece müzik dosyalarınızı düzenlemenize yardımcı olur.

  4. Eğer klavyeniz ingilizce ise, türkçeye çevirmenize gerek yok. Normal windows’daki gibi
    @ işareti shift + 2 ile yapılır.

  5. Merhaba. Diğer bütün posta hesaplarımda @ simgesini option+q ile rahatlıkla kullanmama rağmen hotmail hesabımda @ simgesini bir türlü yazamıyorum. Denemediğim yöntem kalmadı. Bilgisi olan varsa çok memnun olurum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz