Ana Sayfa Apple Mac101: Dock’taki beyaz noktalar nedir?

Mac101: Dock’taki beyaz noktalar nedir?

2

Dikkatli kullanıcılar farkındadır, ancak yeni Mac kullanıcıları gözden kaçırmış olabilirler. Dock’taki ikonların bazılarının altında beyaz parlak noktalar görebiliriz. Bu noktalar küçük görünmelerine rağmen varlıkları bize önemli bir bilgiyi iletir. Altında beyaz nokta görünen uygulamalarımız açık ve çalışıyor demektir. Böylece hangi uygulamaların çalıştığını, hangilerinin ise çalışmadığını bu beyaz noktalara bakarak anlayabiliriz.

Screen shot 2010-04-07 at 9.43.45 AM

“Bu bilgi neden önemli olsun ki?” diye düşünebiliriz. Daha önce “Pencereyi değil, uygulamayı kapatmak” yazımızda bahsettiğimizi hatırlayacak olursak, tüm pencereleri tek tek kapatsak bile uygulamamızın adı menü çubuğunda görünebilir. Yani bazı uygulamalarımız pencereleri kapalı olsa da çalışabilirler. Uygulamanın penceresiz de çalışabildiğini anlamanın yollarından bir tanesi de bu yazımızda bahsettiğimiz beyaz noktalardır.

Mac101-Dock-13

Tüm çalışan uygulamalarımız Dock’ta görünürler ve altlarında daima beyaz noktalar yer alır. Eğer Dock’taki uygulamalarımızdan birisinin altında beyaz noktayı göremiyorsak bilmeliyiz ki o uygulamamız çalışmıyor. Çalıştırmak için üzerine tıklayınca uygulamamızın ikonu önce bir süre zıplayacak, sonra uygulama çalışır hale gelince altında beyaz nokta belirecektir.

Tüm bunlara ek olarak, Mac’imizi ilk çalıştırdığımızda farkedeceğimiz üzere Finder uygulamasının özel bir durumu söz konusudur. En temel uygulamalardan biri olan Finder, Mac’imiz açılırken çalışır ve hep çalışır olarak kalır. Açık bir penceresini göremediğimiz zamanlarda bile altında yanan beyaz ışığı hiçbir zaman sönmez.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz