Ana Sayfa Haberler iPad satışları 2 aydan kısa sürede 2 milyonu geçti!

iPad satışları 2 aydan kısa sürede 2 milyonu geçti!

1

4 Nisan’da ABD’de piyasaya çıkan iPad 60 günden kısa sürede 2 milyon adet satışa ulaştı bile. Geçtiğimiz hafta bu büyük başarıyı kendi web sitesinde duyuran Apple, iPad satışları ile ilgili tahminlere bir yanıt vermiş oldu.

Apple CEO’su Steve Jobs da kendi yorumlarını bu açıklama ile bizlerle paylaşmış oldu: “Tüm dünyadaki müşterilerimiz iPad’in sihrini yaşıyor, deneyimliyor ve en az bizim kadar seviyorlar. Sabırlı davrandıkları için minnettarız ve herkese yetecek kadar iPad üretmek için çok çalışıyoruz.”

ipad_side_view

Bu açıklamada da altı çizildiği gibi, ABD’de iPad bulan şükrediyor neredeyse 🙂 Zira pek çok yerde iPad ya tükenmiş oluyor ya da 16GB modeli yerine sadece 32 veya 64GB’lık modeller bulunabiliyor.

Yoğun iPad talebini karşılamakta zaman zaman sıkıntı yaşayan Apple, iPad’i geçtiğimiz hafta itibariyle 9 farklı ülkede daha satışa çıkarttı. ABD’ye ek olarak Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İspanya, İsviçre ve İngiltere’de de satışı 28 Mayıs’ta başlayan iPad’in fiyatı ise ülkeye göredeğişiklik gösterebiliyor. Henüz Türkiye için net bir tarih olmasa da sonbahar aylarında iPad’in Türkiye’de de satışa sunulacağını önceki iPhone lansmanlarından tahmin edebiliyoruz. 🙂

iPad-front-back

60 günden az sürede 2 milyonu aşan satış rakamının önemini anlatmak için önceki ürünler ile karşılaştırmak faydalı olabilir. iPod 2001 senesinde satışa çıkmasının ardından 2 milyonuncu satışı 2 sene içerisinde yakalamış ve iPhone ise 2007 senesindeki lansmanının ardından yaklaşık 4 ayda 2 milyonluk satış adedine ulaşmıştı. iPad’in yepyeni bir kategoride bir cihaz olarak 2 milyonu 60 günde yakalaması gerçekten muazzam bir başarı olarak değerlendirilebilir.

Diyecek tek bir şey var: Tebrikler Apple…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz