Ana Sayfa İpuçları MagSafe – Güvenli ve kullanımı kolay bir şarj adaptörü

MagSafe – Güvenli ve kullanımı kolay bir şarj adaptörü

15

Batarya ömürleri saatlerle sınırlı olan bilgisayarlarımızın belki de en önemli parçalarından birisi şarj adaptörüdür diyebiliriz. Dolayısıyla bilgisayarımızın şarj adaptörü veya takılacağı yuvası zarar görürse bize çok ciddi sıkıntılar yaşatabilir. Ancak MacBook ailesindeki MagSafe sayesinde güvenli ve kolay bir şekilde MacBook’umuzu şarj edebiliyor, klasik şarj adaptörü sorunlarını hayatımızdan çıkarmış oluyoruz.

MagSafe5

MagSafe, MacBook ailesindeki en işlevsel araçların başında geliyor desek yanlış olmaz sanırım. Zira hem diğer şarj adaptörlerine göre kullanım kolaylığı ile ön plana çıkıyor, hem de bizi tatsız kazalardan koruyor. Peki MagSafe bunları nasıl yapıyor?

MagSafe, mıknatıs etkisi ile manyetik olarak MacBook’umuza tutunuyor ve şarj olmasını sağlıyor. Ayrıca MagSafe’i düz veya ters takmak gibi bir problemimiz yok, böylece MagSafe’i gözümüz kapalı bile MacBook’umuza kolayca takabiliyoruz 🙂

new-magsafe-adapter

MagSafe’in bu mıknatıs özelliği bize oldukça basit ama bir o kadar da önemli bir güvenlik sağlıyor. Diğer bilgisayarlarda şarj kablosuna ayağımız takıldığında fiş yerinden çıkabilir, bilgisayar yerinden fırlayabilir hatta yere düşebilir, şarj portu bile bozulabilir. Böyle bir senaryo bize hem maddi açıdan hem de bilgisayarımızı kullanamayacağımız için çok ciddi sıkıntılar çıkartabilir.

magsafe-adapter

Ancak MacBook ailesinde kabloya takılma durumunda MagSafe zaten mıknatıslı olduğu için kendini kolayca bırakıyor ve MacBook’umuz sapasağlam bir şekilde yerinde duruyor. Biz de “aaa ayağım takıldı” deyip MagSafe’i yeniden yerine takıyoruz. 🙂

Ancak MagSafe’in de dikkat edilmesi gereken bir noktası mevcut. 2010 öncesinde üretilen MagSafe adaptörlerinin uçları, yapıları sebebiyle kolay kıvrılan, fazla kıvrıldığı zamanda hasar görebilen şekildeydi. Bu sebeple MagSafe adaptörlerinin bilgisayara takılan uçlarının kıvrılmamasına özen göstermeliyiz, aksi takdirde kablo zedelenmesi hatta kopmasıyla karşılaşmamız söz konusu olabilir. Kablolarla ilgili konuya daha önce Bir MacBook şarj adaptörü hikayesi – Adaptör kablosu nasıl sarılmalı?” yazımızda değinmiştik. Benzer şekilde, kablomuzun fazla kıvrılmamasına ve üzerine yük binmemesine dikkat edersek, sorunsuzca kullanmaya devam edebiliriz.

MagSafe4
Resmi büyütmek üzerine tıklayabilirsiniz.
MagSafe3
Resmi büyütmek üzerine tıklayabilirsiniz.

2010 yılı ortasından itibaren ise artık MacBook ailesi yeni tip MagSafe adaptörleri ile birlikte geliyor. Yeni MagSafe adaptörleri, MacBook’a takıldığı zaman yuvadan dik bir şekilde çıkıyor ve böylece de kabloya binen yükü azaltıyor.

MagSafe6

Toparlayacak olursak, MagSafe ile hem kolay hem de çok daha güvenli bir şekilde MacBook’umuzu kullanabiliyor, tatsız kazalardan da olabildiğince uzak kalmış oluyoruz… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


15 Yorumlar

  1. merhabalar,

    belki içeriğinizde vardır ancak ben bulamadım. geçtiğimiz hafta bir macbook pro aldım ve pil ömrünü uzatmak için ilgili bir makale aradı gözlerim. varsa yönlendirebilir misiniz? yoksa da ortalama ömürleri ve püf noktaları hakkında özet bilgi için çok memnun olurum.

    şimdiden teşekkürler,

  2. Bana MacBookPro’mu aldıran ilk bakışta mest edip ilk dokunuştada almaya karar verdiren özelliktir kendisi. Diğer bilgisayar üreticileri hay Allah bu bizim aklımıza nasıl gelmedi diyor olmalılar. Bunla yetinmeyip bir şekilde şu anki çözümlerine çare aramalılar ama gariptir hiç bir gelişmeye henüz şahit değilim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz