Ana Sayfa İpuçları Mac101: Pratik Kullanımlar – II

Mac101: Pratik Kullanımlar – II

1

Mac’imiz ile ilgili pratik bilgilere devam ederken, bu yazımızda ise çalışma verimliliğimizi arttıracak, bizi “iyi ki Mac kullanıyorum” dedirtecek birkaç uygulamadan bahsedeceğiz.

Aynı anda birden fazla pencereyle çalışıyorsak Expose, tek hareketle tüm açık pencereleri küçültür, ekranda sıralar ve bizim her birinde ne olduğunu farkedebilmemizi sağlar. “Expose’den önce nasıl çalışıyordum?” diye düşündürecek kadar faydalı olan bu özellikten vazgeçemeyeceksiniz… 🙂

Spaces, çalışma düzenimize göre uygulama pencerelerini gruplayıp aralarında kolayca geçiş yapmamızı sağlar, böylece masaüstümüzdeki dağınıklığı ortadan kaldırır. Spaces sayesinde daha fazla alanı, daha verimli bir şekilde kullanabiliriz.

Application Switcher (App Switcher) sayesinde açık olan uygulamalarımız arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmak için birkaç tuşa basmak yeterli oluyor.

Kısayollara gerek kalmadan, ekranın köşelerine uzanarak istediğimiz araçları Aktif Ekran Köşeleri sayesinde çağırabilir, böylece oldukça pratik bir şekilde çalışabiliriz.

Dashboard ise, küçük programcıkların üzerinde çalışmasına izin vererek bize ufak işlerimizde yardımcı olur. Widget adı verilen bu programcıklar, tek bir tuşa basarak erişebileceğimiz Dashboard’da yarı saydam bir katman üzerinde görünür ve odağımızı kaybetmeden çalışmamıza devam etmemizi sağlar.

Dock’taki bir ikona tıklayıp basılı tuttuğumuzda, Dock Expose bize o uygulamanın tüm açık pencerelerini gösterir. Böylece küçültülmüş olsun veya olmasın, hangi ekranda (Spaces) olursa olsun tüm açık pencerelere ulaşabiliriz.

“Yeni Başlayanlar için Mac” yazılarımızın tamamı için şu sayfaya göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz