Ana Sayfa MacOS Hızlı ve ücretsiz bir BitTorrent istemcisi: Transmission

Hızlı ve ücretsiz bir BitTorrent istemcisi: Transmission

9

Mac platformunda ihtiyaçlarımıza yönelik olarak işimize yarayan uygulamaları tanıtmaya devam ediyoruz. Bu yazımızda da hızlı, kolay ve tamamen ücretsiz bir BitTorrent istemcisi (client) olan Transmission’ı inceleyeceğiz. Transmission, Mac’imizde kullanabileceğimiz en iyi istemcilerden bir tanesi. Öncelikle ücretsiz olması, uygulamanın boyutu, RAM kullanımı ve barındırdığı özellikler düşünüldüğünde rakiplerinin ilerisinde olduğunu söyleyebiliriz.

Transmission-logo-2010-10-2-10-09.png

Transmission’ı kullanmak için yapmamız gereken tek şey programı yükledikten sonra torrent dosyalarını çalıştırmak. Herhangi bir ek ayar vs yapmamıza gerek olmaksızın Transmission bizim için download işlemini gerçekleştiriyor…

Transmission-window-2010-10-2-10-09.png

Transmission, ek özellikler bakımından da oldukça güçlü diyebiliriz. Uygulamanın ayarlarının içerisindeki seçenekleri kurcalayarak bu ayarlara göz atabilir, kendi kullanımımıza göre değiştirebiliriz. Ancak bu yazımızda Transmission’ı sadece tanıtıyor, detaylarına değinmiyoruz.

Transmission-prefs-2010-10-2-10-09.png

Transmission’ın güzel özelliklerinden bazılarına değinmek gerekirse, Dock’taki dinamik ikonunu ve kompakt download listesini örnek olarak verebiliriz. Download’larımız devam ederken, Transmission’ın Dock’taki ikonunda o anda hangi hızda download ve upload yaptığımızı görebiliyoruz.

Transmission-dock-2010-10-2-10-09.png

Eğer aynı anda çok fazla torrent dosyası download ediyorsak listemiz biraz kabarık durabilir. Uygulamada View menüsünden “Compact View”ı seçtiğimiz zaman Transmission’ı çok daha sade bir arayüz ile görüntüleyebiliyoruz.

Transmission-compact-2010-10-2-10-09.png
Ancak Transmission’ın en sevdiğim yanı ise sistem kaynaklarını asgari seviyede kullanması… Birkaç farklı BitTorrent istemcisi kullandıktan sonra torrent download işlemi benim için can sıkıcı bir hale gelmeye başlamıştı. Hem programın çalışması, hem de download sürecinde hantal ve sistemi yoran programlara kıyasla Transmission, sistemde çalıştığını hissetmeyeceğimiz bir uygulama.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

    • Çok teşekkürler Murat Bey, böyle yorumlar gördükçe biz de çok mutlu oluyoruz… 🙂

      SihirliElma’yı çok daha iyi bir yere getirmek için sizlerin desteği de bizim için çok önemli… Yorumunuz için tekrardan teşekkürler…

  1. Göktuğ Bey;

    Daha önce Transmission’u denemiş ama ara yüzü belki uTorrent alışkanlığı içime sinmemişti ve kullanmayı bırakmıştım. Bu yazıyı inceledikten sonra alıcı gözle bir daha denemeye karar verdim. Deneyimlerimi yine buradan paylaşırım. İlginize tekrar teşekkür ederim.

    • Göktuğ Bey tekrar Merhaba;

      Transmission’u kurdum. uTorrent’den daha beter oldu. Transmission açıkken internet bağlantısı tamamen duruyor. Çok küçük KB seviyesinde indirirken bile internet bağlantısı BROWSER, MAIL, SKYPE..vs hepsi duruyor. uTorrent’de en azından indirme hızı düşükken yine diğer internet bağlantıları devam ediyordu.

      Modeme WPA ile bağlanıyorum. uPNP açık. NAT ile 50001 portu UDP, TCP her ikisi de açık. Ve Transmission’u 50001’e yönlendiriyorum. Port check ettiğinde yeşil yanıyor.

      Transmission üzerinde;
      1. Bir bant sınırlaması yapmadan denedim. Yani limitsiz hız kullandım.
      2. Hıza sınır koydum.

      hiç birşey farketmedi, yine diğer internet bağlantıları kopuyor.

  2. Goktug bey merhabalar. Ben transmission’u duzenli olarak kullanmaktayim fakat uygulamayi acinca masaustune harici disk seklinde transmission adinda bir amblem dusuyor hemen. Silemiyorum acamiyorum kaldiramiyorum hic bir sekilde. Yardimci olurmusunuz lutfen?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz