Ana Sayfa Haberler Adobe Flash Player 10.2

Adobe Flash Player 10.2

8

Bir süredir beklediğimiz, Aralık ayından beri beta sürümde olan Adobe Flash Player 10.2 sonunda hazır. Flash Player’ın bu güncellemesini önemli bir haber olarak vermek sebebimiz ise performans ve pil ömründe bizim için yaratacağı önemli gelişmeler.

adobe_logo_hi_res_2.jpg

Bildiğiniz gibi daha önce Adobe Flash’ın ciddi performans ve güvenlik sorunları yaşattığına, bu sebeple de iOS ailesinde (iPhone, iPad, iPod) desteklenmediğini, Mac platformunda da yeni MacBook Air’lere yüklü olarak gelmediğinden bahsetmiştik.

apple-vs-adobe.png

İşlemciye çok yüklenen Flash, web sitelerinde video oynatmak ve reklam alanları gibi sebeplerle MacBook’umuzun işlemcisini gereğinden fazla meşgul ederek pil ömrümüzden de ciddi anlamda çalıyordu. Bu sebeple eğer uzun süre MacBook’umuzu şarj edemeyeceksek, bu gibi sitelerdeki Flash alanlarını iptal etmenin iyi bir yöntem olacağını da paylaşmıştık.

Sihirli-Elma-Pil-Battery-5-1000-sarj-charges-2011-01-4-22-20.png

İşte bu ve benzeri sorunları adreslemeye çalışan Adobe, Flash Player’ın 10.2 sürümüyle “Stage Video” adı verilen bir özellik sayesinde Mac’imizin işlemcisi yerine grafik işlemcisini kullanıyor ve bu sayede hatırı sayılır bir performans iyileştirmesi sağladığını iddia ediyor.

Henüz tüm siteler bu “Stage Video” özelliğini desteklemese de kısa sürede bu desteğin verilmesiyle daha performanslı, daha stabil ve pil ömrü uzun günlere doğru yol aldığımızı söyleyebiliriz 🙂 Bu sebeple de bu güncellemeyi tüm Mac kullanıcılarına tavsiye ediyoruz.

Adobe - Install Adobe Flash Player.jpg

Güncellemeyi yüklemek için aşağıdaki bağlantıya tıklamamız ve açılan sayfada “Download Now” butonuna tıklamamız gerekiyor. DMG dosyası yüklendikten sonra içinden çıkan uygulamayı çalıştırarak yükleme işlemini gerçekleştirebiliyoruz.

http://get.adobe.com/flashplayer/



Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


8 Yorumlar

  1. göktuğ bey ben bunu indiriyorum bilgisayarıma indikten sonra çalıştıra basıyorum yükleme tamamlanırken yüzde76da safariyi kapatın ve tekrar deneyin diye bir uyarı çıkıyor. safariden çıkmış olmama rağmen bu uyarı çıkıyor. acaba hangi uygulama safariyi kullanıyorda bu hatayı veriyor bi bilginiz var mı? adobe güncellemesini ne zamandan beri yapamıyorum bu yüzden..

  2. ben ilk defa mac kullanıyorum ve flash player yüklemediğim iiçin istediğim videoları internet üzerinden açamıyorum bu program yerine alternatif olarak appstore dan indirebileceğimiz bir prıgram var mı

  3. goktuğ bey ben dediğiniz yeri açtım enerji bölümü geldi ve safarıye tıkladım yukardan çarpı ışaretıne bastım salt oldu yukledm snra tekrar safarı actm youtube ama olmadı 🙁 ılk defa mac kullanıyorum bugun macbook aldım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz