Ana Sayfa Haberler MacBook Pro satın almayı mı düşünüyorsunuz? Biraz beklemeniz iyi olabilir…

MacBook Pro satın almayı mı düşünüyorsunuz? Biraz beklemeniz iyi olabilir…

14

Bildiğiniz gibi Sihirli Elma’da Apple ile ilgili kesinleşmemiş bilgilere pek yer vermiyoruz. Her gün onlarca farklı kaynaktan Apple ile ilgili pek çok bilgi, gerçekleşme ihtimali belli olmayan gelişmeler paylaşılıyor. Sihirli Elma’da biz de tüm bu bilgileri süzerek, en doğru şekilde sizlerle paylaşmaya çabalıyoruz. Fakat birkaç haftadır yoğunlaşan, ve son birkaç gündür de artık ciddi şekilde konuşulan bir gelişmeyi paylaşmadan geçemiyoruz. Apple, bu hafta içerisinde MacBook Pro ailesini yenileyebilir.

Sihirli elma MacBook Pro

En son geçtiğimiz bahar aylarında yenilenen MacBook Pro’ların yenilenme zamanı geldi diyebiliriz. Intel’in yeni nesil işlemcilerinin (Sandy Bridge) de hazır olduğunu düşündüğümüzde Apple’ın MacBook Pro serisini yenilememesi için bir neden kalmıyor.

Sihirli elma intel sandy bridge cpu

Özellikle mevcut MacBook Pro’larda stok sıkıntısının görülmesi, ABD’deki online dükkanlarda gönderim sürelerinin artması da kısa zamanda bir yenilenmenin olabileceğine işaret ediyor.

Sihirli elma MacBook Pro shipping

Pek çok kaynak 24 Şubat 2011 Perşembe gününü işaret ediyor. Bu günün aynı zamanda bir süredir yeniden sağlık problemleri yaşayan Steve Jobs’ın da 56’ncı doğum günü olması, tarihi daha da anlamlı kılıyor.

Sihirli elma MacBook Pro Steve Jobs

Kesin bir bilgi olmasa da, yaklaşık 1 yıldır değişmeyen MacBook Pro ailesinde bir yenilik ihtimali oldukça yüksek. Yeni MacBook Pro’larda MacBook Air benzeri bir yapıya geçilmesi, yani daha ince, üçgen formunda bir yapı bekleniyor.

Sihirli elma MacBook Air

Ayrıca sabit disk ve optik sürücü (DVD) gibi hareketli parçaların da tercihe bağlı olarak yer almaması mümkün. Böylece SSD kullanan MacBook Pro’nun çok daha hızlı çalışabileceğini, ve DVD’den kazanılan yer ile daha iyi bir pil ömrü (yaklaşık %20 daha iyi, yani yaklaşık 12 saat) sağlanabileceğini söyleyebiliriz.

Sihirli elma MacBook Air Flash Storage

MacBook Pro’larda 2008 sonundan beri gördüğümüz unibody (yekpare gövde) tasarım korunsa da, aluminyum yerine farklı bir madde (sıvı metal) kullanılabileceği de yine dedikodular arasında. Hatta bu sıvı metalin renginin yakın zamanda değişen Apple’ın web sitesindeki çubuğun rengi olduğu konusunda bile söylentiler mevcut.

Sihirli elma apple com

Bir diğer dedikodu da Apple’ın USB 3.0 ve FireWire yerine çok daha hızlı bir bağlantı teknolojisi olan Light Peak’i yeni MacBook Pro’larda kullanacağı ile ilgili. Bu şimdilik zayıf gibi görünse de, Apple’ın bu teknolojiye yatırım yaptığını ve en geç 2012’de kullanacağına ilişkin detaylar da paylaşılıyor.

Sihirli elma MacBook Pro light peak

Özetle, kesin bir bilgi yok, ancak son günlerde bu konu oldukça hararetlendi ve hemen hemen her kaynakta yer aldı. Bu sebeple bu hafta olmasa bile çok yakın bir zamanda MacBook Pro ailesinde bir yenilik görmek şaşırtıcı olmamalı.

Eğer yakın zamanda MacBook Pro alma planlarınız varsa, biraz daha beklemeniz iyi olabilir… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


14 Yorumlar

  1. Hersey hos ve guzel ama sabit disk ve optik surucu (DVD) olmasa bence cok buyuk bir eksiklik. Bunlari istemiyenler icin zaten Macbook Air var. Bu nedenle eger dogruysa bu, bence Macbook Pro almanin tam zamani.

    • Emre Bey Merhabalar,

      Yazıda da belirttiğim gibi bunlar aslında hiçbir şekilde resmi açıklamalar değil. Bu sebeple hepsi de olabilir, hiçbiri olmayabilir de 🙂

      SSD ve DVD konusunda ise tahminim, bunun sadece bazı modellerde veya isteğe bağlı şekilde olabileceği yönünde. Apple’ın tüm MacBook’larından DVD’yi ve sabit diski kaldırması şu an için pek mantıklı bir karar olmaz sanırım.

      Sizin de belirttiğiniz gibi, bir çok kullanıcı için bu değişiklikler biraz erken olabilir…

      Bekleyelim, Apple ne düşünüyor, hep beraber göreceğiz… 🙂

  2. Yaklaşık 3 ay önce MacBook Pro’ma kavuştum. Yenilenmesi benim için iyi bir haber değil ama eski ya da yeni farketmiyor Mac Mac’tir sonuçta. Kesinlikle pişman olmadım aldığıma. Yaptığım en iyi yatırımlardan biri, kullanmak ayrı bir zevk zaten…:)

  3. Selamlar göktuğ bey
    Macbook pro ile macbook air karsilastirmasi yaptiniz mi acaba ??? en önemli farklari nelerdir ??? Ben 6. Aya kadar bekleyecegim 🙂 eger karsilastirma varsada kusura bakmayin kacirmis olabilirim 🙂

    • Merhabalar Ali Bey,

      Çeşitli MacBook Pro ve MacBook Air ürünlerini kullanma imkanım oldu, ancak Sihirli Elma’da böyle bir karşılaştırma yapmış değiliz.

      Yenilenecek olan MacBook Pro ailesi elimize geçtiği zaman böyle bir karşılaştırma yapmayı ben de en az sizin kadar istiyorum 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz