Sihirli Elma’da Şubat’ın en iyileri..!

0

Geride bıraktığımız şubat ayı Apple için oldukça heyecan vericiydi. Pek çok yeni uygulama ve ürünle buluştuk, gelişmeleri sizlerle paylaşmaya çalıştık. Bu yazımızda da Şubat ayında akıllarda kalan en iyi incelemeler, haberler, uygulamalar, Mac101 yazıları ve karşılaştırmaları sizler için derledik.

Bu derlemeyi;

  • Şubat ayında Sihirli Elma’yı yakından takip edemeyen, gelişmeleri kaçırmış olanlar için iyi bir özet,
  • Sihirli Elma’da paylaşılanları daha yakından keşfetmek isteyenler için ise iyi bir fırsat olarak görebiliriz 🙂

Sihirli Elma’yı okuduğunuz ve bizi takip ettiğiniz için çok teşekkürler! Geçtiğimiz ayın en iyi yazılarını derlediğimiz bu sayfaya da umarız keyifle göz atarsınız… 🙂

Yazıların tamamını okumak için başlıklara tıklayabilirsiniz…

“The Daily” iPad Gazetesi Yayınlandı

Bir süredir konuşulan, hakkında satar/satmaz, tutar/tutmaz şeklinde pek çok yorumun yapıldığı iPad’e özel günlük bir gazete olan The Daily sonunda hayata geçti. Son dakika haberleri, spor, popüler kültür, eğlence, uygulamalar, oyunlar, teknoloji, magazin ve daha bir çok konuda tüm dünyadan haberler sunacak olan The Daily, sadece iPad’e özel ilk gazete olarak ABD’deki App Store’da bugünden itibaren yer almaya başladı.

Sihirli elma the daily gazete 3

Basit ve pratik bir video dönüştürücü: Miro

Video dönüştürme işlemi benim için hep sıkıntı verici olmuştur. Videoları iPhone ve iPad’imde de izlemek için hem sağlıklı çalışan, hem de kullanımı basit olan bir programı sonunda buldum diyebilirim. Mac App Store‘dan yüklediğim Miro Video Converter sayesinde artık videoları iPhone ve iPad uyumlu hale getirmek çocuk oyuncağı… 🙂

Sihirli elma miro video donusturucusu converter

Adobe Flash Player 10.2

Bir süredir beklediğimiz, Aralık ayından beri beta sürümde olan Adobe Flash Player 10.2 sonunda hazır. Flash Player’ın bu güncellemesini önemli bir haber olarak vermek sebebimiz ise performans ve pil ömründe bizim için yaratacağı önemli gelişmeler.

Flash player 10 2

Sparrow: E-Posta’lar için minimalist bir yaklaşım

Mac App Store ile uygulama dünyası zenginleşmeye devam ediyor. Sparrow, minimalist bir e-posta uygulaması. Basit ve verimli olmak için tasarlanmış, ve bunu da kesinlikle başarıyor.

Sihirli elma Sparrow banner

Mac’e geçiş yapanlara tavsiyeler

2011’in başında sayılırız, ancak MacBook Pro serisi -her sene olduğu gibi- yenilendi bile! 🙂 Biz de bilgisayarını yenilemeyi, Mac’a geçiş yapmayı düşünenleri ve Mac’e henüz geçiş yapanları düşünerek bu konuda bir yazı paylaşmak istedik.

Sihirli elma mac

Time Machine ile Mac’imizi Yedeklemek

Bilgilerimi yedeklemek benim için her zaman bir problem olmuştur. “Klasörleri tek tek seç, kopyala-yapıştır yap, saatlerce bekle, düzenli periyotlarla yap ve arşiv oluştur.” Tüm bunları otomatik yapan program bulma zahmetine hiç girmiyorum bile. Ancak Mac ile tanıştıktan sonra aradığım basitliği ve işlevselliği Time Machine’in yedekleme sisteminde buldum, ve Time Machine ile tüm bu sorunlardan tamamen kurtuldum.

Sihirli elma time machine yedeklemek banner

MacBook Pro ailesi yenilendi!

Apple beklendiği üzere tüm MacBook Pro ailesini bugün itibariyle yeniledi. Tüm beklentileri karşılayamasa da, MacBook Pro ailesinde önemli yenilikler söz konusu. Intel’in yeni işlemcileri, AMD’nin yeni grafik işlemcileri, Thunderbolt adı altında süper hızlı bir port ve HD kalitesinde FaceTime kamerası bu yeni ailenin en önemli 4 değişikliği olarak sıralanabilir.

Sihirli elma macbook pro family banner

Mac OS X Lion ile TrackPad’in yükselişi

TrackPad’in getirdiği kolaylıklara önceki yazılarımızda değinmiş, hatta “Mac101: Onun adı Trackpad, touchpad’i unutun…” yazımızda da tüm özelliklerine ve ayarlarına detaylıca değinmiştik. Apple’ın Mac platformu için bir sonraki işletim sistemi olan Mac OS X Lion‘ın bu yaz aylarında piyasaya çıkmasıyla birlikte TrackPad’in kullanımında da önemli iyileştirmeler olacak gibi görünüyor. Bu yazıda da TrackPad’in Lion ile birlikte gelecek olan yeni hareketlerine değinmek istedik.

Trackpad 1

Yeni MacBook Pro’lar uçuyor!

Her ne kadar yenilikler ilk başta pek fazla gibi görünmese de, yeni MacBook Pro ailesi kullanıcılarını mutluluktan “uçuracağa” benziyor. Çünkü Intel’in yeni işlemcileri kelimenin tam anlamıyla uçuyor! PrimateLabs’in yaptığı Geekbanch testlerine göre yeni MacBook Pro’lar seleflerine toz yutturan bir tablo ile karşımızda…

MacBook Pro Benchmarks Early 2011 banner

Mac OS X Lion’ın ilk betası yayınlandı

Geçtiğimiz Ekim ayında “Back to the Mac” etkinliğinde ilk defa adını duyduğumuz ve görme imkanına sahip olduğumuz, Mac işletim sisteminin yeni versiyonu olan Lion‘ın ilk betası geçtiğimiz hafta içerisinde yayınlandı. Sadece Mac OS X geliştiricilerinin erişebildiği ve son kullanıcılara açık olmayan bu beta, Lion’ın nasıl bir işletim sistemi olacağı konusunda bize oldukça güzel bir resim çiziyor diyebiliriz.

Sihirli elma lion beta banner

Fikirlerinizi Paylaşın

Gelecek ay Sihirli Elma’da görmek istediğiniz özel bir konu var mı? İnceleme, haber, uygulama ve karşılaştırmalar konusundaki önerilerinizi duymak için can atıyoruz! 🙂 Fikirlerinizi aşağıdan yorum ekleyerek bizimle paylaşabilirsiniz…

Sihirli Elma’yı okuduğunuz için teşekkürler!

SihirliElma logo


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz