Ana Sayfa Haberler Apple, Mac OS X 10.6.7’yi yayınladı

Apple, Mac OS X 10.6.7’yi yayınladı

19

Yaklaşık 1 saat önce Apple, Mac OS X Snow Leopard (10.6) için yedinci güncelleme paketini de yayınladı. 10.6.7 sürüm numaralı bu güncelleme paketi, alıştığımız şekilde içerisinde bir çok stabilite, uyumluluk ve güvenlik yamalarını barındırıyor.

SihirliElma com 10 6 7 update 1

10.6.7‘nin içerisindekiler;

  • Back to My Mac’in iyileştirilmesi
  • Windows bilgisayarlar ile dosya transferindeki bazı problemlerin giderilmesi
  • Mac App Store‘daki bir çok küçük hatanın giderilmesi
  • FaceTime performans sorunlarının çözülmesi
  • Grafiklerin stabilitesinin ve harici ekran uyumluluklarının iyileştirilmesi

şeklinde özetlenebilir.

SihirliElma com 10 6 7 update 3

Özellikle yeni MacBook Pro sahiplerinin yaşadıkları bazı problemleri de adresleyen bu güncellemeyi tüm Mac kullanıcılarının en kısa zamanda yüklemesini tavsiye ediyoruz.

Sihirli elma macbook pro family banner

Kullandığımız Mac’imize göre paketin boyutu 300 ile 500 MB arasında değişebiliyor. Apple menüsünden “Software Update”e tıklayarak 10.6.7 güncellemesini Mac’imize yükleyebiliyoruz.

SihirliElma com 10 6 7 update 4

Ve elbette ki her büyük işletim sistemi güncellemesinde olduğu gibi yükleme sonrasında Mac’imizi yeniden başlatmamız gerekiyor. Önemli işlerimizi kaydetmeyi unutmayalım… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. merhaba,
    Macbook pro 2.4 GHz intel core due 2 ve 4GB ram sahibiyim cihazı alalı 3 ay oldu şuan da 10.6.6 iOs yüklü,tabiiki türkçe yaması çıkmamıştır bunu biliyorum yinede yüklemek istiyorum.sorum şu; cihazım 3 aylık olmasına rağmen pil sağlığı %92 olarak gözükmesi canımı çok sıkıyor,Pilimi buradan okuduğum gibi sık sık kalibre etmeme rağmen durum bu ve değişmiyor.acaba bunun yazılımla alakası varmıdır diye düşünüyorum çünkü iPhonumda da böyle bir sorun vardı temiz bir restore sonrası pili ilk günkü sağlığına kavuşmuştu..Bu konu Hakkında yazılımsal olma ihtimali olabilir mi acaba?

    • Merhabalar,

      MacBook Pro’nuzun üretim yılını belirtmemişsiniz ancak sanıyorum ki 2010 serisi. Mac OS X 10.6.6 yüklü durumda ve 3 aylık olduğunu iletmişsiniz…

      Pil sağlığı konusunda paylaştığımız yazıdaki yöntemleri uygulayarak kalibrasyon yapmanıza rağmen pil sağlığının %92 civarında olduğunu anlıyorum.

      Bahsedilen seviye kötü bir seviye değil. Zira pilin sıcaklığına göre bile bu sağlık ölçümü bazen değişkenlik gösterebiliyor.

      Yazılımsal bir sorun olması için işlemci gücü tüketen ya da yüksek oranda sabit diski kullanan bir uygulama olması gerekiyor. Aşağıdaki yazımızda bahsettiğimiz konulara da dikkat ediyorsanız, böyle bir sorun olma olasılığı oldukça düşüktür diyebiliriz.
      http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/

      Ancak MacBook’unuzun kullanım ömründe bir azalma hissediyorsanız aldığınız yere götürerek durumu aktarmanız faydalı olabilir. Nadir de olsa pil problemleri görülebiliyor her cihazda olduğu gibi…

  2. sizin screenshot’inizda indirilen dosyanin buyuklugu 502.2 MB iken benim indirdigim update’in boyutu neden 389.3 MB oluyor olabilir? 🙂

    • Ömer Bey Merhabalar,

      Benim kullandığım MacBook late-2008 diye tabir edilen, ilk unibody modellerden. Sizinki ise çok daha yeni bir modeldir diye tahmin ediyorum? 🙂

      Donanımın değişik olması sebebiyle farklı boyutlarda güncellemeler olması normaldir diyebiliriz… 🙂

  3. Göktuğ Bey ilginiz için teşekkür ederim öncelikle,cihazımın üretim tarihi MacBook Pro (13-inch, Mid 2010) gibidir..cihazımda pil ile ciddi azalmalar olduğunu hissediyorum şöyleki;
    ilk 1-2 ay macimi hiç ”sistemi kapat”tan kapatmadım direk kapağını kapatarak açıp kullandım böyle günlerce restart olmadan sorunsuz kullandım ama şimdi yine kapağını kapattıp 5-6 saat sonra açtığımda pilim çok azalmış yada tamamen bitmiş olduğunu görüyorum buda açıkcası insanın canını çok sıkıyor,sizin dediğiniz gibi aldığım yer olan izmir”Bimeks”e götürüp sorunumu anlatsam onlar bana servise yönlendirme yapacak,serviste cihazı test için birkaç gün alıkoyacaklar diye de pek bırakmak istemiyorum açıkcası..Bilemiyorum ne yapacağım kararsızım bu konuda..

    • Merhabalar,

      MacBook’umuzun ekranını kapattığımızda uyku moduna geçiyor. Ancak bu durumda bile RAM’lerimiz bir miktar enerji kullandığı için pilimizin azalması normal diyebiliriz.

      Ancak %100 iken kapatıp, birkaç saat sonra açtığınızda çok düşük bir pil yüzdeki görüyorsanız, bahsettiğiniz gibi bir problem olabilir.

      Eğer garantiniz varsa ve şüpheleriniz artıyorsa kontrol ettirmeniz faydalı olabilir. Umarım pilinizde bir problem yoktur…

  4. 1 ay önce aldıgım imac i3 3.0 makinemi bugun 10.6.7 update ettim açılış ve kapanışlarda ciddi bir yavaşlama oldu bunu yaptıgım için cok pişman oldum ve kımseye tavsıye etmıyorum. sımdı eskı versıyona (10.6.6) ya geri döndürmenin yollarını arıyorum umarım bulurum.

  5. eger bunun bir yolu varsa lütfen yardımcı olurmusunuz şu an makinemden nefret etmek üzereyim. defalarca acıp kapattım ve o yavaş acıldıkca sinirlerim bozuluyor.

    • Merhabalar,

      Disk Utility uygulaması içerisinden, sol tarafta sabit diskinizi seçtikten sonra, sağ alt kısımdaki Verify Disk butonuna tıklayabilir misiniz? Diskinizde bir şekilde problem oluştuysa giderilmesi yardımcı olabilir…

  6. merhaba gecen gun yaptıgım update i geri almak için format yoluna başvurdum sonra eskı surume tekrar kavustum ama aklıma takılan bırsey var mac lerde tamamen format atıp yenıden sıstem kurmanın herhangı bır zararı yada dısc ömrunu kısaltması gıbı sorunları olur mu ?

  7. core i7 macbook pro 2.66 sahibiyim. mac os x 10.6.3. kullaniyorum. grafik tasarim ve muzik islerinin tamamini bu makineyle yapiyorum. bu update in bir takim sorunlar, uyumsuzluklar olusturdugunu duydum bazi arkadaslarimdan. back up alsam dahi bir format su anda cok ciddi vakit kaybi olur dogrusu. bu konu hakkinda bilgi sahibi olan var midir acep?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz