Ana Sayfa İpuçları iPhone Rehberimi Mac’imde Nasıl Yedeklerim?

iPhone Rehberimi Mac’imde Nasıl Yedeklerim?

30

Adres Defteri ile ilgili olarak paylaştığımız yazımızdan sonra iPhone sahiplerinden yoğun olarak aldığımız bir soruya yanıt veriyoruz bu yazımızda: “iPhone’umuzdaki adres defterini (Kişiler) Mac’imizde nasıl yedekleriz?”.


Aslında iPhone’umuzu her eşzamanladığımızda otomatik olarak bir yedeği alınıyor. Ancak adres defterimizin ayrıca bir yedeğini almak ve değişiklikler yapmak için Mac’imizdeki Address Book uygulamasını kullanmamız gerekiyor.

iPhone’umuzdaki kişileri Address Book uygulamasına eklemek için önce iPhone’umuzu Mac’imize bağlıyoruz.

Sihirli elma adres defteri kisiler yedeklemek 1

iTunes içerisinden iPhone’umuzu ve sağ üstteki sekmelerden “Info”yu seçiyoruz. Sonrasında da hemen aşağısındaki “Sync Address Book Contacts” kutucuğunu işaretliyoruz.

Sihirli elma adres defteri kisiler yedeklemek 2

Bu kutuyu işaretledikten sonra dilersek sadece bazı grupları, dilersek de tüm kişilerin eşzamanlanmasını seçebiliyoruz. Ben “All Contacts” seçeneğini seçmenizi tavsiye ediyorum.

Sihirli elma adres defteri kisiler yedeklemek 3

Bu seçimleri yaptıktan sonra sağ alt köşedeki “Sync” butonuna tıklayarak eşzamanlama (senkronizasyon) işlemini gerçekleştiriyoruz. Böylece artık iPhone’umuzdaki Kişiler ile Mac’imizdeki Address Book uygulamaları eşzamanlanmış oluyor.

Sihirli elma adres defteri kisiler yedeklemek 4

Eşzamanlama tamamlandıktan sonra, Mac’imizdeki Adres Defteri uygulaması içerisinde tüm kişileri görebiliyoruz. Adres Defteri içerisinden kişilere resim ekleyebiliyor, alanları düzenleyebiliyor, yani adres defterimize tam olarak hakim olabiliyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Eşzamanlamayı ilk defa yapıyorsak karşımıza 2 seçeneği olan bir pencere çıkıyor.  “Replace Info” ve “Merge Info” seçenekleri arasından “Merge Info” (Bilgileri Birleştir) seçeneğini tercih ederek “Adres Defteri” ve iPhone’umuzdaki Kişiler’in içeriğini birleştirebiliyoruz. Böylece olası kayıpların veya silinmelerin de önüne geçebiliyoruz.

Sihirli elma adres defteri kisiler yedeklemek 5Hep söylediğimiz gibi, Apple ürünleri kendi aralarında daha iyi anlaşıyorlar. Daha kolay kullanılıyor ve daha kolay yönetiliyorlar. Mac kullanıcısı olan iPhone sahipleri, Windows kullanıcılarına göre daima avantajlı oluyor böylece.. 🙂 Elbette sadece bu konuda değil, pek çok konuda Mac kullanıcıları için bu gibi avantajlar söz konusu, bunlara da ilerleyen yazılarda değineceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


30 Yorumlar

  1. benim senkronlama konusunda birtürlü beceremediğim bir olay var
    her sync sonrası telefonumda kişiler ikişer üçer oluyor, sebebini aramadığım için bulamadım 🙂
    bu arada ben de google la snyc ediyorum genelde, daha güvenli buluyorum
    yazı için teşekkürler

    • Hakan Bey Merhabalar,

      Address Book ile senkronize ettikten sonra çift olan kayıtları kolayca temizleyebiliyoruz aslında. 🙂

      Card menüsünden ‘Look for Duplicates’a tıklayabilirsiniz.

      • yok şöyle oluyor
        misal hakan_ diye kayıt yaratmışım sonra facebook contact ile düzeltmişim hakan bilmem ne olmuş, sonra itunes 2sini de koyuyor
        çok da önemli değil elle temizliyorum ben:)
        teşekkürler

  2. Bu işlemi yaparken bir uyarı çıkar “Replace info” ve “Merge info”. Seçimi yaparken dikkatli olmak lazım. “Replace” i seçerseniz Address Book’taki isimleri iPhone’a atar. “Merge” i seçerseniz her ikisini de birleştirerek atar. İlk senkronize ederken Replace info’yu seçerseniz, eğer Address Book’unuz boş ise iPhone’daki rehberiniz silinir ve Address Book’ta ne varsa onu atacaktır.

      • Benim Adresbook boş ben iphone daki adres bilgilerimi Mac almak istiyorum fakat anlattığınız yöntemle denediğimde Mac deki boş adres book kopyaliyor iphone. 

        Yazılarınızın hepsini okudum buna ek olarak söylemiş olduğunuz Replace info yazısı bende cikmiyor onu nereden onaylaya biliyorum. 

        Bu arada ben İtunes Turkçe Mac Os Lion yüklü durumda.

  3. goktug bey oncelikle iyi calismalar
    iphone daki rehberimi mac’ime aktarmak icin bagladigimda telimdeki tum numaralar silindi
    cunki mac’imde hicbir kisi yoktu
    bunu tekrar yaparsam ayni durum olur mu???

    • Bülent Bey Merhabalar,

      Eşzamanlamayı ilk defa yapıyorsak karşımıza 2 seçeneği olan bir pencere çıkıyor. “Replace Info” ve “Merge Info” seçenekleri arasından “Merge Info” (Bilgileri Birleştir) seçeneğini tercih ederek “Adres Defteri” ve iPhone’umuzdaki Kişiler’in içeriğini birleştirebiliyoruz. Böylece olası kayıpların veya silinmelerin de önüne geçebiliyoruz.

      Ancak her zaman söylediğim gibi, mutlaka her işlemden önce bir yedek almakta fayda var 🙂

      • merhaba göktürk bey ;
        bende dedıgınız butun ıslemlerı yaptım bırlestır de dedım ama sadece ı phone’u ilk aldıgım zaman taktıgım sımdekı numaraları aldı aders defterıne ı phone’numda 1108 kısı var ama sadece 128 kısı gorebılıyorum adres defterımde butun numaraları da ısaretledım ama yıne de cıkmıyor nasıl hepsını yukleyebılırım. 
        yardımınız ıcın sımdıden tesekkur ederım…

        • Merhabalar,iPhone’daki Adres Defteri’ne girdiğiniz zaman nasıl bir ekran görüyorsunuz? Sol üstteki “Geri” butonuna bastığınızda hangi başlıklar altında kişiler görünüyor?Örneğin bende, Mac’imdeki adres defterindeki kişiler iCloud başlığı altında görünüyor. Aynı zamanda yarattığım gruplar da yine burada.Eğer iCloud’dan başka bir hesap daha varsa, örneğin Exchange kullanan bir mail hesabınız varsa, bu listede o da görünüyor olmalı.Eğer iPhone’unuzda yeni kişi yaratırken, iCloud yerine diğer hesabı seçerseniz, bu kişiler Mac adres defterinize transfer edilmez. iPhone’unuzdan Ayarlar – Mail, Kişiler, Takvimler içerisinden, “Kişiler” başlığının altındaki “Saptanmış Hesap”ı iCloud olarak değiştirirseniz, yeni yarattığınız kişiler de hem iCloud’a, dolayısıyla da Mac’inize de transfer edilecektir…Selamlar,

  4. merhaba ben yeni mac aldım
    iphone daki bilgileri snkronize ettiğimde tüm bilgiler siliniyor
    iphona tekrar eski pc deki yedeği alıp düzeltiyorum ve tekrarladığımda aynı şekilde siliniyor..
    ne yapmalıyım..teşekkürler

  5. kayıtlar silin iyor..
    merhaba yeni macpro aldım burda ıtunes a iphone u syncronize yaptığımda tüm kayıtlar siliniyor iki kez denedim aynı birde ıtunes üzerindeki raih 6.3.2011 i gösteriyor..
    eski pc dene yedeğim var.
    şimdiden teşekkürler

    • Merhabalar,

      iTunes ile senkronize ederken doğru adımları yaptığınızı kontrol edebilir misiniz?

      – Sync address book contacts işaretli olmalı
      – Replace Infrmation on this iPhone işaretli olMAMAlı
      – Eşzamanlarken karşınıza gelen pencerede ‘Merge Info’yu seçmelisiniz

  6. Merhaba Göktuğ Bey;
    Ben bu yazınızı okumadan önce replace’i işaretledim. Şimdi yaptığım senkronizasyonlarda aynı soruyu sormuyor. Kişilerimi address book’a eklemek için önerebileceğiniz birşey var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

    • Bu soru bir defaya mahsus soruluyor, sonrasında ise artık her iki taraf da aynı hale getirildiği için eşzamanlanmış oluyor aslında. 

      iTunes içerisinde “Sync Address Book Contacts” kutucuğu işaretliyse sorun olmaması gerekiyor.

  7. merhaba,
    adres defterimi dediginiz gibi sync yapiyorum ancak yinede telefonumdaki bilgileri mac book pro ma atmiyor ne yapmam lazim

  8. merhaba,
    macbook address book ta bulunan kişileri yeni iphone umun boş rehberine aktarmak istiyorum ancak yapamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

    • Yusuf Bey bunun için iCloud’u kullanabilirsiniz. Mac’inizdeki kişileri iCloud’a eklerseniz, iPhone’dan da erişebilirsiniz. 🙂

      Ancak öncelikle lütfen yedek almayı unutmayın. Bir aksaklıkta adres defteriniz silinmesin…

  9. Merhaba,
    Ben de dediğiniz adımlarla mac’e yedekleme yapıyorum fakat tüm rehberi yedeklemiyor, sorun ne olabilir acaba?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz