Ana Sayfa MacOS Weather HD

Weather HD

0

Hava durumu uygulamaları iPhone ve iPad’de oldukça işe yarayan ve hayatımızı kolaylaştıran uygulamalar haline geldi. Mac App Store’un açılmasıyla birlikte, bu konuda benzer uygulamalar bilgisayarlarımız için de artmaya başladı. Şimdiden Mac App Store’da onlarca hava durumu uygulamasına rastlamak mümkün. Benim dikkatimi çeken ise, güzel görselleri ve kullanılabilirliği ile önce iPad’de sonra da Mac App Store’da kendine önemli bir kullanıcı kitlesi edinen Weather HD.

Sihirli elma weather hd icon

Weather HD hava durumunu oldukça güzel bir görünümle bize sunuyor. Hava durumu ne olursa olsun, karşımıza çıkan görüntüler iç açıcı diyebilirim 🙂 Özellikle de hala yaz mevsiminin gelmemesine hayıflanan kendim için moral verici oluyor. 🙂

Sihirli elma weather hd 8

Uygulama içerisinden kendi eklediğimiz şehirlerin hava durumunu sol tarafta görebiliyor, gün içerisinde saatlik ya da haftalık tahminlere göz atabiliyoruz.

Sihirli elma weather hd 9

Sağ tarafta ise oldukça kaliteli videolarla birlikte hava durumunu görebiliyor, alt kısımdan ise en yüksek ve en düşük sıcaklıklar, nem oranı, rüzgar gibi çok daha detaylı bilgiler alabiliyoruz.

Sihirli elma weather hd 13

Buna ek olarak Weather HD bize 3 tane ek fayda da sunuyor:

  • Haritalar (Maps)
  • Ay (Moon)
  • Sert, Zorlu Hava Koşulları (Severe)

Maps

Maps butonuna tıkladığımızda karşımıza seçtiğimiz şehrin ve ülkenin harita görünümü geliyor. Üst kısımdaki butonlara tıklayarak bulutlar, sıcaklık, çiğ, nem ve rüzgar gibi farklı konularda bu bölgenin haritasını anlık olarak görebiliyoruz. Ayrıca sadece bugün için değil, aynı bilgileri ertesi gün için de görebilmek mümkün.

Sihirli elma weather hd 14

Ay

Moon butonuna tıkladığımızda ise karşımıza ayın şimdiki görünümü, ayın evrelerinin tarihleri, gün doğumu, gün batımı gibi bilgiler geliyor.

Sihirli elma weather hd 15

Severe

Severe butonuna tıkladığımızda ise zorlu ve sert iklim koşullarıyla ilgili bilgi alabileceğimiz bir pencere açılıyor. Ancak bu özellik ne yazık ki sadece ABD ve Avrupa şehirlerinde çalışıyor…

Sihirli elma weather hd 16

Nasıl yeni bir şehir ekleyebilirim?

Sol alt köşedeki Preferences ikonuna tıklayarak tercihlerimizi yapacağımız pencereyi açıyoruz.

Sihirli elma weather hd 17

Artı butonuna tıklayarak istediğimiz şehirleri ekleyebiliyoruz.

Sihirli elma weather hd 2

Yine aynı pencerede uygulamanın Mac’imizin açılışında çalışmasını isteyip istemediğimizi ve açılırken tam ekran olup olmamasını belirleyebiliyoruz.

Sihirli elma weather hd 3

Menü Çubuğundaki Kısayol

Weather HD çalışırken menü çubuğuna da bir ikon yerleştiriyor. Bu ikon sayesinde hızlı bir şekilde eklediğimiz tüm şehirlerin hava durumuna göz atabiliyoruz.

Sihirli elma weather hd 18

Weather HD oldukça şık görünen ve pratik bir kullanımı olan bir hava durumu uygulaması. Ancak $2.99’luk fiyatıyla biraz tuzlu diyebilirim. Ancak hava durumuna önem verenler ve görselliği sevenler için pişman olmayacakları kadar iyi bir uygulama…

Şehirler arasındaki geçiş biraz daha kolay olabilirmiş diye düşünüyorum. Zira bu haliyle 5’ten fazla şehir eklediğimiz zaman aralarında geçiş yapmakta zorlanmaya başlıyoruz. Türkçe olmamasını ise artık Lion’ın gelmesi ile önemli eksikliklerden biri olarak sayabiliriz sanırım.

Weather HD’yi aşağıdaki linki kullanarak Mac App Store üzerinden $2.99 karşılığında indirebilirsiniz.

Eğer Mac App Store yüklü değilse veya nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız “Mac App Store ve Uygulamalar” yazımıza göz atabilirsiniz.

Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun..! 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz