Ana Sayfa MacOS Apple’ın Web Tarayıcısı: Safari

Apple’ın Web Tarayıcısı: Safari

70

Aslında Safari’yi hemen hemen tüm Mac kullanıcıları biliyor. Ancak hem henüz Mac kullanmayanlar için, hem de Safari ile şimdiye kadar pek yakınlaşmamış olanlar için Apple’ın web tarayıcısı olan Safari’yi bu yazımızda inceliyoruz.

Sihirli elma safari banner

Klasik ve alışılmış bir web tarayıcısı olan Safari, birkaç ufak özelliği ile diğer tarayıcılardan farklılaşıyor diyebilirim. Bu yazımda da bunlardan bazılarına değinerek, Safari’yi incelemeye ve Sihirli Elma okuyucuları ile paylaşmaya çalışacağım:

  • Reader (Okuyucu)
  • Top Sites (En Sık Ziyaret Edilen Siteler)
  • History (Geçmiş)
  • Full Screen (Tam Ekran)
  • Extensions (Genişletmeler)

Reader (Okuyucu)

Geçtiğimiz sene Safari’nin beşinci sürümüyle birlikte kullanmaya başladığımız “Reader” özelliği, blog’lar arasında sık sık dolanan ve uzun yazılar okuyanlar için oldukça faydalı. Safari Reader, bu yazılardaki rahatsız edici reklamları ve dikkat dağıtan görselleri kaldırıyor. Böylece karşımızda sadece okumak istediğimiz yazı kalıyor.

Sihirli elma safari 1

Adres çubuğundaki Reader butonuna tıkladığımızda, bu yazı reklamlardan arınmış ve temizlenmiş bir şekilde karşımıza geliyor. Hem de okumak istediğimiz yazı birden fazla sayfada bile olsa, Reader bunu bizim için tek safada toparlıyor.

Ayrıca yazı boyutunu büyütme / küçültme, yazıyı e-posta ile gönderme ya da yazdırma gibi pratik kullanımlar da yine Reader ile birlikte gelen güzel özellikler diyebiliriz.

Sihirli elma safari 3a

Çok beğendiğim bu özelliği Apple, Lion’da bir adım daha ileriye taşıyor, ve okumak isteyip de zaman bulamadığımız yazıları bir listede toparlamamızı sağlıyor. Bu sayede, bu listeyi diğer iOS cihazlarımızda da görebiliyoruz, ve mesai saatlerinde okuyamadığımız bir yazıyı işten eve dönerken iPhone’umuzda ya da evde yatmadan önce iPad’imizden okuyabiliyoruz. 🙂

NOT: Lion ile birlikte bu özelliği de detaylı olarak inceleyeceğiz…

Top Sites

Safari’yi ilk çalıştırdığımızda bizi karşılayan ve en sık ziyaret ettiğimiz siteleri karşımıza getiren bir özellik Top Sites.

Sihirli elma safari 5a

Oldukça pratik olduğunu söyleyebilirim, ancak yeni sekme açılışını biraz yavaşlatabilir. Acelesi olanlar bu sebeple tercih etmeyebilirler 🙂

Buradaki siteleri de sol alt taraftaki Edit butonu sayesinde düzenleyebiliyor, istemediklerimizi çıkartabiliyor, sabit kalmasını istediklerimizi ise raptiye ile sabitleyebiliyoruz 🙂

Sihirli elma safari 6a

Top Sites’a erişmek için History menüsünden Show Top Sites’a tıklamamız gerekiyor.

Geçmiş (History)

Sanırım tarayıcılarda en az kullanılan özelliklerden birisidir “Geçmiş”. Ancak Safari’de geçmişe göz atmak diğer tarayıcılara göre çok farklı. iTunes’daki gibi “Cover Flow” şeklinde görebildiğimiz geçmiş, web sitelerini sadece adresi ya da adından değil, görünümünden de tanıyabilmeyi sağlıyor.

Sihirli elma safari 7a

Böylece daha önce gezdiğimiz sitelere çok daha kolay bir şekilde göz atabiliyoruz.

Tam Ekran (Full Screen)

Tam ekran görünümü neredeyse tüm tarayıcılarda var. Bu açıdan Safari’de önemli bir fark olduğunu söylemek şu an için mümkün değil. Command-control-F kısayoluna tıklayarak ya da Safari menüsünden “Full-screen”i seçerek tam ekran moduna geçebiliyoruz.

Sihirli elma safari 8

Ancak tam ekran özelliği çoğu tarayıcıda genellikle kullanılmaz. Çünkü hem zor erişilebilen bir yerdedir, hem de sağladığı fayda yeterince net değildir. Lion ile birlikte bu biraz değişecek gibi görünüyor. “Tam ekran uygulamalar” ve Safari’nin de tam ekran nasıl çalıştığını ayrı bir yazı olarak daha sonra inceleyeceğiz… 🙂

NOT: Safari’yi tam ekran görebilmek için ufak bir uygulama yüklemek gerekiyor. “Glims for Safari”yi yükledikten sonra Safari’yi bu şekilde tam ekran yapabiliyoruz.

Genişletmeler (Extensions)

Safari’nin beşinci sürümüyle birlikte hayatımıza giren genişletmeler, bir çok pratikliği de beraberinde getiriyor. Safari’yi özelleştiren ve web deneyimimizi iyileştirmeyi hedefleyen genişletmeler, Safari’de henüz Chrome’daki ve Firefox’takiler kadar çeşitli değil, ancak yine de tatmin edici seviyede diyebilirim.

Sihirli elma safari 9

Safari genişletmelerine göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar

Mac’lerdeki Chrome’un en hızlı tarayıcı olduğuna dair bir haberi geçtiğimiz aylarda paylaşmıştık. Ancak Chrome, Firefox ve Safari daima rekabet içerisindeki 3 tarayıcı. Günlük kullanımımda her 3 tarayıcıyı da kullanmama rağmen, en rahat olduğum ve güncel yazıları takip etmeyi sevdiğim tarayıcı Safari. Bunda “Reader özelliğinin” payı da oldukça büyük elbette 🙂

Sihirli elma safari 10

Ancak zaman zaman Safari’nin yeterince hızlı olmaması, ya da yüksek RAM kullanımı sebebiyle Mac’imi gereksiz yere yavaşlatması gibi sorunlar yaşadığımı da belirtmem gerekiyor. Buna çözüm olarak Safari’yi yeniden başlatmak mümkün. Ancak bu da pek sevimli bir çözüm değil elbette.

Bu fazla RAM kullanımı ve yavaşlığa bazı eklentilerin sebep olduğunu düşündüğüm için eklentileri geçici bir süre devre dışı bıraktığımda performansın yükseldiğini gördüm. Dolayısıyla eğer sorun yaşıyorsanız, eklentilerin problem yaratma olasılığı var diyebiliriz.

Sihirli elma safari 11

Çıkması için gün sayılan Lion ile birlikte Safari’de de bir çok yeni özellik göreceğiz. Bunları ayrı bir yazı olarak önümüzdeki dönemde de Sihirli Elma’da paylaşmaya çalışacağım.

Tüm tarayıcıların çok daha detaylı bir karşılaştırması için Wikipedia’daki şu yazıya göz atabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


70 Yorumlar

    • Bu adresten tüm Safari eklentilerine göz atabilirsiniz: https://extensions.apple.com/

      Most Popular sekmesi altındaki AdBlock adlı eklenti işinizi görecektir 😉

      Şifre yönetimi için ise 1Password adlı uygulamayı kişisel kullanımım sonucunda önerebilirim. Tüm Mac ve iOS ailesinde güvenle kullanabileceğiniz bir uygulama…

      Detaylı bir incelemesine de şuradan erişebilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2010/12/07/1password-ile-guvenli-sifreler/

      • merhaba,
        Safari 5 te midir bilmiyorum ama safari den komple çıkmama rağmen yeniden girdiğimde en son sekmelerim tekrar geri yükleniyor ayarlardan baktım ama bulamadım bu konuda bilginiz varmı acaba ?

        • Sadece Safari değil, tüm uygulamalarda Lion ile birlikte gelen bir özellik bu aslında. Uygulamayı kapatırken açık olan her şey, uygulamayı yeniden açtığımızda karşımıza geliyor..

          Bunu tamamen iptal etmek isterseniz;

          Sistem Tercihleri -> Genel içerisinden “”Uygulamalardan çıkıp onları yeniden açarken pencereleri geri yükle” kutucuğunu iptal edebilirsiniz.

          • Sizin maili okumadan hemen once en sonunda buldum :-)) tesekkur ederim
            2 sorum daha olacak
            1-masaustundeki klasorler mavi standart yazilarin regi degisiyor ama klasor rengi sabit sanirim bu degisiyormu
            2-klasor boyutunu list te gormek icin surekli goruntu seceneklerinden ayarlamak gerekiyor bunu sistem tercihleri gibi bir menuden surekli tumu icin yapabiliyormuyuz.

            Kusura bakmayin cok soru oldu
            Tesekkur ederim.

          • Merhaba goktug bey ben Iphone 4s kullanıcısıyım 3 ay kadar önce safari kilitlendi ne yapsam düzelmedi telefona reset atamıyorum çünkü para ile aldığım programlar gidecek ne yapabilirim aklıma gelen her yolu denedim safari kullanamıyorum çok bunaldım

          • hayır bu çözüm en basiti denedim olmuyor kapatma tuşuna ve home tuşuna aynı anda basarak reset attım yine olmuyor hala kilitli

            19 Aralık 2013 21:09 tarihinde Disqus yazdı:

          • safari bir sayfada takılı kaldı açıyorum başka sayfalara giremiyorum hatta hiç bir işlem yapamıyorum. Her denemede sadece beyaz bir sayfa var tuşlar bile çalışmıyor menüye giremiyorum

          • Denedim tarihçeyi çerezleri ayarları sildim olmadı. Bilgisayara bağladığımda i tunes bu cihazı tanıyamadı reset atmak ister misiniz? dedi tamam dedim yine reset atamadı her yolu denedim hep aynı

          • hayır bu çözüm en basiti denedim olmuyor kapatma tuşuna ve home tuşuna aynı anda basarak reset attım yine olmuyor hala kilitli

  1. Göktuğ bey meraba

    bazen ben de windows vistada safari kullanıyorum. ancak alışamadığım nokta şu: ie de zoom diye bir seçenek var. bunu genelde %125 olarak kullanıyorum (ctrl+fare tekerleği ile). o zaman 13.3″ ekranda daha rahat okuyorum. ie yi kapatıp açsam da bu kalıcı. oysa safaride de zoom yapınca bu kalıcı olmuyor. (ctrl+fare tekerleği ile)

    sizce kalıcı bir yöntem varmı? şimdiden teşekkürler.

    • Fatih Bey Merhabalar,

      Bahsettiğinizi şu şekilde yapabiliyoruz:

      Safari’de Prefences altındaki Advanced sekmesine geçiş yapın.
      Universal Access başlığı altından “Never use font sizes smaller than” kutucuğunu işaretleyin ve büyük bir değer seçin, örneğin 18.

      Bu şekilde yazıları sürekli olarak büyütmüş oluyoruz… 🙂

    • control-command-F kısayolunu da kullanabilirsiniz tam ekran moduna geçmek için. Ancak sorunuzu tam anlayamadım. “full screen sekmesini bizde yok” derken tam olarak neyi kastettiniz?

        • Bu özelliğin Glims ile geldiğini farketmemişim. Yazıyı da bu şekilde güncelledim. Teşekkürler 🙂

          Safari’yi tam ekran görebilmek için ufak bir uygulama yüklemek gerekiyor. “Glims for Safari”yi yükledikten sonra Safari’yi bu şekilde tam ekran yapabiliyoruz. 

          http://www.machangout.com/

          • hiç usanmadan sorularımıza cevap veriyorsunuzya, asıl biz teşekkür ederiz. sayenizde bir sürü şey öğreniyoruz. teşekkürler :))

        • Bu özelliğin Glims ile geldiğini farketmemişim. Yazıyı da bu şekilde güncelledim. Teşekkürler 🙂

          Safari’yi tam ekran görebilmek için ufak bir uygulama yüklemek gerekiyor. “Glims for Safari”yi yükledikten sonra Safari’yi bu şekilde tam ekran yapabiliyoruz. 

          http://www.machangout.com/

  2. Safari harika bir tarayıcı bunu kabul ediyorum reader özelliğini bende blog okurken kullanmak zevkli oluyor ama benim için en büyük eksiyi chrome da olan diğer hiçbir tarayıcıda olmayan sync özelliği gmail hesabımla chrome u sync ettiğimde daha önce kaydettiğim herşey(tamasından şifresine eklentisinden kısayollarıma) geri geliyor kaldığım yerden devam ediyorum. Umarım İcloud ile bu özellik safariye de gelir.

  3. Selamlar,
    Merak ettiğim soru Safaride sayfaları yeni sekmede nasıl açacağız? Böyle bi tuş yada kısayol göremedim. Safaride böyle bir özellik yokmu?  Bilgilendirirseniz sevinirim.

    • command tuşuna basılı tutarak tıklarsanız yeni sekmede açacaktır. Ya da sağ tıklayıp “Open Link in New Tab”i seçebilirsiniz.

      Tüm yeni pencerede açılan linklerin, pencere yerine yeni sekmede açılmasını isterseniz de Safari Preferences içerisindeki Tabs sekmesi altından bu ayarı değiştirebilirsiniz.

  4. Bende home page buttoning bulamadım. mesela baktığım sayfadan kayıtı home pageime nasıl dönecem. başka browserlarda ev işareti vardı bunda da muadili nedir acaba?

  5. Lanet Olsun Şu Sekmeli Tarayıcı Sayfası Hazırlıyanlara Arkadaş İnternette En Az 60 Tane Bu Konuda Mesaj Yazdım iexploler Sayfasında Neden Ben Chrome-Firefoxs-Safari-Opera Gibi Tarayıcı Kullanamıyorum Hiçmi Bu İşi Bilen Yok. Genellekle Sorunuz Anlaşılmadı Diyerek Başından Savıyorlar Çünkü Bu İşi Bilmiyorlarda Ondan.Yukarıda İsmini Yazdıgım Tarayıcıların Hepsini İndirdim Ve Silmek Zorunda Kaldım Benim Gibi Herkes Aynı Şekilde Sildi Tarayıcıların Sahipleri Şu Kadar İndirildi Diye Reklam Yapıyorlar Tamam İndirildi Fakat Kullanabilen İndirilenin Ancak %10 u Neden Çünkü Herkes Benim Gibi Silliyorda Ondan.Haberiniz Olsun İndirmemiş Hiç Kimse Sekmeli Tarayıcı Kullanmıyor Çok Biçimsiz ve Çok Kullanışşız Haberiniz Olsun.

  6. Reading liste nsil ekleme yapabiliriz?Ordandan favoritelere arama cubugunun altinda hep google maps, youtube vb oluyada oraya kendi istediklerimi koymak istiyorum yardimdici olursaniz cok sevinirim

  7. iyi günler Göktuğ Bey. ben de osx liona geçtim. sorum şöyle: e-okul.meb.gov.tr de işleri yapmak için ie kullandığımda sorun olmuyor ancak safari ile giriş yaptıktan sonra bilgi görüntüleme ve bilgi giriş, rapor alma sayfaları açılmıyor. bunun sebebi safaride script özelliği olabilirmi? bu özelliğin açık olması lazımmış. ama seçeneklerde yok. yardım edebilirseniz çok sevinirim.

    • Merhabalar,

      Bahsettiğiniz siteye login olamadığım için deneme şansım olmadı. Ancak e-okul sitesi Safari’yi desteklemiyor olabilir. IE’ye özel olarak geliştirilen bazı sitelerde ne yazık ki IE dışında Firefox, Chrome ya da Safari gibi tarayıcılar kullanıldığında bu tip problemler olabiliyor 🙁

  8. Merhaba Göktuğ Bey… Mid-2010 model Macbook Pro’mda Safari’yi çok severek, memnuniyetle kullanıyorum. Ancak son 3-4 aydır yeni sekme açarken tuhaf bir durum gözlemliyorum. Yeni bir sekme açılırken, sadece Safari penceresi içinde olmak suretiyle, ekranda 1 saniyelik bir bozulma oluyor. Bu bozulma yatay, kat kat şekiller biçiminde görünüyor. Sebebinin ne olabileceğini internetten araştırıyorum ama bir sonuç elde edemedim. Her türlü güncelleme, izinleri onarma, temizleme işlemlerine karşın Safari’deki bu arıza düzelmedi. Doğrusu, ekran kartımın giderek bozulmasından endişe ediyorum. İleride olabilecek büyük bir arızaya yol açmamak için şimdiden almam gereken bir önlem var mı?
    Bir de, bir elektronik mağazanın Apple standında Macbook Pro’ları kurcalarken hepsinde bol bol yeni sekme, internet sayfası vs. açtım; Macbook Pro’larda bir sorun yoktu ama sadece Core 2 Duo’lu bir Mac mini cihazda benim sorunumun aynısına rastladım. Mac mini cinema display’e bağlıydı. Safari’de 3-4 sekme yan yana açıkken bir yenisini açınca sayfa bir an bozulup ondan sonra açılıyordu. Enteresan bir durum ve Safari’nin en güncel sürümü yüklü olmasına karşın, MBP’yu ilk aldığım zamanlar olmayan bir sorun, durup dururken peydahlandı. 

    Sorunun görseli şu linktedir:http://img62.imageshack.us/img62/3604/63y.mp4

    Saygılar 🙂

    • Serdar Bey Merhabalar,
      Bu sorunu daha önce duymamıştım açıkçası. Benim de ilk şüphelerim sizinkine paralel. En kısa zamanda bir yetkili servise götürüp yorum almanızı tavsiye ediyorum. Ciddi bir problem yaşamazsınız umuyorum ki…

      • Teşekkür ederim 🙂 
        Yeni sekmenin Top Sites sayfasıyla değil de tamamen boş beyaz sayfa olarak açılmasını ayarlayınca düzelme oldu. Boş sayfa ile yeni sekme açınca herhangi bir şey olmuyor. Top sites’ın açılışı ve çözümlenişi ilgili sıkıntı var sanırım.

  9. merhaba yeni bir macbook sahibi oldum. sitenizi de yeni tanıdım. gerçekten ellerinize sağlık. bundan sonra devamlı takipçinizim.
    şöyle bir sorunum var safaride arapça sitelerde problem yaşıyorum. text encoding bölümünden arapça dilleri seçsemde sonuç değişmiyor. şu anda text encoding default da duruyor. mesela oradan türkçeyi seçtiğimde türkçe siteler bozuk çıkıyor. default da olunca türkçe siteler güzel… bu arapça sorunu için firefox u indirdim onda sorun olmuyor. ama safariyi kullanmak nedense hoşuma gidiyor. safaride arapça sorununu nasıl aşarım…

  10. Merhaba,
    Wordpress tabanlı bir  web sitesinin görüntülenmesinde sorun olduğunu fark ettim. Ancak sorunun neden kaynaklandığını bulamadım.
    Apple’da yüklü olan Safari ile siteye girdiğimde İletişim sekmesini göremiyorum. Ama windows yüklü olan diz üstünde ki Safari ile siteye girdiğimde orada bir İletişim sekmesi olduğunu görüyorum. Sorunun Safari versiyonlarından olmayacağını tahmin ediyorum ama ben yine de size kullandığım versiyonları  belirteyim.
    Çok teşekkür ederim.
    Problem olan Safari versiyonu (Apple’da yüklü)5.1.2 (7534.52.7)
    Problem olmayan Safari versiyonu ise;( Windows’da yüklü)5.0.3 (7533.19.4)

  11. merhabalar, henüz bir kaç aylık bir mac kullanıcısıyım ve sihirli elma sayesinde çok kolay adapte oldum. bunun için çok teşekkürler. benim sormak istediğim iş yerimdeki kameralarımı izlemek için girdiğim siteyi malesef açamıyorum safari ile. “The mobile phone was detected based on Symbian S60 2nd.” uyarısını veriyor site. daha önce explorer kullandığım bilgisayarda güvenlik ayarlarını iptal edip activex yükleyince açıyordu sayfayı fakat şu an safari ile sayfaya bile giriş yapamıyorum. sizce sorun nedir ve nasıl düzeltebilirim? şimdiden çok teşekkürler…

  12. 1 yıllık imac kullanıcısıyım bir kaç gündür safari ile youtube’a girdiğim zaman videolar açılmıyodu youtube video downloaderı kapattığım zaman videoları açmaya başladı bu seferde youtube’daki videoların çoğunu tam ekran yapamıyo bu neden olabilir en kısa zamanda cevaplarsanız çok mutlu olacağım

  13. MERHABA BEN OKULDA RAHATLIKLA KULLANABILEYIM DIYE IPAD2 ALDIM FAKAT EOKUL A GIRIYORUM AMA NOT VERMEM GEREKEN SAYFALARI ACAMIYORUM NASIL BU SORUNU COZEBILIRIM BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ LUTFEN

  14. Göktuğ bey merhaba basit bir sorum olacak. Safaride veya mail applerinde View sekmesinde zoom in için kısayol olarak command+ gösteriliyor fakat + işaretini shift 4 ile yazabiliyorum. Cmdshift4 yaptığımda ise zoom in yerine ekran görüntüsünün resmini çekiyor ve kısayolu kullanamıyorum. Bunun başka bir yolu varmıdır veya kısayolu değiştirmenin ? Teşekkür ederim.

  15. iyi günler bende yeni bi kullanıcıyım acaba google chromedaki yer imlerimi safariye aktarmanın bi yolu varmı çünkü tek tek uğraşsam bi ömür alıcak gibi normalde diğer tarayıcılarda içe aktar diye bi özellik var ben safaride göremedim böle bişey.. :/

    • Önce Chrome’daki yer imlerini dışa aktarıp (export) daha sonra da Safari’den bunları içe aktarabilirsiniz (import). Google’ın şöyle bir yardım sayfası var nasıl dışa aktarılacağı ile ilgili, yardımcı olur umarım. https://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=96816&topic=1735114&rd=1

  16. Merhaba goktug bey ben Iphone 4s kullanıcısıyım 3 ay kadar önce safari kilitlendi ne yapsam düzelmedi telefona reset atamıyorum çünkü para ile aldığım programlar gidecek ne yapabilirim aklıma gelen her yolu denedim safari kullanamıyorum çok bunaldım.

  17. merhaba, Top sites ‘da sorun var :/ safariye tıkladığımda genieo diye birşey çıkıyor yeni sekme açınca da top sites açılmıyor ne yapmam lazım :S

  18. merhabalar goktug bey, macbook air kullanıyorum ve yeni aldıgım için biraz acemıyım ama siteniz sayesinde çok sey ogrendım oncelıkle teşekkurler şimdi ise asıl sormak istedğim sey safariden hıstory kısmına nasıl erısebılecegım sizin bu yazınızda fotografını attıgınız ekrana bır turlu ulasamıyorum yardımcı olursanız sevınırım

    • Bu yazı 3 senelik olduğu için Safari’nin yeni sürümlerinde bazı özelliklerin yeri değişmiş olabilir. 🙂

      Tarihçe kısmına erişmek için Safari açıkken menü çubuğundaki “Tarihçe” menüsüne tıklayabilirsiniz. Geçmişi silmek içinse Safari > Safari’yi Sıfırla seçimine göz atabilirsiniz.

  19. Merhaba, Macbook pro bilgisayarıma IBM SPSS for Mac yükledikten sonra internet tarayıcılarımı (Safari ve Chrome) “only-search” uzantılı bir arama motoru ele geçirdi ve ne yapsam kurtulamadım. Ek olarak Mackeeper sayfaları açıyor, açtığım sayfaların kenarlarında +18 reklamlar beliriyor, sürekli saçma sapan sekmeler açılıyor. Bundan nasıl kurtulabilirim, Safari – Tercihler’den de yollar denedim ancak olmadı. Desteğinizi bekliyorum, teşekkürler.

  20. merhaba:
    safarı arama motorunun sayfa olarak goruntusu docka gecıyor nasıl yaparız asagıya gecmesın dıger uygulamalarda aynen boyle oluyor

  21. merhabalar , son bir kaç aydır safaride bir sayfa açtıktan sonra başka sayfalara reklamlara geçiyor istediğim sayfayı açmak çok zor oluyor. Silip yüklemek istiyorum ama nasıl silinir bilmiyorum ? veya bu sorun neden olmuştur nasıl bir çözümü vardır ?

  22. İyi günler safariye girdiğimde bir sürü sayfa açılıyor ve bikaç program yüklemeye yönlendiriyor neden olabilir acaba

  23. Mrb. Önceden girdiğim bi site vardı yaklaşık 2 hafta oldu sayfayı açtığımda ekran birden büyüyo hiç bişeyi göremiyorum küçültemiyorumda sizce napmalıyım ?

  24. Merhaba, Macbook Air bilgisayarıma utorrent yükledikten sonra internet tarayıcılarımı (Safari ve Chrome) yahoo ele geçirdi ve ne yapsam kurtulamadım. Internetten ve yabanci sitelerden arastirdigim kadariyla Safari-Tercihler-Genislemeler kismina da baktim fakat orada yuklu herhangi bir uzanti bulamadim. Bundan nasıl kurtulabilirim, acil desteğinizi bekliyorum, teşekkürler.

  25. Merhabalar,
    Mac OS X 10.8.5; Safari 6.2.8 kullanıyorum. İki sorum olacak.
    1- Safari’de son zamanlarda özellikle birkaç pencere açıldıktan bir süre sonra safari etkinliğini yitiriyor. Ekran kilitlenmiyor fakat mevcut sayfayla işim bittiğinde refresh yapmadan diğer sekmelere geçerek veya yeni seme ya da sayfa açarak içerik alamıyorum, diğer sekmelere geçtiğimde boş beyaz sayfalar oluyor. Ancak iki defa refresh butonuna basınca (tek basmada sadece stop görevi görüyor) tümsayfaları tekrar yüklüyor. Şifreli sayfalardan dışrarı atıyor. Yeniledikten bir süre sonra aynı sorun tekrarlanıyor.
    2- Aynı sorunlar; başka sayfa açık olmasa bile sadece Facebok’ta da oluşuyor.
    Safari güncellemesi ihtiyacı da görünmüyor.
    Sorun ve çözümle ilgili bilgi alabilirsem sevinirim.
    Teşekkürler.

    • Tahminimce bellek yetersiz kalıyor Safari için. Cihazınıza bir RAM takviyesi yaparsanız çözülebilir. Veya işletim sisteminizle birlikte Safari’yi de güncelleyebilirsiniz. Son sürüm 9.0.3 şu anda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz