Ana Sayfa İpuçları Photo Cache Problemi nedir? Nasıl Çözülür?

Photo Cache Problemi nedir? Nasıl Çözülür?

8

Bir süre önce benim de yaşadığım bir problemi ve buna nasıl çözüm bulduğumu paylaşıyorum bu yazıda. Sadece benim karşılaştığım bir sorun sanmıştım, ancak hem arkadaşlarımın bazılarının hem de Sihirli Elma okuyucularının karşılaştığı bir problem olduğunu farkedince “iPod Photo Cache” problemini ve çözümünü zaman kaybetmeden paylaşmak istedim…

Sihirli elma ipod photo cache problem banner

Hangi problemden bahsediyoruz?

iPhone, iPad ya da iPod Touch’ımızı eşzamanlarken karşımıza çıkan bir hata mesajı, bu sorunun varlığından bizi haberdar ediyor. Cihazımıza atmak istediğimiz fotoğrafları atamıyoruz ve sürekli şuna benzer bir hata görüyoruz:

“The iPhone “cihaz adı” cannot be synced. The required file cannot be found.”

veya

“Some of your photos, including the photo “PHOTO.JPG”, were not copied to the iPhone/iPod touch “cihaz adı” because they cannot be displayed on your iPhone/iPod touch.”

Sihirli elma ipod photo cache problem 1a

Apple bu konuda net bir şey söylemiyor. Ancak sorun çok yüksek ihtimalle “iPod Photo Cache” adlı klasördeki bir veya birden fazla dosyanın bozulması sebebiyle oluşuyor.

“iPod Photo Cache” nedir?

Her ne kadar adından “iPod” geçse de, aslında bu klasör, tüm iCihazlarımıza atılacak olan fotoğrafların toplandığı bir klasördür diyebiliriz.

Fotoğraflarımız, iCihaza atılmadan önce basit bir optimizasyon işleminden geçirilir. Böylece cihazımızın ekranına uygun hale gelen fotoğraflar çok daha kolayca transfer edilebilir ve daha az yer kaplar.

Sihirli elma ipod photo cache problem 4

Peki problemin kaynağı nedir?

İnternette bu sorunu yaşayanlar, ve olası senaryolar incelendiğinde sorunun kaynağına yönelik birkaç olasılık ön plana çıkıyor:

  • Fotoğrafların iPhone’a atılması öncesinde yapılan optimizasyon sırasında oluşan bir hata.
  • iPod Photo Cache klasöründeki bir dosyanın bir şekilde bozulması.
  • Yanlış fotoğraf formatı seçimi.

NOT: Mac için uygun dosya formatları şu şekilde: JPG, JPEG, TIFF, PICT, GIF, PNG, JPG2000 ya da JP2, PSD, SGI, ve BMP.

Nasıl çözebilirim?

Kullanımımıza göre bir çözüm yolu uygulamak gerekiyor. Eşzamanlamaya çalıştığımız fotoğrafların nerede olduğuna göre farklı çözümler uygulamamız gerekiyor:

  • iPhoto’daki fotoğrafları eşzamanlamak istiyorum
  • Mac’imdeki bir klasör içerisindeki fotoğrafları eşzamanlamak istiyorum.

iPhoto’daki fotoğrafları eşzamanlıyorsak

  • Finder‘ı açın.
  • Ev klasörünüzü seçin (ya da “Go” menüsünden “Home”u seçin)
  • “Pictures” klasörünü açın.
  • “iPhoto Library” yazan ikona sağ tıklayın ve “Show Package Contents”i seçin.
  • “iPod Photo Cache” adlı klasörü silin.

Sihirli elma ipod photo cache problem 3

Mac’imizdeki bir klasör içerisindeki fotoğrafları eşzamanlıyorsak

Eğer iPhoto’daki fotoğraflarımızı değil de, farklı bir klasördeki resimlerimizi cihazımıza aktarmak istiyorsak, “iPod Photo Cache” klasörü, bu klasörün içerisinde yer alıyor. Bulup siliyoruz.

Sihirli elma ipod photo cache problem 4

Aynı sorunu yeniden yaşadım, ne yapmalıyım?

Eğer bir şekilde bu sorunla yeniden karşılaşırsak, yukarıdaki işlemleri yeniden yaparak “iPod Photo Cache” klasörünü yeniden silmemiz gerekiyor.

Bu sorunla ilgili olarak Apple’ın web sitesindeki açıklamalar için şuraya ve şuraya bakabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


8 Yorumlar

      • gardaş bende ıphone umu bilgisayara taktım. eş zamanlanıyor derken bağlantı kablosu çıktı ve şimdi resimlerimi bulamıyorum. windows da ipod photo cache diye bir klasör var. ve onun içinde klasörler var. klasörlerin içinde de  dosyalar var ama açamıyorum bu konuda bana yardım edebilirmisin. resimlerim gitti. ümit akdoğan

  1. Slm, ben iphone daki resimleri imac a iphote aracılığıyla senkronize ederken elektrik kesildi. Ardından mac i tekrar açtım ama ondan sonra ne zaman iphoto yu çalıştırmaya kalksam  mouse un cursor u bekleme moduna geçiyor alt+cmd+esp yapıncada not responding ibaresi çıkıyor karşıma, zaten başka türlü de sonlandıramıyorum.

    Dediğinizi yaptıysam da düzelmedi. Sizce başka ne yapabilirim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz