Ana Sayfa Haberler Apple’dan bir rekor çeyrek sonucu daha!

Apple’dan bir rekor çeyrek sonucu daha!

3

Yine bir çeyrek sonucu, yine bir rekor! Apple her çeyrekte yeni bir rekor kırmaya devam ediyor; satışları ve gelirleriyle analistlerin bile tahminlerinin üzerine çıkıyor. Apple bu çeyrekte tüm zamanların en iyi çeyrek sonuçlarını açıklayarak bir rekora daha imza attı.

Genel

25 Haziran’da kapattıkları çeyrekte Apple $28.57 milyar gelir elde etti ve $7.31 milyar kar açıkladı. Uluslararası satışlar ise bu çeyrekte Apple’ın satışlarının %62’sini oluşturuyor. Peki bu muazzam rakamların arkasında neler var. Ürünlere tek tek değinerek detayları inceleyelim.

Mac

4 milyona çok yaklaşan Mac satışları, bu çeyrekte 3.95 milyonda kaldı. Ancak yenilenecek MacBook Air ile birlikte bu rakamın gelecek çeyrekte rahatlıkla 4 milyonun üzerine çıkacağını tahmin edebiliriz 🙂 Geçtiğimiz senenin ikinci çeyreğiyle karşılaştırdığımızda ise %13’lük bir artışla, Mac kendi payını büyütmeye devam ediyor diyebiliriz.

Sihirli Elma Apple Q2 2011 mac satislari

iPhone

Apple’ın gelirlerinin neredeyse yarısını kazandığı iPhone, bu çeyrekte gerçekten muazzam. 20 milyonun üzerindeki satış rakamıyla, iPhone 4 hala çok ama çok popüler! Geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre satışları %142 arttırarak, 20 milyondan fazla iPhone’un satılmasıyla oluşan bu muazzam gelire Verizon için çıkartılan (CDMA) ve SIM Kilitsiz olarak satılan iPhone’un (sadece 10 gün) etkisinin olduğu bir tartışılmaz.

Sihirli Elma Apple Q2 2011 iphone satislari

iPad

Apple’ın en yeni ürünü olan iPad’in de iPhone’dan aşağı kalır bir yanı yok diyebilirim sanırım. 10 milyona yaklaşan satış adediyle, Apple bu çeyrekte ürettiği tüm iPad’leri satmış. Ve böylece geçtiğimiz seneki aynı çeyreğe oranla satışlarını %183 arttırarak 9.25 milyon adet iPad satmış.

Sihirli Elma Apple Q2 2011 ipad satislari

iPod

iPhone ve iPad ile satışlarına darbe alan iPod’daki aşağı yöndeki ivme devam ediyor. Ancak yine de 7.5 milyon adet iPod satıldığını ve bunların neredeyse yarısının iPod Touch olduğunu düşünürsek, iOS ürün ailesine hala katkı yapmaya devam ediyor iPod.

Sihirli Elma Apple Q2 2011 ipod satislari

Değerlendirme

Tüm zamanların en iyi çeyrek sonuçlarını açıklayan Apple, her seferinde çıtayı biraz daha yukarıya taşıyor. Özellikle de iPhone ve iPad satış rakamları, geçtiğimiz senelerle karşılaştırıldığında Apple’ın üretim kapasitesini nasıl arttırdığını çok net özetliyor.

Sihirli Elma Apple Q2 2011 ikinci ceyrek gelirleri

Çeyrek sonuçlarında öne çıkan bazı noktaları özetlemek gerekirse:

  • Apple’ın tarihindeki en iyi çeyrek sonuçları, geçtiğimiz seneye göre %81 artışla!
  • Mac satışları artıyor, 4M sınırını geçmeye çok yaklaşıldı.
  • iPhone satışları %142 artarak Apple tarihindeki en yüksek değerine ulaştı: 20 milyon!
  • iPad satışları tam da beklenildiği gibi bir önceki çeyreğe göre tam olarak 2 katına çıktı!
  • iPhone, iPad ve iPod satışları ile iOS cihaz sayısı 222 milyonu geçti!

Sihirli Elma Apple Q2 2011 Gelirleri 3 Urun Dagilim

  • Mac OS X Lion bugün çıkıyor! 🙂
  • App Store’da 425.000’den fazla uygulama var, ve 15 milyardan fazla indirilmişler.
  • Perakende satışları artıyor, Mac alanların %50’si Mac ile ilk defa tanışıyor!
  • Önümüzdeki 3 ay içerisinde 30 yeni Apple Store daha açılacak, 28’i ABD dışında!

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

  1. Goktug Bey selamlar
    28 ABD  disindan bir tane retail store bizede bir tane duser mi?Turkiye Apple online store ufukta gorunuyo mu? 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz