Ana Sayfa İpuçları Seçtiğimiz sayfalarla yeni bir PDF dosyası oluşturmak çok kolay!

Seçtiğimiz sayfalarla yeni bir PDF dosyası oluşturmak çok kolay!

6

Yüzlerce sayfalık bir PDF içerisinden sadece birkaç sayfayı almak, ve bunlarla yeni bir PDF dosyası oluşturmak ister misiniz? Çok kolay bir şekilde bunu yapabileceğinizi biliyor musunuz? 🙂

Sihirli elma yeni pdf

Bir PDF dosyası içerisinden sadece bazı sayfaları seçerek yeni bir PDF yaratabiliyoruz. Hem de bunun için karmaşık işlemler yapmadan, sadece tek bir hareketle! 🙂

Öncelikle istediğimiz bir PDF dosyasını Önizleme uygulamasını (Preview) kullanarak açıyoruz. PDF üzerine çift tıkladığımızda büyük ihtimalle zaten varsayılan olarak bu uygulama ile açılacaktır.

Sihirli elma yeni pdf onizleme preview

Kolayca seçim yapmak için, öncelikle doğru görünümde olduğumuzda emin olmalıyız. Görüntü menüsünden “Küçük Resimler”i seçiyor, ya da “Küçük Resimler” butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma yeni pdf 1

Artık sol tarafta, PDF’teki sayfaların küçük resimlerini görebiliyor olmalıyız. Buradaki resimlerin boyutlarını, bu alanı daraltıp-genişleterek değiştirebiliriz.

Sihirli elma yeni pdf 2

Yeni oluşturacağımız PDF içerisinde olmasını istediğimiz sayfaları bu bölümden tek tek seçiyoruz. Farklı sayfaları seçerken “command tuşuna” basılı tutuyoruz.

Sihirli elma yeni pdf 3

İstediğimiz tüm sayfaları seçtikten sonra bu sayfaları sürükleyerek masaüstüne bırakıyoruz. İşte yeni PDF dosyamız hazır! 🙂 (Sonuna “(sürüklenen)” eklenerek aynı isimle oluşturuluyor…)

Sihirli elma yeni pdf 4

Bu şekilde, yüzlerce sayfalık bir PDF dosyasından, bizi ilgilendiren birkaç sayfayı kolayca çekip alabiliyor, kolayca yeni bir PDF’te toplayabiliyoruz. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. Merhabalar, aynı uygulamayı jpegleri pdfye dönüştürmek için yapabilir miyiz? Ben bir iki denemede şunlarla karşılaştım. Birkaç jpeg açıp seçtim. Farklı dışa aktar olayı var ( sizin uygulamanız gerçekleşmedi), böylelikle masaüstüne pdf olarak her jpeg için ayrı dosya halinde alabildim. Fakat tek hamlede tüm jpegleri bir pdf haline getirebileceğimiz bir kolaylık var mıdır? 100’lerce sayfalık jpeg kitap sayfasını pdf yapmak için ücretsiz ve pratik bir çözüm arıyorum. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz