Ana Sayfa MacOS Growl da artık Mac App Store’da!

Growl da artık Mac App Store’da!

12

Yaz başında Growl’dan bahsetmiş, nasıl kullanılacağını detaylıca paylaşmıştık. O dönemlerde Growl, bir web sitesinden indirip, Mac’imize yüklememiz gereken, detaylarla uğraşmamız gereken bir uygulamaydı. Birkaç gün önce, bir süredir beklediğimiz haber gerçekleşti ve Growl da bir çok uygulama gibi Mac App Store’da yerini aldı. Böylece Growl’u çok daha kolay bir şekilde herkes yükleyip kullanabilecek! 🙂

Sihirli elma growl mac app store banner

Growl nedir?

Öncelikle Growl nedir bilmeyenler için kısaca bir özet geçelim. Growl, Mac’imiz için bir “bildirim sistemidir” diyebiliriz. Çalışan uygulamalarımızdan birinde bir şeyler olduğu zaman bunu Growl’a söyler, Growl da bize.. 🙂

Sihirli elma growl icon

İşin güzel yanı, tüm bu bildirimler Growl üzerinden geldiği için bu bildirimleri istediğimiz şekilde özelleştirebiliyoruz. Ekranda hoş bir şekilde görünüp kaybolan bir yazı gibi, sesli bir uyarı halinde ya da bize e-posta gönderebilecek şekilde ayarlamamız mümkün. Tamamen bizim isteğimize kalmış..

Sihirli elma growl 15

Biraz karışık gelmiş olabilir, Growl hakkında daha fazla bilgi almak için daha önce paylaştığım “Growl ile Mac Bildirimleri” yazısına göz atabilirsiniz.

Growl Mac App Store’da!

Growl, artık 1.3 sürümüyle Mac App Store’da yerini aldı, ve artık çok daha kolay bir şekilde yükleniyor, güncelleniyor ve kullanılabiliyor.

Sihirli elma growl 1

Her ne kadar Growl neredeyse tamamen yeniden yazılmış ve uygulamanın görselliği elden geçmiş olsa da, kullanım açısından değişen pek bir şey yok. Bu yüzden aynı detaylara yeniden girmeyeceğim. Ancak belki de tek ve en önemli gelişme artık bir tarihçenin elimizin altında duruyor olması.

Sihirli elma growl 2

Bildirim Tarihçesi

Tarihçe (History) kısmı sayesinde son 7 gündeki 1000 tane bildirimi görebilmek ve hatta bunlar arasında arama yapmak bile mümkün. Elbette gün ve bildirim sayısını biz belirleyebiliyoruz. 🙂

Sihirli elma growl 8

Mac’imizin başında olmadığımız zamanlarda bile Mac’imizde neler olup bittiğini takip etmemize yarayan bu özelliğin, pek çok kullanıcı için oldukça faydalı olacağını kestirmek hiç de zor değil.

Hala ücretsiz mi?

İşte geldik zurnanın zırt dediği yere 🙂 Growl artık ücretsiz bir uygulama değil. Bundan sonra da olmayacak. Mac App Store’da yer alan Growl artık $1.99.

Sihirli elma growl 9

Bir şekilde eski dosyalara erişip burada anlattığım şekilde 1.2 sürümünü yükleyerek ücretsiz kullanmaya yine de devam edebilirsiniz.

Fakat benim önerim sadece 2 doları geliştiriciye çok görmemek, ve hem bu sürümü hem de gelecek sürümleri gönül rahatlığıyla, sorunsuz bir şekilde yüklemek, kullanmak ve güncellemek… 🙂

Growl’u nasıl yükleyebilirim?

Growl’u aşağıdaki linki kullanarak Mac App Store üzerinden $1.99 karşılığında indirebilirsiniz.

Sihirli elma available on the mac app store

Eğer Mac App Store yüklü değilse veya nasıl kullanacağınızı bilemiyorsanız “Mac App Store ve Uygulamalar” yazımıza göz atabilirsiniz.

Şu anda zaten Growl kullanıyorum, Mac App Store’dan da yüklemeli miyim?

Hayır, yüklemek zorunda değilsiniz. Growl’u şimdiki haliyle sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Şu anda yüklü olan Growl’u nasıl silebilirim?

Eğer Mac’inizde yüklü olan Growl’u silmek, ve Mac App Store’dan Growl’u indirmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Growl’u Silelim

Öncelikle Mac’imizde yüklü olan Growl’u silmek için bu sayfaya gidiyor, ve “Growl Uninstaller.zip” dosyasını indiriyoruz.

Sihirli elma growl uninstall 5

Bu dosyayı indirdikten sonra, zip’in içerisinden çıkan “Uninstall Growl.app” adlı uygulamayı çalıştırıyoruz ve ekrandaki basit yönlendirmeleri izleyerek birkaç tıklama ile Growl’u sistemimizden kaldırıyoruz.

Sihirli elma growl uninstall 1

Mac App Store’dan Growl’u yükleyelim

Eski Growl’dan kurtulduktan sonra geriye yenisini yüklemek kalıyor 🙂 Yukarıdaki Mac App Store butonuna tıklayarak Growl’un sayfasına gidiyor ve “Buy App” butonuna tıklayarak da Growl’u $1.99 karşılığında Mac’imize yükleyebiliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Goktug bey selamlar.
    Bilgisayarlarimizda zaten Growl’e var,sizin yazdiginiz gibi (Growl’u şimdiki haliyle sorunsuzca kullanmaya devam edebilirsiniz.)
    Anlasilan yeni yazilimi yuklesekte degisen bir sey olmuyacak.
    iyide ozaman niye bu programi yenileme zahmetinde bulundular?ve 2$ ucretle?

  2. bilgisayarimiza growl programini yukledikten sonra, growl’un takip etmesini istedigimiz programlari nasil growl’un application sayfasina yukluyoruz ? Su haliyle benim yukledigim growl hic bi programdan bilgi akisi saglamiyor.

  3. Göktuğ Bey;

    Dedim bunca zamandır ücretsiz kullanıyoruz. Hem katkım olsun hemde haktır satın alayım :). En çok lazım olduğu yerde Orjinal sürüm sorun çıkarttı. Orjinalini kurduğumdan beri:

    —————————————————-
    Uyumsuz Yazılım Ekleri Etkisizleştirildi

    Mail, aşağıdaki yazılım eklerini etkisizleştirdi:

        GrowMail

    Mail 5.1 ve Message 5.1 ile uyumlu sürümleri için bu yazılım eklerinin üreticilerine danışın.
    —————————————————-

    mesajını alıyorum. Gerçekten uyumsuz mu? Ben bir yerde hata mı yapıyorum. Daha önce yüklediğim mail eklentisi duruyor. Ayarlarını yapıyorum ama çalışmıyor. O kadar alışmışımki mail gelince pop-up çıkmasına maillere sık sık bakmak zorunda kalıyorum şimdi. Çözümü bekleyelim mi? Ya da mail pop-up için başka bir çözüm önerebilir misiniz?

      • Çok teşekkür ederim. Çözüldü. Bu uygulamayı tekrar üzerine kurunca oldu. Bu arada gösterimlerden Raaar’ı seçiyorum. Özellikle herkese tavsiye ederim. 

        Ben adres defterine girdiğim herkesin resmini de koyuyorum (varsa). Facebook’dan, Linked-in’den vs resimler bulunabiliyor. Kişilerin resmini bulamazsam çalıştıkları şirketlerin  logolarını koyuyorum. Hem Mail 5.0’da hemde bu Grow bildirimlerinde resimleri ile görünüyor. Çok şık oluyor. 

        Bilginize

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz