Ana Sayfa İpuçları PDF’leri imzalamak Mac ile çok kolay!

PDF’leri imzalamak Mac ile çok kolay!

28

PDF formatındaki bir sözleşmeyi dijital olarak imzalamanız mı gerekiyor? Önce yazdır, sonra imzala, sonra tekrar tarat… Bunlarla uğraşmak istemeyenler için, Mac’imiz bize her zaman olduğu gibi müthiş pratik bir çözüm sunuyor! 🙂

Sihirli elma imza pdf banner

Özellikle sözleşmelerle uğraşanlar ne demek istediğimi çok iyi anlıyorlardır eminim. 🙂 Bir sözleşmeyi imzalayıp, karşı tarafa dijital olarak iletmek bazen işkenceye dönüşebiliyor. Hele bir de yazıcı ya da tarayıcı gibi cihazlarımız yoksa, bazen mümkün bile olmayabiliyor bu işlemler.

Sihirli elma imza pdf 1 printer

Ancak her zaman pratikliği ve basitliği ön planda olan Mac’imiz, bizim için bu işlemleri müthiş bir şekilde kolaylaştırıyor. Lion sayesinde, artık imzalarımızı birkaç saniye içerisinde Mac’imize tanıtabiliyor, ardından da tüm PDF’lerimize istediğimiz boyutta kolayca ekleyebiliyor, yani imzalayabiliyoruz! 🙂

İmzamı Mac’ime Nasıl Tanıtıyorum?

İmzamızı eklemek için öncelikle imzamızı tanıtmamız gerekiyor. Bunun için, Önizleme uygulamasını (Preview) çalıştırıyoruz.

Sihirli elma imza pdf 3 onizleme

Uygulama içerisinden “Tercihler” menüsüne giriyor ve “İmzalar” sekmesini seçiyoruz.

Sihirli elma imza pdf 4a imzalar

Karşımıza gelen pencere içerisinde hemen aşağıdaki “İmza Yarat” butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma imza pdf 5 imzalar

Mac’imizin kamerası çalışıyor, ve imzamızı görmek için sabırsızlanmaya başlıyor bile… 🙂 İmzamızı attığımız beyaz bir kağıdı kameramıza doğru, gösterilen kare içerisinde ve fazla titretmeden tutuyoruz. Eğer imzamız sağ tarafta istediğimiz gibi görünüyorsa “Kabul Et” butonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma imza pdf 6

Artık imzamızı Mac’imize tanıttık! 🙂

İmzamı Dokümana Nasıl Ekleyebiliyorum?

Şimdi sıra geldi, imzamızı istediğimiz bir PDF dokümanına eklemeye… Bunun için, PDF’i Önizleme uygulamasıyla açıyoruz. Ve yukarıdaki ikonlar arasından “Açıklamalar Araç Çubuğu” ikonuna tıklıyoruz.

Sihirli elma imza pdf 7

Açılan ikonlar arasından “imza ikonunu” seçiyoruz, ve imzamızın görünmesini istediğimiz yeri doküman üzerinde belirtiyoruz.

Sihirli elma imza pdf 8b

Eğer birden fazla imzamız varsa, bu ikona tıkladığımızda açılan menüden istediğimiz imzamızı da seçebiliyoruz.

Sihirli elma imza pdf 9a

İmzamızın boyutunu istediğimiz şekilde büyütüp küçültebiliyoruz, hem de imzamızın kalitesi bozulmadan! 🙂

Sihirli elma imza pdf 10

Gelsin Dokümanlar, İmzalamak Çok Kolay!

Böylece, hazırladığımız imzamızı çok şık bir şekilde dokümanlarımıza ekleyebiliyoruz… 🙂

Ne dersiniz, hoş değil mi? 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


28 Yorumlar

  1. Bu guzel paylasimlariniza, biraz da olsa karsilik verebilmek icin Blog Odulleri 2011 icin oy vermek istedim, ama vermis oldugunuz linkin acilmiyor oldugunu bilmenizi isterim.

    Paylasimlariniz icin cok tesekkurler.

  2. Harika! Aylardir sirf imzali belge gondermek icin scanner kullaniyordum, artik ihtiyacim kalmadi 🙂 Keske aylar oncesinden bilseydik 🙂 Cok tesekkur ederim..

  3. selamlar… benim önizleme tercihlerimde imzalar sekmesi yok … nereden ulaşabilirim acaba etkin olması için ..?teşekkürler…

  4. artık pdf’ler imzalanamıyormu? az önce yapmak istedim fakat tercihlere girince imza kısmı gözükmüyor ve imza ekleyemiyorum :(((

    • Serkan Bey çok teşekkürler size! 🙂 Yosemite ile imza eklemenin yeri değişti, ben de sizin sayenizde farkettim. Mevcut imzam olduğu için hiç incelememiştim.

      Yeni bir imza eklemek için, Önizleme uygulaması içinde sağ üst taraftaki “çanta ikonuna” tıklayarak “İşaretleme Araç çubuğunu” açın. Buradaki imza ikonuna tıklayın ve imzanızı ekleyin. 🙂

  5. Merhaba, paylaşımınızı ilgiyle okudum. Teşekkür ederim. Yalnız bu imzalama yönteminin yasal olarak geçerliliği var mıdır? Örneğin imzayeri.com da dijital imza kullanımı yanı sıra e-imza ve mobil imza ile de pdf doküman imzalayabiliyorsunuz. Hem de e-imza ve mobil imza nın yasal olarak geçerliliği de var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz