Ana Sayfa İpuçları Tam Ekran Uygulamalarda Dock ve Menü Çubuğuna Ulaşmak

Tam Ekran Uygulamalarda Dock ve Menü Çubuğuna Ulaşmak

12

Mac OS X Lion ile hayatımıza giren tam-ekran uygulamalardan daha önce bahsetmiş, pratikliğimizi arttırdığını ve daha iyi odaklanabilmemizi sağladığını paylaşmıştım. Ancak bir uygulamayı tam-ekran yaptığımız zaman tüm ekranımızı o uygulama kapladığı için Dock ve menü çubuğunu dahi göremiyoruz. Peki bunlara ulaşmanın bir yolu yok mu? Var elbette… 🙂

Önemsiz gibi görünen, ama bilmeyenler için can sıkıcı olabilecek bir konuda küçük bir ipucu paylaşıyorum bu yazıda. Tam ekran uygulamaları kullanırken Dock’a ya da menü çubuğuna erişmek aslında çok kolay.

Örneğin, Reeder adlı uygulamayı tam ekran olarak çalıştırdığımda, tüm ekranım aşağıdaki gibi görünüyor.

Büyütmek için tıklayın

Menü Çubuğunu görmek için ne yapmalıyım?

Tam ekran uygulamalardayken menü çubuğunu görmek için imlecimizi ekranın en üst kısmına götürmemiz yeterli. Menü çubuğu yukarıdan kayarak görünür hale geliyor. 🙂

Büyütmek için tıklayın

İmlecimizi geri çektiğimizde ise menü çubuğu yeniden gizleniyor.

Dock’u görmek için ne yapmalıyım?

Dock’u görmek içinse önce imlecimizi Dock’un olduğu kenara sürüklüyor, ve sonra da sanki kenarın ötesine geçmek istercesine sürüklemeye devam ediyoruz. Böylece Dock’u görebiliyoruz. 🙂

Büyütmek için tıklayın

Ben Dock’u sol kenarda kullanıyorum. Ancak Dock’un aşağıda ya da sağ kenarda olması farketmiyor. Örneğin eğer aşağıda kullanıyorsak önce imlecimizi ekranın en altında götürüyoruz. Sonra da daha da aşağıya sürüklüyoruz.

Aynı şekilde, imlecimizi geri çektiğimizde ise Dock yeniden gizleniyor.

Ufak, ama tam ekran uygulamaları kullanırken işimize yarayacak önemli bir detay… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. lütfen paylaşımlarınız hız kesmeden devam etsin.Siteniz mac kullanıcıları için kesinlikle çok faydalı ve vazgeçilmez.

    Teşekkür ederiz 🙂

  2. Eğer Ekşi Sözlük’te yazar olan varsa ”Öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler” başlığına eklesin bunu. Gerçekten ufkum 2 – 3 kat arttı. Teşekkürler bilgi için… Ne zamandır kaplı dükkana kira veriyormuşuz ya….

  3. peki … bunlar oyun oynarken istemedigimiz halde karsimiza cikiyorsa… ??? oyunda imleci sayfanin en ustune tasiyip tikladiginizda oyunda degilde menude tiklama yapiyorsa bu cok can SIKICI bir hal alabiliyor.. ornegin contract killer oyununda ates etmek icin imleci ekranin ustune yada soluna kaydirip tikladiginizda oyunun disina cikarsiniz ve oyunun window moduna izin vermemesi nedeniyle uyari goruntulenir tam ekrana donun diye.. boyle oluncada oyunda gider tadinizda kacar…. inceledigim ve arastirdigim kadariyla bir cozumu yok… oyun tam ekran disinda oynamaya izin vermiyorsa kenarlara gittiginizde surekli bu problemle karsilasirsiniz..

  4. Merhaba, yukarıda sağda menü çubuğuna web sayfası kısayolu oluşturmak istiyorum. Bunu nasıl sağlayabilirim. Teşekkürler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz