Ana Sayfa Haberler Safari 5.1.4 Güncellemesi

Safari 5.1.4 Güncellemesi

12

Mountain Lion ile Safari’nin 5.2 sürümünü göreceğiz. Arayüzün de ufak değişikliklere uğrayacağı bu sürüm gelene kadar Apple 5.1 sürümünü de güncellemeye devam ediyor. Bu gece yayınlanan güncelleme ile Safari 5.1.4’e kavuşuyoruz.

Sihirli elma safari guncelleme 5 1 4 banner

Safari’nin 5.1.4 güncellemesi aslında küçük bir güncelleme gibi görünürken, detaylarına baktığımızda aslında oldukça dolu olduğunu görüyoruz.

Sihirli elma safari guncelleme 5 1 4 icon

Güncelleme içerisinde yer alan JavaScript performansındaki artışı (%11 diyor Apple) ve pencereler (veya sekmeler) arasında geçiş yaparken sayfaların en baştan yüklenmesi konuları benim için en önemlileri diyebilirim. 🙂

Sihirli elma safari guncelleme 5 1 4

Lion kullanıcıları için 46.4 MB büyüklüğündeki bu güncellemeyle ilgili tüm detayları Apple şöyle paylaşıyor:

Safari 5.1.4 aşağıdaki değişiklikler de dahil olmak üzere performans, kararlılık, uyumluluk ve güvenlik iyileştirmeleri içerir:

  • JavaScript performansı artırılmıştır
  • Ağ konfigürasyonları değiştirildikten sonra veya kesintili ağ bağlantılarında arama alanına yazarken yanıt verme yeteneği geliştirilmiştir
  • Safari pencereleri arasında geçiş yaparken web sayfalarının beyaz yanıp sönmesine neden olan bir sorun giderilmiştir
  • ABD Posta Servisi sevkiyat etiketlerinin ve gömülü PDF’lerin yazdırılmasını engelleyen sorunlar giderilmiştir
  • Web sayfalarından kaydedilen PDF’lerdeki bağlantılar korunur
  • Hareketleri kullanarak büyütüldüğünde veya küçültüldüğünde Flash içeriğinin eksik görünmesine neden olan bir sorun düzeltilmiştir
  • HTML5 video izlerken ekranın soluklaşmasına neden olan bir sorun düzeltilmiştir
  • Genişletmelerin kullanımı sırasındaki kararlılık, uyumluluk ve başlangıç süresi iyileştirilmiştir
  • Normal tarama sırasında ayarlanan çerezlerin Özel Dolaşma kullanıldıktan sonra da kullanılmasına izin verilir
  • “Tüm Web Sitesi Verilerini Sil” düğmesine bastıktan sonra bazı verilerin geride bırakılmasına neden olan bir sorun giderilmiştir

Bu güncellemeyle ilgili ayrıntılı bilgiler için, lütfen şu siteyi ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT5142

Bu güncellemenin güvenlik içeriğiyle ilgili ayrıntılı bilgiler için, lütfen şu siteyi ziyaret edin: http://support.apple.com/kb/HT1222

Güncellemeyi yükledikten sonra siz bir değişiklik fark ettiniz mi? Yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok memnun olurum…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Safari internet gezintisinde sıkıntı oluyordu. Sayfa yüklemede yavaşlama vardı bakalım bu sürüm ile bu değişecekmi???

  2. Güncelleştirmeden önce Youtube dan video izlerken kasılıyordu. Güncelleştirmeden sonra hiç izlenmiyor. Videoyu açmıyor ve oynatıcı üzerindeki butonlar birbirine girmiş durumda. Neden kaynaklanabilir ?

    • bende güncelleştirmeden sonra sorun yaşıyordum fakat şöyle bi yöntemle kurtuldum; youtube da bi video açıp sağ tıklarsan about html5 seçeneği görünecek ona tıkladığında açılan pencerede html5 trial die bi seçenek var onu kaldırdıktan sorunun çözülebilir..

  3. sayfalar çook yavaş açılıyor. Buna sizin ve kardeş blog iphoneTurkey de dahil.Firefox çook daha hızlı..Neden oldu böyle..???

  4. Güncellemede sonra safari bende çoooook hızlandı chromedan bile hızlandı. bence güzel olmuş. diğer arkadaşların yazdığı sorunlar bende oluşmadı.

  5. Safari yi çok seviyorum ancak chrome de eklenti çok ve ve benim çok işime yarayan tureng sözlük malesef bu formatta safari için bişey bulamadım nedense yok. Olsa tamamen safari kullanacağım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz