Ana Sayfa Haberler Bir Java Güncellemesi Daha! (2012-002)

Bir Java Güncellemesi Daha! (2012-002)

6

Java’daki güvenlik açıkları başımızı ağrıtmaya devam ediyor. Apple bu sorunları çözmek için 2 gün içerisindeki ikinci Java güncellemesini de birkaç dakika önce yayınladı. Mac’inizin güvenliği için birkaç dakikanızı ayırıp bu güncellemeyi mutlaka yüklemenizi tavsiye ediyorum. Bu güncelleme sadece Lion için, ancak önceki güncellemeyi Snow Leopard kullanıcılarının da yüklemesi gerekiyor.

Apple’ın da tüm kullanıcılarına önerdiği bu güncelleme ile ilgili bilgiler şöyle:

OS X İçin Java 2012-002, Java SE 6’yı 1.6.0_31 sürümüne güncelleyerek geliştirilmiş güvenlik, uyumluluk ve güvenilirlik sunar.

Lütfen bu güncellemeyi yüklemeden önce web tarayıcılardan ve Java uygulamalarından çıkın.

Bu güncelleme hakkında daha fazla ayrıntı için http://support.apple.com/kb/HT5055 adresine bakın.

Bu güncellemenin güvenlik içeriğiyle ilgili bilgi için http://support.apple.com/kb/HT1222 adresine bakın.

Eğer önceki Java güncellemesini henüz yüklemediyseniz sadece bu güncellemeyi (2012-002) göreceksiniz. Bu güncellemeyi yüklemeniz yeterli.

Bu güncellemeyi her zaman olduğu gibi, Apple menüsündeki Yazılım Güncelleme butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Apple’ın açıkladığına göre, önceki yamaya ek olarak gelen bu yama, XCode ve Application Loader uygulamalarındaki kritik konuları da adresliyor. 002 yaması ile 001 yaması neredeyse aynı, bu yüzden 001’i yüklememiş olan kullanıcılar sadece 002’yi görüyorlar. Apple, hızlı ve basit olması adına 002’yi hemen yayınlamış.

Bu yüzden henüz bir dokümantasyon da yayınlanmış değil. 1-2 gün içerisinde bu dokümantasyonlar da gelecektir diye tahmin ediyorum.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


6 Yorumlar

  1. son gunlerdeki java guncellemelerinin background olayi burada, mac bilgisayarlarinin buyuk yarim million u trojanlanmis, passwordleri calinmis diyor, linki asagida veriyorum.  ziya tarkan kozan http://www.businessinsider.com/mac-flash-trojan-malware-2012-4?utm_source=Triggermail&utm_medium=email&utm_term=10%20Things%20In%20Tech%20You%20Need%20To%20Know&utm_campaign=Post%20Blast%20%28sai%29%3A%2010%20Things%20You%20Need%20To%20Know%20This%20Morning

    • Konuyu takip ediyorum, ancak tüm haberler tek bir rus sitesini referans veriyor. Onun dışında başka bir kaynak bir rakam telaffuz etmiyor. Bu da haberin güvenilirliğini sarsıyor kanımca.

      Evet bir trojan var, ama bu ne kadar yaygın orası henüz belli değil… Apple da bunun için gerekli güncellemeleri yayınlayarak Mac kullanıcılarını korumaya çalışıyor.
      Paylaşımınız için teşekkürler.

  2. Goktug Bey Sizi Takip Etmesek Haberimiz Olmayacakti elinize saglik çalişmalarinizin devamini dilerim..Belki yeri degil ama cevaplarsaniz sevinirim..

    Yanlis bi kutucukmu isaretledim bilmiyorum baya karistirdim cunku itunesi sanirsam..simdi her actigimda appstore hesabimi soruyor eskiden sormazdi otomatik kayitli cikiyordu bi fikriniz varmi acaba ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz