Ana Sayfa Haberler Mountain Lion 4 günde 3 milyondan fazla kez indirildi!

Mountain Lion 4 günde 3 milyondan fazla kez indirildi!

13

Apple bugün Mountain Lion’ın satış rakamlarını paylaştı ve 4 günde 3 milyondan fazla kez indirildiğini açıkladı. Sadece Mac App Store üzerinden satılan Mountain Lion, kabaca Apple için 4 günde $60 milyon dolar gelir üretti diyebiliriz… 🙂

Sihirli elma mountain lion 4 gun 3 milyon indirilmis banner

 

İşletim sistemini Mac App Store üzerinden sunmak ve fiyatını düşürmek oldukça akıllı bir strateji olmuş gibi görünüyor… 🙂 Ve elbette bu başarıyı Apple da “şimdiye kadarki en iyi OS X lansmanı” diye adlandırdı.

ABD’de yaklaşık 7000’den fazla yorum alan ve 5200’den fazlası 5-yıldız olan Mountain Lion, ülkemizde de beğeniyle karşılandı diyebiliriz. Az önce Mac App Store’dan baktığımda yapılan 233 yorumun 218 tanesinin 5-yıldızlı olduğunu gördüm… 🙂

Sihirli elma mountain lion 4 gun 3 milyon indirilmis 1

Bu rakamlara sadece Snow Leopard ve Lion kullanıcılarının katkı yaptığını, daha eski Mac OS X sürümleri kullananların henüz Mountain Lion’a geçmediğini düşünürsek Apple’ın bu sayıyı önümüzdeki dönemde daha da yukarı çıkartacağını tahmin edebiliriz.

Sihirli elma snow leopard

Ayrıca geçtiğimiz sene olduğu gibi Apple henüz Mountain Lion USB disklerini de satışa sunmuş değil. Bunlar da satılmaya başlandığında eski sürümlerden de kullanıcılar kolayca Mountain Lion’a geçebilecekler.

Os x lion usb thumb drive 1

Geçtiğimiz sene ile karşılaştırırsak, $29.99’a satışa sunulan Lion lansmanı sonrasında Apple sadece ilk günde 1 milyondan fazla, 76 gün sonra da 6 milyon download gerçekleştiğini açıklamıştı.

Promo lion 2

Eğer hala Mountain Lion’ı indirmediyseniz buraya tıklayarak Mountain Lion’ı nasıl indireceğinizi ve yükleyeceğinizi öğrenebilir, 11 Haziran 2012’den sonra bir Mac sahibi olduysanız da Mounrain Lion’a ücretsiz olarak nasıl sahip olabileğinizi buradan öğrenebilirsiniz.

Sihirli elma yeni mac mountain lion ucretsiz yuklemek 9

Sihirli Elma’ya gelecek olursak hafta sonu sonrasında, sadece bugün yapılan ziyaretlerin %45,47’si şimdiden Mountain Lion üzerinden geliyor! 🙂 Lion kullanımı ise %43,15 ile ikinci sırada. Yani Türkiye’de de Mountain Lion’a geçiş oldukça hızlı olmuş diyebiliriz.

Sihirli elma mountain lion 4 gun 3 milyon indirilmis 6

Mountain Lion ile gelen yeni özellikleri bir yazı dizisi ile paylaşmaya başlamıştım, yarın yeni bir yazıyla AirPlay, Gatekeeper ve Paylaşım özelliklerinin detaylarını Sihirli Elma’da paylaşacağım. 🙂 Önceki yazılara göz atmak isterseniz aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz:

Apple’ın basın bültenine göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Mountain lion


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


13 Yorumlar

  1. Lion’daki yavaşlık sebebiyle macBook Pro ma yine snow leopard yüklemiştim. şuan için mountain lion ile snow leopard (10.6.8) arasında hissedilir bir HIZ farkı var mı acaba? kullananların cvp vermesini rica ederim. saygılar.

  2. Download ve sonrasında mountain lion ‘ a yükseltme işi bende oldukça uzun sürdü.., 5 saati buldu, Niye böyle oldu anlayamadım, makine de yeni üstelik

  3. Goktug bey Mountain lion yukledikten sonra guncellemeler denetimi yapinca app store yonlendiriyor,ciddi bir hata bu siz de kontrol edip geri donermisiniz??
    Tesekkurler

    • Bora Bey güncellemeler de artık App Store’dan yapılacak, bu yüzden bir hata değil, yeni bir özellik… 🙂

      Yani diyelim ki 10.8.1 güncellemesi çıkarsa, yine App Store üzerinden yükleyeceğiz… 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz