Ana Sayfa Haberler Mountain Lion 10.8.1 Yayınlandı

Mountain Lion 10.8.1 Yayınlandı

19
Apple birkaç saat önce Mountain Lion’ın ilk güncellemesi olan 10.8.1 sürümünü yayınladı. Kritik bir güncelleme gibi görünmese ve hayatımızda büyük degisiklikler yaratmasa da Mountain Lion geçişi sonrasındaki ilk güncelleme olması sebebiyle önemli diyebiliriz.
mountain Lion 10.8.1

Mountain Lion’a geçtikten sonra ufak tefek diyebileceğimiz bazı sorunlara çözüm içerdiğini söyleyebileceğim bu güncellemeden en büyük beklenti, aslında bir süredir konuşulan pil ömrünün düşmesine çözüm getirebilecek mı göreceğiz. Ancak öyle görünüyor ki asıl büyük güncelleme 10.8.2 ile ve iOS 6’ya paralel olarak gelecek. 🙂

10.8.1’e donecek olursak, güncellemenin boyutu sadece 24 MB. Her zaman olduğu gibi yüklemeden önce mutlaka sisteminizi yedeklemenizi öneriyorum.

Güncellemeyi yüklemek için yine hep yaptığımız gibi sol ustteki Apple menüsünden “Yazilim güncelleme…”ye tıklıyoruz, ve artık işletim sistemimizin güncellemelerini de App Store üzerinden yapıyoruz. 🙂

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. Merhabalar , bu güncellemeyi es geçsek daha sonra çıkacak 10.8.2’yi yükleyince içinde 10.8.1’deki düzeltmeleri barındırır mı?

  2. ML’da safari tam ekranda iken youtube veya başka bir video paylaşım sitesinde bir videoyu tam ekran yaptıktan sonra videoyu tam ekrandan çıktıktan sonra imleci en yukarı kaydırdığımızda çıkması geren menü seçenekleri çıkmıyor.. böyle bi hata mevcut.. umarım en yakın güncellemede bu sorun ortadan kalkar.

  3. Merbahalar,

       2010 Mid modeli bir Mac Mini sahibiyim ama şu anda işletim sisteminin versiyonu 10.6.8 gözüküyor. Güncellemeye tıkladığımda cihazınız güncel diye bir uyarı alıyorum.

       Cihaz artık yeni güncelleme almıyor mu? 2 senede böyle bir şeyin olması çok garip geldi. Ya da küçük bir sorun var. 

    • Snow Leopard kullanıyorsunuz, App Store üzerinden Mountain Lion’ı satın alarak 10.8.1’e yükseltebilirsiniz sisteminizi. Şu yazıya göz atabilirsiniz: http://www.sihirlielma.com/2012/07/26/mac101-mountain-lion-nasil-yuklenir/

  4. Selamlar Göktuğ Bey,
    Dün 10.8 Apple storeden satın aldım. Yükledim bir an makine aptallaştı sanki. Açılırken kendine gelmesi eskisinden uzun sürüyor. 5 saniye ise 10 saniyeye kadar çıktı. Dock gelmesi vs. Tabi saniyelik işlerim yok bekleyebilirimde bu durum insanı kıl edebiliyor :)))) bazı kısımlarda yavaslık normal midir? mesela internette gezintinin daha seri olduğunu gördüm. gibi gibi seyler.

    Saygılarımla,

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz