Ana Sayfa Haberler iPhone 5 Lansmanı – Tüm Detaylar

iPhone 5 Lansmanı – Tüm Detaylar

25

Ve beklenen etkinlik sonunda gerçekleşti, iPhone 5 lansmanı yapıldı. Tamamen sürprizsiz bir etkinlik oldu desek yanlış olmaz sanırım. Çünkü ne donanımda ne de yazılımda Apple basına sızanlardan ya da daha önce kendi duyurduğundan farklı bir şey açıklamadı. Yenilenen iPhone için yine “hayal kırıklığı” yorumları yapılsa da, her şeyiyle daha iyi hale gelen bir iPhone’u kendim incelemeden fazla bir yorum yapmak istemiyorum. 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar banner

 

iPhone 5‘e ek olarak, özellikle iPod ailesine de değinen Apple’ın etkinliğindeki tüm detaylar için bu yazıya göz atabilirsiniz.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 0

Etkinliği özetlemek gerekirse, şöyle bir akış vardı diyebiliriz:

  1. İstatistikler
  2. iPhone 5, Özellikleri, Fiyatı, Lansman Tarihleri ve iOS 6
  3. Yeni iTunes, Yeni iPod’lar ve Yeni Kulaklıklar
  4. Foo Fighters! 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 1

1. İstatistikler

Tim Cook her zaman olduğu gibi sunumuna bazı istatistikler ile başladı.

  • Apple 13 farklı ülkede Apple Store açmış.
  • Apple Store sayısı toplamda 380’e ulaşmış.
  • Mountain Lion 7 milyondan fazla kez indirilmiş.
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 3
  • Apple’ın ABD’deki PC pazar payı %27’ye ulaşmış. Türkiye’de ise bu ne yazık ki%1 civarında hala.
  • Toplamda 84 milyonu geçen iPad, tablet pazarının %68’ini elinde tutarken, tabletlerden yaratılan web trafiğinin %91’ini sağlıyor!
  • App Store’daki uygulama sayısı 700.000’i geçmiş.
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 4
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 5
  • Bunun 250.000’den fazlası iPad’e özel geliştirilmiş uygulamalar.
  • Haziran 2012’ye kadar toplamda 400 milyondan fazla iOS cihaz satılmış.
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 7

2. iPhone 5, Özellikleri, Fiyatı, Lansman Tarihleri ve iOS 6

iPhone’u tanıtmak için sahneye gelen Phil Schiller lafı hiç dolandırmadı ve eski iPhone’lara şöyle bir göz gezdirdikten sonra iPhone 5’i açıkladı ve yeni özelliklerini direkt olarak tanıtmaya başladı. 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 8

  • iPhone 5, önceki modeline göre %18 daha ince ve %20 daha hafif
  • 4-inç ekrana sahip (eskileri 3.5 inç) (1136 x 640 piksel çözünürlük, 16:9 oran)
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 9
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 10
  • Daha küçük, yeni bir konnektör (Lightning)
  • Daha hızlı kablosuz teknolojiler
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 12
  • Daha iyi pil ömrü
  • 2 kat hızlı işlemci (A6)
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 13
  • İyileştirilmiş iSight kamera (%40 daha hızlı!) (arkadaki)
  • 720p FaceTime kamera (öndeki)
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 14
  • Panorama fotoğraf çekebilme

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 15

özellikleri ile tanıtıldı. İlk bakışta iPhone 4 ve 4S’e benziyor olsa da, aslında pek çok konuda iyileştirilen iPhone, tanıtım filminde de “yeni değil, daha da iyi” olarak anlatılıyor.
Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar iphone 1

Apple “yeni bir iPhone” yapmak istemediğini, “daha iyi bir iPhone”u nasıl yapabileceği üzerine yoğunlaştığını belirtiyor. Ve karşımıza da hemen hemen her konuda daha iyi bir iPhone sunuyor. 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar iphone 2

Tarihler ve iPhone 5 Fiyatı

iPhone 5 ABD’de gelecek cuma, yani 21 Eylül’de piyasaya çıkıyor. Ancak Türkiye’ye gelişi ne yazık ki yine Aralık ayını bulacak gibi görünüyor. 🙁

IPhone5 0585

Fiyat konusunda ise Apple her sene yaptığı gibi bir önceki neslin fiyatını düşürüyor ve yeni iPhone’u aynı fiyattan bizlere sunuyor.

IPhone5 0571

iPhone’u kısaca özetlemeye çalıştım. Ancak iPhone ve iOS 6 ile ilgili tüm detaylara kardeş blogumuz ve tüm lansmanlarda birlikte emek sarfettiğimiz iPhone Türkiye’nin “Yeni iPhone 5’in Özellikleri” yazısından erişebilirsiniz. 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar iphone 3

3. Yeni iTunes, Yeni iPod’lar ve Yeni Kulaklıklar

Apple’ın etkinliğinde ilk olarak iPhone 5’i açıklaması bir çoğumuz için sürpriz oldu diyebilirim. Etkinliğin yıldızı en başta açıklanınca, elbette arkasından gelen tanıtımların da heyecan düzeyi düşük oluyor. 🙂 Ancak tüm bunlara rağmen Apple aslında önemli lansmanlara devam etti:

  • Yeni iTunes
  • Yeni iPod’lar: iPod nano, iPod touch
  • Yeni Kulaklıklar (EarPods)

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 16

Yeni iTunes

Yenilenen iTunes iOS ailesindeki yeniliklere ayak uyduruyor aslında. iOS 6 ile birlikte yenilenen App Store ve iTunes Store uygulamalarına paralel şekilde arayüzü güncellenen iTunes, iCloud entegrasyonuyla da birlikte çok daha pratik ve işlevsel olacağa benziyor.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 17

Mini oynatıcısı (mini player) da güncellenen iTunes ile hem müzik, film gibi arşivlerimizin arasında gezinmek, hem de bu arşivleri yönetmek kolaylaşacak gibi görünüyor.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 19

Ekim ayında yayınlanacak olan iTunes muhtemelen “iTunes 11” olacak. Ancak Apple iOS 6 için şimdiden iTunes 10.7’yi duyurdu bile. 🙂 Kafamız biraz karışabilir, ancak hem bu hafta iTunes 10.7’yi yükleyeceğiz, hem de gelecek ay yeni bir iTunes sürümü yükleyerek, yepyeni bir arayüz ile karşılaşacağız.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 18

Yeni iPod’lar: iPod nano, iPod touch

Bir süredir güncellenmeyen iPod ailesi sonunda gerçekten güçlü diyebileceğimiz şekilde yenilendi. Bu yeniliklerden sadece 2 ürün nasibini alıyor olsa da, her ikisi de yıl sonunda doğru iyi satış rakamlarına ulaşacaklar gibi görünüyor. 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 20

iPod nano

Önceki 6 nesil iPod nano’da farklı tasarımları denedikten sonra, Apple aslında ilk tasarımlarına geri döndü diyebiliriz sanırım. 🙂 7.nesil iPod nano, 2.5 inç’lik bir ekrana sahip, daha ince, daha hafif ve o da iPhone 5 gibi Lightning konnektörüne sahip.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 20

Hatta küçük bir iPhone’a benziyor dersek sanırım çok da isabetli bir benzetme yapmış oluruz. Yanlardaki ses açma/kapama ve çalma tuşlarına ek olarak Bluetooth özelliği de eklenmiş.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 21

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 22

İlginç bir diğer detay ise Home tuşunun üzerinde iPhone’daki gibi köşeli değil, yuvarlak bir logo olması… 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 23

16 GB’lık iPod nano ABD’de $149’a satılacak.

iPod touch

Değişmeyen tasarımlı 2 seneden sonra iPod touch oldukça güçlü bir yenilenme ile karşımıza çıkıyor. 4 inç’lik retina ekranı, daha ince ve hafif olması ile dikkat çeken iPod touch, A5 işlemciyle birlikte aynı zamanda hızlanıyor.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 24

40-saat boyunca müzik dinlemeye izin vermesinin yanında, iPod touch aynı zamanda 5 megapiksellik, LED flaşlı bir kameraya da sahip. FaceTime kamerası ise iPhone 5’teki gibi 720p çekim yapabiliyor. 

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 26

iPod touch’ın arkasındaki ilginç bir kısım sayesinde, aynı zamanda bir de bileklik benzeri bir ip bağlanarak kolumuza bağlayabiliyor ve düşmemesini sağlayabiliyoruz.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 27

Siri ve AirPlay aynalamayı da destekleyen iPod touch, tam anlamıyla bir canavara dönüşmüş diyebiliriz. $199’dan başlayan fiyatıyla iPod touch bu sene çok satacağa benziyor. 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 28

Yeni Kulaklıklar (EarPods)

Yine lansman öncesinde konuşulan ve doğru çıkan bir başka konu: kulaklıklar. Apple’ın senelerdir değişmeyen kulaklıkları bu etkinlikle birlikte değişmiş oldu ve EarPods ismini aldı.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 30

Apple’ın “kulağa çok daha doğal uyan, dayanıklı ve akustik kalitesi yüksek” olarak tanımladığı bu kulaklıklar için oldukça fazla zaman harcadığı belli. Ancak kulağıma takmadan bir yorum yapmak istemiyorum açıkçası… 🙂

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 33

Yeni iPod touch, iPod nano ve iPhone 5 ile birlikte verilecek olan bu kulaklığın ABD’deki fiyatı ise $29.

3. Foo Fighters

Etkinliğin sonunda ilginç ve beklenmedik bir şekilde Foo Fighters adlı grup sahne aldı. 🙂 Ve 3 parça ile etkinliğin kapanışını gerçekleştirdiler. (Times Like These, My Hero, Walk)

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 36

Etkinlik Videosu ve diğer videolara yazının sonundan erişebilirsiniz…

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar 37

iPhone 5 ve Etkinlik Değerlendirmesi

Açıkçası etkinlik öncesinde sızan hemen hemen her şey doğru çıktı diyebiliriz. 🙂 Bu da etkinliğin heyecanını biraz kaçırdı aslında. Hem donanım hem de yazılım anlamında tamamen sürprizsiz geçen etkinlik biraz hayal kırıklığı yaratmış gibi olsa da, Apple’ın iPhone 5 tanıtım videosundaki yaklaşımı her şeyi özetliyor.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar iphone 4

“Yeni bir iPhone yamaya çalışmadık”, “daha iyi nasıl bir iPhone yapabiliriz? diye yola çıktık” diyor Jony Ive. 🙂 Bu açıdan baktığımızda Apple hemen hemen her konuda iPhone’u iyileştirmiş, buna rağmen cihazın boyutlarını küçültmüş diyebiliriz.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar iphone 5

Her zaman olduğu gibi, önce bir elime geçsin, inceleyeyim, ondan sonra detayları yorumlarımı yapmayı tercih edeceğim. Ancak iPhone’un ilk videolu yorumları için aşağıya göz atabilir, yabancı blog’ların iPhone’a dokunduktan ve bir süre kullandıktan sonraki ilk yorumlarına göz atabilirsiniz.

Ayrıca son olarak da dün akşamki canlı paylaşım etkinliğinde bizi yalnız bırakmaya tüm okuyucularımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Açıkçası hazırlıklı olmamıza rağmen sitemiz müthiş bir yük altında kaldı, zaman zaman erişim sorunları yaşandı. Bunun için de tekrar özür diliyoruz. Bir sonraki lansmana çok daha iyi hazırlanacağımızın sözünü şimdiden verebilirim. 🙂

Videolar

Apple’ın lansmanını yaptığı ürünlerin resmi videolarını aşağıda bulabilirsiniz.

iPhone 5 Resmi Tanıtım Videosu

httpv://www.youtube.com/watch?v=xNsGNlDb6xY

Yeni kulaklıkların videosu
httpv://www.youtube.com/watch?v=8Rme3uZ_abc

Etkinlik sonunda klasik olarak katılımcılar tüm yeni ürünleri inceleyebiliyorlar. Farklı yabancı blog’lardan katılımcıların paylaştığı bazı videolara aşağıdan göz atabilirsiniz.

httpv://www.youtube.com/watch?v=p6UxS4CoZ_g&hd=1

Ve tüm etkinliğin videosu da Apple’ın sitesinde yayınlandı. İzlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sihirli elma iphone 5 lansman detaylar iphone 7

Apple’ın yeni ürünlerine göz atmak için kendi sayfalarını mutlaka ziyaret etmenizi de öneriyorum. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


25 Yorumlar

      • –iphone 5’in daha önceki yalan olan tanitim videolarini izleyenlerin hayal kırıklıgına ugramaları normal…orada cok degisik bir teknoloji vardi(yansımalı ışıklı klavyenin acılması gibi).. 
        –acikcasi cihazin ekran buyuklugu, ince, hafif,hızlı olmasi ve diger konularda kendini gelistirmesini simdilik yeterli buluyorum…
        –ben iphone 6 da(cıkarsa) kararimi vericem….iste o zaman kendini tekrarlarsa….iphone apple bitmis demektir..
        —şu unutulmamali iphone 5 te S.JOBS”un dokunuşu vardir…bence almaya deger…ben alicam kesinlikle,,,şuna da eminim iphone 5 begenmeyip almicam diyenler bir sure sonra alacaklardir…cunku bu elmada öyle bir sihir var ki insan kendini kaptiriyor….   

  1. Gayet güzel bir özet olmuş, elinize sağlık..Bu sabah ilk iş, AppleTV üzerinden etkinliği baştan sona izledim her zamanki gibi…Ama alışamadım her nedense ve gözlerim halen  Jobs’u arıyor 🙁  

    Daha iyi bir telefon var ve bence eksiksiz..İtunes kullanımı nihayet daha kolay bir hale geliyor.. İpod touch, tüm compact fotoğraf makineleri ve el oyun konsollerini ciddi biçimde sallayacakmış gibi duruyor..Daha ne olsun..??..

    Özellikle Türkiye’de  beklentiyi sürekli yukarılarda tutan son kullanıcılar, telefondan kendilerini ışınlamalarını v.s. gibi şeyler bekliyorlar sanırım..:-) Kaldı ki telefon bu işe benzer bir şeyi yapıyordu ve şimdi 3G, LTE üzerinden yine HD olarak da yapabilecek. 

    Maalesef gerçek ışınlanma olmayacak ve epeyce bir süre daha stabil gidecek bu İş.., gideceği yere kadar da gitti zaten, sonuçta bu bir telefon. Parlak fikirler üzerine oturmuş yeni taleplerin hayata geçmesini uzunca bir süre daha beklemiyorum. Sizin aracılığınızla; kullanıcılara telefon yerine, Macbook air ya da Macbook pro almalarını tavsiye ediyorum. 

    Çok ihtiyaç olması halinde fiyatı biraz daha düşecektir, telefon olarak 4s rahatlıkla alınabilir, ve yıllarca kullanılır..Syg.,

  2. Dün dışarıdaydım etkinliği canlı takip edemedim fakat akşam geldiğimde yatmadan bir göz attım ne var ne yok diye. Hiç bir şey göremedim. Uyku sersemliğime verip yattım, sabah daha detaylı incelerim dedim. Ama uyanıp kahvemi içip kendime geldikten sonra bir daha inceledim veee.. Sonuç: değişen birşey yok. Hala akşam yatarken gördüğümden farklı şeyler göremiyordum. Ve bu yazıyı yazmaya karar verdim.

    Yani; iPhone 5 almayı kesinlikle ama kesinlikle düşünmüyorum. Neden?
    1. Daha hızlı, daha ince, daha geniş ekran ve daha uzun pil ömrü.. Eeee??? Başka?? Sonuçta bu cihaz bir ara sürüm değil yanlış mıyım ?
    2. Apple firması’nı basitçe yeniliklerin öncüsü diye tanımlasak yanlış dememiş oluruz diye düşünüyorum. Sonuçta iPhone ve iPad gibi 2 devrim yaratan cihaz piyasaya sürdüler. Ve bu zamana kadar sadece iPhone’lar ile ilgili konuşacak olursak iPhone 5 dahil 4 ana sürüm ve 2 ara sürüm iPhone gördük(2G,3G,3GS,4,4S,5). Hangisi ara sürüm hangisi ana sürüm yazma gereği duymuyorum!? Gelişim sürecine bakacak olursak farkedilebileceği üzere en az ilerleme iPhone 5′te mevcut. Hani bu cihazda yenilik? Nerde diğer firmalara örnek olacak, Samsung’un özenip (ç)almasını sağlayacak özellik ne biri bana bunu açıklasın lütfen. Hayır hakikaten aklım almıyor yani ben mi göremiyorum??
    3. Yeni bir bağlantı kablosu. Bu konuda pek fazla diyecek birşey yok aslında. Apple’ın düşünce yapısını az çok hepimiz biliyoruz. Adamlar farklı olmayı seviyorlar. Bunu bir kez daha kanıtladılar ve kafalarından(!) yepyeni bir kablo çıkardılar. Yeni bağlantı şekli demek yeni aksesuarlar demek. Kısaca benim iPhone 2G’de dahi kullandığım hoparlör setimi şimdi kullanamicam demek. Böyle yenilikçi hareketler illa ki olur. Sonuçta hangi firma hala ilk kullandığı bağlantı şeklini kullanıyor ki değil mi? Ama bu nedir yaa??? İnsan microUSB falan yapar Allah aşkına Apple’dan başka kim kaldı microUSB kullanmayan? Nesi varmış o bağlantının? İsterse 5 kat hızlı olsun arkadaş ben bu iPhone’u server niyetine kullanmicam ki? 10sn’de atacağım dosyayı 50sn’de atayım. Ne kaybederim? Şu an kullandığımız kabloların hızı neyimize yetmiyor? Koy bi microUSB, 3.0 da desteklesin. 3.0 girişli bilgisayarı olan taksın atsın ışık hızında ne istiyosa. Bir de utanmadan Lightning to microUSB diye adaptör çıkarıp 20€ fiyat biçmişler. Ayıptır, yapmayın.. Bari bir iş yaptınız onun izinden gidin. Bencilseniz bencil kalın. Madem öyle bir adaptör çıkaracaksınız cihazın üstünde microUSB olsun. Onu lightning’e çeviren adaptörden yapın. Bakın bakalım satıyor mu??!!
    Kısaca bana göre iPhone 5; ara sürüm bile diyemeyeceğimiz, sırf her sene 1 model her 2 senede 1 de yeni tasarımlı 1 model çıkarmayı adet haline getirdiklerinden çıkarılmış bir cihaz. Belki de o kadar incelteceklerine içini doldursalarmış. Her şey incelik değildir.. Ayrıca bir çok yerde Apple kan kaybetmeye başladı yazılmış. Bu konuda diyeceğim tek bir şey var; Apple kan kaybetmeye “Steve JOBS(R.I.P)” vefat ettikten sonra başlamıştı zaten. Yani o cümlenin doğrusu kan kaybetmeye başladı değil, kan kaybetmeye devam ediyor olacak. Woz ile oturup konuşmayı ne çok isterdim. Neyse bitirelim artık 🙂

  3. Merhabalar bir 4s kullanıcısı olarak benim fikrim; yeni iphone da tanıtılan özelliklerden fiziki olanlar hariç pek bir yenilik yok gibi. Anlatılan teknik özellikler ise ios 6 sürümünün yeni özellikleri sanki.

  4. Ön sipariş verdim 2 haftaya elimde olucak gelir gelmez yazarım buraya ilk izlenimlerimi. İlk iphone dan beri hepsini kullandım. iphone 5 alıcam diye amerikaya gelmeden Samsung s3 e geçtim denemek için. Donanımsal özellikleri çok iyi olsada günlük kullanımda kesinlikle iphone çok daha iyi bi cihaz. Ekranın o kadar büyük olması tek el ile kullanmayı çok zor kılıyor. Kişi bulma ve arama işi için 2 el gerekiyor. Ekran parlaklık ayarı otomatikte çok başarısız. Burada skype viber çok kullanıyorum iphone sorunsuz hep baglanırken S3 hep sorunlu. Tabi bu yazılımsal ama ben deneyimlerimi paylaşmak istedim. 
    Bende tasarım olarak daha değişik yeni çok farklı bi donanım görmek isterdim ama iyi olan bi telefonu daha hızlı, hafif ve iyileştirmeleri de bence güzel.

  5. Beklentiler yuksek olunca hayal kirikliklari da bir o kdara yuksek oluyor. Ben de diger arkadaslara katiliyorum acikcasi. elinizde 4 veya 4S var ise size illaki 5 aldiracak bir ozellik yok, heleki LTE veya sirinin yarattigi farkliliklar gibi Turkiye’de gecerli olmayan ozelliklerde eklenince bu asamada 5 almak anlamsizca para sacmak. Apple iphone4’ten sonra buyuk bir sicrama yaratamadi belki de bunu beklemek icin daha erken, 4S’te cok buyuk bir ziplama degildi. Ancak sonucta firmaya da biraz zaman tanimak lazim degil mi ? Her seye ragmen estetigi, kullanim kolayligi, appleri ile hala samsungun cok onunde ve kesinlikle 1 numara 

  6. Teknolojiye ve ozellikle de mobil cihazlara zaafim var ve jb, root islemlerini de mutlaka denemis biri olarak kisa bir ozet yazmak istedim. Oncelikle insaat muh. oldugumu ve telefonu is ile ilgili, sosyal icerigi, navigasyonu, ofis prog., ileri seviye hesap prog., cizim prog, faks vb konularda agirlikli kullanip oyunlarla pek ilgilenmiyorum. Bu dogrultuda eski bir iphone4 kullanicisi olarak (su an Galaxy Note N7000) belirtmeliyim ki koru korune ne bir android ne de ios taraftariyim. Objektif degerlendirmeleri ve iki turun de arti ve eksilerini oldugu gibi belirtmek gerektigini dusunuyorum. Ben de ip5 icin hayal kirikligina ugradim diyebilirim. ip4s bile en azindan airplay mirror olayini destekleyerek dah fazla yenilik ortaya koymustu. Kendi kullanimima gore iphone ustun yani (N7000’e kiyasla)

    1- Stabilitesi ve hizi
    2- Pil omrü
    3- Tek urun gami nedeniyle yazilimlarin tamamina uygunlugu

    Samsung’un ustun yani

    1- Sundugu widget ve kisisellestirme imkanlari
    2- Ekran genisligi (bana gore alisilinca vazgecilmez oluyor)
    3- Paylasim olanaklarinin cok daha fazla olmasi
    4- Kisayollari
    5- Tema zenginligi
    6- Daha fazla kullanici yanlisi olmasi ve erisim kolayligi
    7- N7000 icin S-Pen ile yeni kapilari aralamasi
    8- Bluetooth ozgurlugu

    Bir de sanirim son zamanlarda ios’tan android’e gecisler tam tersine gore cok daha fazla…

  7. MacBook da Menu barı duzenleme ımkanım varmı acaba bulamadım yardımcı olurmusunuz birde gecen terminale bi yazı yazdım dock da en son kullanılanlar dıye bir gosterım cıktı cok guzel daha bir cok sey olmalı boyle bildikleriniz varsa paylasırmısınız…

  8. Yıllardır Apple kullanırım. iPhone 4 s var bende. Yenisi tam bir hayal kırıklığı. İşlemci ve kamera yeni. Gerisi bir halta yaramaz. Jobs yaşasaydı bu ekran büyümezdi, bu telefonda böyle saçma olmazdı. Adam hep dedi tek elle tutan kisinin bas parmagi ekranin her yerine yetismeli diye. Mac ime iOS 6 yi indirip teli update edeceğim işlem tamam. Yeni telefonu vay be dedirtene kadar almam artık .

  9. Öncü markalar her zaman kamuoyunda yüksek beklentiler yaratırlar, bir de bunun yanına öncü bir ürün eklendiğinde beklentinin bu denli yüksek olması çok normal. Ben de bu konuda görüşümü paylaşmak istiyorum.

    Apple yeni ürün fikirlerini eyleme dönüştürüp ortaya koyduğu ürünlerle inanılmaz bir devrim yarattı. Bu sürecin içinde bir yerlerde de yeni üretim fikirlerine odaklandılar. Bunlardan bir tanesi ve beni en çok etkileyeni de yekpare gövde hayalleridir. Macbook Pro ile giriştikleri işe, diğer ürünlerle devam ediyorlar. Nitekim fazla konuşulmasa da iPhone 5′ de yekpare alüminyum bir gövdede hayat buluyor. Yan ve arka çeperi tek parça, bir kaç farklı parçanın birleşmesinden oluşmuyor. Ürünün tasarımında plastik kullanımını iyice minimize etmiş durumdalar, cam ve alüminyumdan yapılmış bir telefon vaatleri var ve onu sunuyorlar. Bence bu yaklaşım bile tam anlamıyla muazzam bir iş, o yüzden samsug galaxy bir iphone’u kıyaslamak adil olmaz. Zira Samsung hala eski üretim felsefelerini bırakmış değil.

    Yazılım kısmı duran bir teknoloji değil, sürekli kendini yenileyebilen ve içinde bulunduğu cihazın nimetlerinden faydalanarak kullanıcıyı şaşırtabilen bir imkanı var. iOS yenilendikçe, iPhone 5’in hakkı daha fazla verilecektir.

    Sonuç olarak simsiyah bir iPhone deneyimi için sabırsızlanıyorum, umarım kısa zamanda ülkemizde de satışa çıkar, bir de şu iTunes açılsa…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz