Ana Sayfa Haberler iPad mini mi geliyor? Apple’ın 23 Ekim özel etkinliği resmen açıklandı!

iPad mini mi geliyor? Apple’ın 23 Ekim özel etkinliği resmen açıklandı!

7

Bir süredir söylentileri devam eden iPad mini hakkında bir açıklama hala yok, ancak Apple beklenen şekilde 23 Ekim salı günü için özel bir etkinlik duyurusunu dakikalar önce paylaştı… 🙂 iPad mini mi geliyor? iPad’de değişiklikler olacak mı? Yeni iMac ailesini, 13″ Retina MacBook Pro’yu ya da diğer Apple ürünlerinde yenilikler görebilecek miyiz? Tüm sorulara yine birlikte yanıt bulacağız… 🙂

Sihirli elma yeni ipad mini ozel etkinlik 23 ekim banner

iPad mini mi? O da nereden çıktı?

Son zamanlarda en çok konuşulan konuların başında iPad’in küçük kardeşi olarak piyasaya çıkması beklenen iPad mini söylentileri geliyor. Apple’ın daha küçük bir iPad çıkartıp çıkartmayacağını göreceğiz, ancak bu etkinlik ile birlikte belki de bir süredir beklenen diğer ürünlerde de bir değişiklik görebiliriz, kim bilir? 🙂

Sihirli elma yeni ipad mini ozel etkinlik 23 ekim 2
Büyük resim için tıklayın

Davetiyede yer alan “Size göstereceğimiz birkaç şey daha var.”  yazısı bizleri şimdiden heyecanlandırmaya yetiyor açıkçası… 🙂

We’ve got a little more to show you.

“iPad mini” gibi bir ürün anlamlı mı? Apple neden böyle bir ürün çıkartıyor? gibi sorulara yanıtları da bu etkinlikte bulacağız…

Hangi ürünler yenilenebilir?

Bir tahmin yapmak zor, ancak söylentilere, beklentilere ve uzun zamandır güncellenmeyen ürünlere baktığımızda şunları söyleyebiliriz:

  • Yeni iMac ailesi, belki yeni tasarım ve yeni işlemciler ile yepyeni bir iMac ailesi görebiliriz.
  • 13″ Retina MacBook Pro. Haziran ayında 15″ modeli açıklanan retina modelin kardeşi diyebileceğimiz 13″ model.
  • Yeni Mac mini.
  • Yeni Mac Pro.
  • Yeni “yeni iPad”? Mart ayında açıklanan iPad’in belki de iPhone 5’te gördüğümüz “Lightning Port”lu bir sürümünü görebiliriz. Aksi halde iPad hariç tüm iOS ürünlerinde “Lightning Port”u görmüş olacağız.
Sihirli elma wwdc yenileme urun 6 macbook pro retina

Yine canlı paylaşım olacak mı?

Tüm Apple lansmanlarında olduğu gibi kardeş blogumuz iPhone Türkiye ile ortak bir şekilde bu etkinliği ve heyecanımızı sizlerle paylaşacak ve tüm yenilikleri birlikte öğreneceğiz… 🙂

Yayınımız yine her zamanki gibi internet üzerinden bir radyo yayını şeklinde olacak, ve etkinliğe katılan yabancı blog’lardan öğrendiğimiz detayları sizlerle Türkçe olarak paylaşacağız.

Etkinlik detayları

23 Ekim 2012’de Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak olan etkinlikte ilginç bir detayı da atlamamak gerekiyor. Apple genellikle bu gibi etkinlikleri San Francisco’daki Yerba Buena Center’da düzenlerken, bu sefer alışılmışın dışında bir şekilde San Jose’deki California Theater’da (Kaliforniya Tiyatrosu) düzenliyor.

Tahminlere göre, bu etkinlik Ocak ayındaki eğitim etkinliğine benzer şekilde iBooks odaklı olabilir. Ama kesin bir bilgi yok elbette… 🙂

Sizce Apple nasıl bir etkinlik düzenleyecek? Hangi ürünleri görebiliriz? Yorumlarınızı bekliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


7 Yorumlar

  1. bence ipad mini tanımlı değilde ipod touch max tarzında olabilir, o rengarenk logoda ipad mini nin kasasının renk seçeneklerine sahip olacağına işaret ediyor olabilir.
    diğer ürünlerin ise yalnızca donanımsal yükseltmelerle geçiştirilir gibi
    hala deli gibi imac bekliyorum ama böyle bi etkinlikte olmaz gibi ama umarım vardır…

  2. Yeni iMac’lerin gelmesini ümit ediyorum. 2010 iMac’im çift çekirdekli işlemcisi ve 256 MB 4670 ekran kartı ile güncel donanımın gerisinde kaldı.
    İnternetteki yorumlar genellikle daha ince bir iMac görebileceğimiz yönünde ama açıkçası masamın üzerinde duran iMac’in incelmesi bana ne kazandıracak bilemiyorum. Bunun yerine sabit diski değiştirebilme imkanı verseler veya “desktop” sınıfı bir ekran kartı kullansalar benim çok daha fazla işime yarar.
    Hoş, iMac yenilenmeyebilir de. 2013 yazında Intel Haswell işlemcileri çıkartacak ki önemli bir gelişme olacak, o zamanı bekleyebilirler iMac güncellemesi için (ki umarım öyle olmaz)..

  3. Macbook air mı? Yoksa retina ekranlı ipad mi alayım diye düşünürken bir anda ipad kampanyaları arttı dükkanlarda. Bende yeni birşeyler geliyor galiba diye araştırırken bu sitede haberi aldım. Umarım gelecek ürün retina ve dokunmatik ekranlı bir macbook air olur. Ekran ayrılabilir ve birleşebilir gibi. Hani asus un tabletini alacaktım ama apple ekranlarını görünce başka ekeanlara bakamıyor insan.

    • bu dedigin seyler Apple’in felsefesine yakisir seyler degil (Steve Jobs zamaninda boyleydi en azindan.) ama bu dediklerinde olursa artik “yeni” Apple’a artik sasirmam. bir iPhone 5 vakasindan sonra her seye olur gozuyle bakiyorum artik. Ah Steve Jobs olsa diyorum artik o derece.

      • Steve in felsefisini bilmiyorum. Ancak retina ekranlı asus transformer olsaydı şu an almıştım bile. En iyi ekranlı trasformer heniz türkiyeye gelmedi. Ama pps i 224. İpad retina ise 264 ppi. Yeni ürün asusa transformer a cevap vermez ise yani ekran ile klavye ayrılıp birleşmez ve bilgisayar özellikleri olmaz ise. Asus retina ekranı kullanarak ipad i tarihe gomer. Yeni ürün airin özelliklerine sahip ve ayrılabilir retina ve dokunmatik ekranlı olmak zorunda bence.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz