Ana Sayfa İpuçları Mac’imizi uyutmamak için Wimoweh

Mac’imizi uyutmamak için Wimoweh

12

Mac’inizin belirli işleri yaparken uyku moduna girmesini engellemek istediniz mi hiç? Önemli bir dosya yüklemesi, video dönüşümü, ya da bir grafik işlemi yaparken Mac’imizin uykuya geçmesi oldukça sinir bozucu bir durum olurdu. Wimoweh, benzeri uygulamalardan farklı olarak bu işlemi bambaşka bir şekilde yapıyor, ve Mac’imizin gerekli durumlarda uyanık kalmasını sağlıyor.

Sihirli elma wimoweh 6 banner

Elbette Mac’imizin uyanık kalması için ek bir uygulamaya ihtiyacımız yok. Sistem Tercihleri içerisindeki “Enerji Tasarrufu” içerisinden Mac’imizin uyanık kalması için gereken ayarları yapabiliyor, hatta dilersek Mac’imizin hiç uyumamasını bile sağlayabiliyoruz.

Sihirli elma wimoweh 1

Hatta daha da kolay olması açısından Caffeine gibi uygulamalar sayesinde, Mac’imizin istediğimiz zamanlarda, veya belirli bir süre boyunca uyku moduna geçmesini engelleyebiliyoruz bile. Fakat Wimoweh, biraz daha farklı bir şekilde, farklı bir kullanım için bu işlevi bize sunuyor.

Sihirli elma wimoweh 2 caffeine

Wimoweh nedir? Ne işe yarar?

Caffeine’i her seferinde aktif hale getirmemiz, ve işimiz bittiğinde kapatmayı hatırlamamız gerekirken, Caffeine’in aksine Wimoweh Mac’imizi ne zaman uyutmaması gerektiğini biliyor. Wimoweh’e “Bu uygulama çalışırken Mac’im uyumayacak” diyoruz, o da bunu sağlıyor. 🙂

Sihirli elma wimoweh 3 logo

Nasıl kullanılır?

Wimoweh’i çalıştırdığımızda menü çubuğuna bir ikon yerleştiriyor ve tercihlerimizi buradan yapmamızı sağlıyor.

Sihirli elma wimoweh 4

Bu ikona tıklayarak “Never sleep whilst running…” (Bu uygulama çalışırken uyuma…) menüsü içerisinden aktif olan uygulamalarımızdan birini seçerek, bu uygulama çalışırken Mac’imizin uyumamasını sağlıyoruz.

Sihirli elma wimoweh 5

Başka bir şey yapmamıza gerek yok, işte bu kadar..! 🙂

Bu işaretlediğimiz uygulamayı kapatırsak, Mac’imiz de normal bir şekilde çalışmaya devam ediyor, zamanı geldiğinde uyku moduna giriyor.

Fakat işin güzelliği ise, biz bu uygulamayı kapattıktan sonra yeniden açtığımızda, Wimoweh’in seçimimizi hatırlaması. Dolayısıyla bir uygulamayı işaretledikten sonra, bu uygulamayı her açtığımızda Wimoweh ile uğraşmamıza gerek kalmıyor.

Sihirli elma wimoweh 6

Caffeine’den farkı nedir?

Uygulamayı ilk gördüğümde benim aklıma gelen ilk soru bu olmuştu. 🙂 Aslında yanıt basit…

Caffeine, belirli bir süre ya da sınırsız bir zaman Mac’imizi uyutmamak için bir ikona tıklamamızı, ve sonrasında da iptal etmemizi gerektiren bir uygulama. Fakat Wimoweh ise, belirli bir süre için değil, sadece belirli bir uygulama açıkken Mac’imizin uyumamasını sağlıyor.

Sihirli elma wimoweh caffeine 7

Yani Caffeine’i kullanmak için açmak, bazen de kapatmak için hatırlamak ve tıklama yapmak gerekirken, Wimoweh’te uygulamayı bir kere seçmemiz ve sonrasında da normal bir şekilde çalışmaya devam etmemiz yeterli oluyor.

Fakat süre bazlı bir “uyumama” isityorsak, bu durumda Caffeine elbette daha iyi bir tercih ediyebiliriz.

Değerlendirme ve Fiyat

Wimoweh, ilk başta gereksiz gibi görünse de, aslında Caffeine’den daha farklı bir amaca ve kullanıma hitap ediyor. Takip ettiği bazı uygulamaların açık olup olmadığını kontrol ediyor ve işaretlediğimiz uygulama açıksa Mac’imizin uyumamasını sağlıyor.

Ve bunu da biz her seferinde bununla uğraşmamıza gerek olmadan yapıyor. Bu yönüyle de rakiplerinden ayrılan Wimoweh başka bir yere oturmuş oluyor.

Elbette uygulamanın bir güzel özelliği de ücretsiz olması… 🙂

Wimoweh’i Mac App Store’dan ücretsiz olarak indirmek için aşağıdaki resme tıklayabilirsiniz.

Download on the Mac App Store Badge TR 165x40 1018

Sizin böyle bir uygulamaya ihtiyacınız var mı? Caffeine ya da benzeri bir uygulama kullanıyor musunuz? Wimoweh hakkında yorumlarınızı da bekliyoruz… 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Uygulama tavsiye için teşekkürler benim asıl sorunum ekranı kapattığımda uykuya geçiyor, bunu engellemenin bir yolu warmı acaba? win işletim sisteminde laptoplar için bu seçenek vardı kapak kapandığında hiç bir işlem yapma diye yardımcı olursanız sevinirim

  2. Yazıyı okuyunca “denesem mi?” diye düşündüm ancak sonra vazgeçtim. Çünkü, diyelim ki Skype açıkken bilgisayarı uyutma diye işaretledim ancak akşam film izlerken rahatsız edilmemek için Skype’ı kapattım. Ne olacak? Tekrar ayarlamak ya da sistem ayarlarından uyku seçeneklerini filmin uzunluğuna göre ayarlamak gerekecek. Zahmetli iş. Benim istediğim tam da Caffeine’in yaptığı gibi, tek tıkla sistem varsayılan uyku modu açılsın, tek tıkla da sistem ben MacBook Pro’mun kapağını kapatana kadar sistem asla uyku moduna geçmesin.. İyi ki varsın Caffeine 🙂

  3. Jdownloader programında uyumamasını istiyorum ama uyumaması için sedece kendi listelediği programları devreye alabiliyorum… Ben mi yöntemini bulamadım yoksa sadece listelediği programları uyutmamaya mı yarıyor sadece?

  4. Yosemite’da sorunsuz çalışıyor mu?
    Tam olarak aradığım program imovie ve finalcut da işleme bırakınca istediğim son şey mac’imin uyuması 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz