Ana Sayfa Haberler Safari 6.0.4 ve Java 2013-003 Güncellemeleri

Safari 6.0.4 ve Java 2013-003 Güncellemeleri

5

Apple önceki akşam 2 yeni güncellemeyi birlikte duyurdu. Bu güncellemeler ile Safari 6.0.4 sürümüne kavuşurken, Java için de bu sene için üçüncü kez güncelleme yapılmış oldu. Çok kritik güncellemeler olmasa da Java’daki güvenlik açıkları ile ilgili olduğu için bu güncellemelere bir yazı ayırmadan geçemedim.

Sihirli elma safari java guncelleme banner

Safari 6.0.4 ve Java 2013-003 Güncellemeleri

Güncellemelerin temelinde yine Java’daki açıkların kapatılması var. Bu güncelleme ile birlikte artık Java eklentisi gerektiren bir web sayfası ile karşılaştığımızda karşımıza karşımıza aşağıdakine benzer bir pencere geliyor.

Sihirli elma safari java guncelleme 1

“İzin ver” ya da “Engelle” seçimi ile eklentiyi yönetebiliyor, ayrıca sonrasında da Safari – Tercihler içerisindeki Güvenlik sekmesi altındaki “Web sitesi ayarlarını yönet” butonu ile de Java ayarlarını yönetebiliyoruz.

Sihirli elma safari java guncelleme 2

Karşımıza gelen aşağıdaki gibi ekranda 4 farklı tercih yapabiliyoruz.

  • Kullanmadan önce sor
  • Her zaman engelle
  • İzin ver
  • Her zaman izin ver

Sihirli elma safari java guncelleme 3

Popüler tabirle “Ne çektik be şu Java’dan…” demek istiyorum, ancak bir yandan da güncellemeler geldikçe de güvenlik sebebiyle yüklememek olmayacağı için vakit kaybetmeden güncellemeleri de yapıyorum. 🙂

Ayrıca yeniden belirtmek istiyorum, eğer Java’ya mutlaka ihtiyaç duyan biri değilseniz, siz de benim gibi Java’yı kapalı kullanabilirsiniz. Böylece hem kafamız rahat oluyor, hem de bir nebze olsun daha güvende oluyoruz.

Sihirli elma safari java guncelleme 3a

Güncellemeyi nasıl yükleyebilirim?

Her iki güncellemeyi de her zaman olduğu gibi Mac App Store üzerindeki “Güncellemeler” sekmesi içerisinden yükleyebiliyoruz. Benim Mac’imde bu güncellemeler sadece 114 MB tuttu.

Sihirli elma safari java guncelleme 4

Ancak yüklemeden önce her ihtimale karşı daima yedek almakta fayda var. Bu sebeple Time Machine diskimizi kullanarak hızlıca bir yedek almanızı tavsiye ediyorum.

Sihirli elma mac yedekleme time machine 1


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. 1- javayı kapalı tutarsak, safaride web sayfalarını açtığımızda neyi kaybetmiş oluruz,yani java açıkken ne faydası oluyor?bazı resim veya görüntüler daha mı iyi görünüyor java açıkken…
    2-ayrıca java diye uygulama var,bunu mac e kurarsak nasıl bir yarar sağlamakta?farkı nedir diğer diğer java ile…. şimdiden teşekkür ettim;)

    • Ege Bey Merhabalar,

      Java artık çok çok nadir kullanılıyor diyebiliriz. Java’yı kapattıktan sonra bir sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük. Java bir eklenti, ve bazı özel uygulamalarda kullanılıyor sadece. Eğer böyle bir sayfaya denk gelirseniz zaten Safari sizi uyaracak, ve eksik bir eklenti olduğunu söyleyecektir.

  2. Buna çekmek denirse, evet çekiyoruz. 🙂

    GNU/Linux’tan Mac’e geçiş yapan bir kullanıcı olarak, güncellemeleri tek tıkla sorunsuz bir şekilde yapmaktan oldukça hoşnutum. (Special thanks to Apple)

    Keşke diğer platform kullanıcıları da (Windows, GNU/Linux…) bizim gibi pratik ve zahmetsiz bir şekilde güncelleme yapabilse.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz