Ana Sayfa Haberler Apple TV ile Wi-Fi problemi yaşıyor musunuz?

Apple TV ile Wi-Fi problemi yaşıyor musunuz?

42

Apple TV’niz ile ilgili kablosuz ağ sorunu yaşıyor musunuz? Apple, az sayıda Apple TV’de kablosuz ağlarla ilgili sorunlar olabileceğini tespit etti ve önceki günlerde yetkili tüm noktalara bununla ilgili bir değişim duyurusu gönderdi. Eğer sizin de Apple TV ile ilgili probleminiz varsa, bu değişim programından faydalanabilirsiniz gibi görünüyor. Fakat herhangi bir problem yaşamıyorsanız, bu yazının devamını okumanıza gerek yok… 🙂

Apple tv wifi problem degisim banner

Bir sorun mu var? Hangi Apple TV’lerde?

Aslında ortada çok kısıtlı sayıda Apple TV’yi etkileyen bir sorun var. Eğer sizin de Apple TV’niz aşağıdaki koşulları sağlıyor ise, ve kablosuz ağlarla ilgili sorun yaşıyorsanız bir Apple Store, Apple Yetkili Satıcısı (APR) ya da bir yetkili servise danışmanız gerekebilir:

  • 3.nesil Apple TV sahibi misiniz? Yani Apple’ın 2012’de ürettiği, 1080p destekleyen modeli.
  • Ürün seri numarasının son 4 harfi “DRHN” mi?
  • Ürün seri numarasının 4 ve 5. harfi aşağıdakilerden biri mi?

H9, HC, HD, HF, HG, HH, HJ, HK, HL, HM, HN, HP, HQ, HR, HT, HV, HW, HX, J1, J2, J3, J4, J5, J6, J7, J8, J9

Apple TV Değişim Programı

Eğer Apple TV’miz yukarıdaki kriterlere uyuyorsa ve kablosuz ağ ile ilgili aşağıdaki gibi sorunlar yaşıyorsak, Apple TV’mizin değişmesi gerekiyor olabilir.

  • Kablosuz ağları bulamama
  • Kablosuz ağlara katılamama
  • Kablosuz ağ bağlantısı kopması ya da kesilip yeniden bağlanması
Apple ya da yetkili bir Apple servisi, bu ürünü satın alınma tarihinden 2 sene sonrasına kadar ücretsiz olarak yenisi ile değiştirebiliyor.
Apple tv wifi problem degisim 1

Türkiye’deki Apple TV’ler de değiştirilebiliyor mu?

Elbette bu konuda resmi bir bilgi almak mümkün değil. Ancak görünen o ki, yabancı bir blog olan 9to5Mac’in paylaştığı dokümana göre tüm ülkelerle bu bilgi ve prosedür paylaşılmış. Bu sebeple de Apple TV’sinde problem yaşayanların Türkiye’de de çözüm bulabileceklerini tahmin edebiliriz.

Eğer sizin de kriterlere uyan ve sorunlu olduğunu düşündüğünüz bir Apple TV varsa, yetkili servislerle görüştükten sonra son durumu yorum olarak tüm Sihirli Elma okuyucuları ile paylaşabilirseniz çok seviniriz.

Apple tv wifi problem degisim 2

Apple TV’min seri numarasını nereden görebilirim?

Apple TV’nin seri numarasını bulmak çok kolay. Ürünün arka kısmında, en altta yer alıyor. Aşağıdaki fotoğrafta benim 2. nesil Apple TV’min seri numarasının nasıl yer aldığını görebilirsiniz.

Apple tv wifi problem degisim 3

Apple tv wifi problem degisim 4a

Bu kriterlere uyuyorum, ama sorun yok gibi. Endişelenmeli miyim?

Eğer sorun yaşamıyorsanız endişelenmenize gerek yok. Apple TV’nizin incelenmesi ya da değiştirilmesi için evinizden çıkartmanız gerekmiyor. 🙂 Çünkü Apple TV’lerin sadece çok küçük bir bölümü bu problemden etkileniyor.

Apple Ocak 2013’te Apple TV’lerde çok ufak bir parça değişikliğine gitmiş, WiFi çipini değiştirmişti. Yüksek ihtimalle bu değişimin sebebinin de bu problem olduğu düşünülüyor.

Ben 2. nesil bir Apple TV sahibi olduğum için seri numaraları oldukça farklı, ve herhangi bir sorun da yaşamıyorum. Ancak 3. nesil Apple TV sahibiyseniz ve sorun yaşıyorsanız yetkili bir bayiye ya da teknik servise danışmanızda fayda var…

Apple’ın şirket içerisinde yayınladığı ve 9to5Mac’in yayınladığı dokümana da aşağıdan göz atabilirsiniz. Bilgilendirmede 3 ve 4. harfler olarak görünse de, daha sonra bu bilgi “4 ve 5. harfler” olarak düzeltilmiş.

Apple tv wifi problem degisim 5


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


42 Yorumlar

  1. Göktuğ abi öncelikle konu ile alakasız olan sorum için özür dilerim. Sorum şu, Apple ailesinin ürünlerini çok seviyorum fakat MacBook alma fırsatım olmadı maalesef. Bu yüzden yazın başına doğru temmuz zamanı ya da haziran sonu MacBook almayı planlıyorum. Şu an aklımda ki MacBook Pro retina almışken en iyisini alayım diyorum. Çok profesyonel işlerim yok ama kendimi geliştirmek istediğim yönler var.

    Yeni çıkacak MacBook Air ve MacBook Pro tarihlerini bilmiyorum ve açıkcası ben aldıktan sonra daha iyi bir cihaz tanıtılırsa üzülürüm. Sizin bu konular hakkında yakından takipte olduğunuzu düşündüm. Çok teşekkür ederim şimdiden. 🙂

    • Bütçe elveriyorsa MacBook Pro Retina, el vermiyorsa da MacBook Air 13 inch.

      Fakat siz siz olun, Retinasız MacBook Pro alma hatasına düşmeyin.

      MacBook Air’lardaki handikap ise, retina ekran desteğine sahip olmamaları. Apple bu yaz onlara da retina ekran desteği getirebilir. Şu durumda karar vermek gerçekten güç, yine de en karlı seçim MacBook Pro Retina gibi görünüyor.

      Ah şu Apple’ın pazarlama politikaları…

    • Eğer zaman problemin yoksa 4. nesil intel haswell işlemciler geliyor. Üretim sıkıntısı yada vs. sorun olmazsa bu yıl çıkan ürünler haswell olacak. Haswell ne getirir bir çok şey sayabilirim en kayda değer özelliğini ele alalım entegre grafik birimi şuan yapılan testlere göre grid 2’yi yüksek çözünürlükte oynatabiliyor. Yani harici grafik kartı taşıyan üst seviye rmbpro’lara ihtiyacın yok. Eğer yazılım geliştirme ile uğraşıyorsan yüksek çözünürlüğe ihtiyacın pek yok olursa da (Mutlaka olacak) zaman zaman bu sefer ikinci ekranla çözersin. Grafik tasarımı, Fotografçılık vs. işlerle uğraşıyorsan eğer yine yüksek çözünürlük ve ekran oranı yetmicek ve ikinci ekrana ihtiyacın olacak. Her şekilde ikinci ekran gerekiyor. Bu arada ben seni son kullanıcı profiline koymadım yani yazılım yada grafik tasarım geliştirici olma ihtimaline karşı ikinci ekrandan bahsediyorum. Benim tavsiyem retinasız mbpro 13 olabilir. Sebep’i ise ram, harddisk, dvdrom takviyesi yapabilmen. Hatta dvdrom’u çıkarıp ikinci bir harddisk takıp raid bile yaparsın. 13 mbpro konfigure edebileceğin en küçük ve ucuz cihazdır. Ama Air ve retinalar da aldığın donanımla kısıtlısın(ram, harddisk, dvdrom) ve Air ve retina dan daha yüksek performans alırsın. Asıl önemli olan daha fazlasını daha ucuza çözmen karar senin ama ne alırsan al bu yılın ürünlerini bekle derim.

  2. Göktuğ Bey ben ABD’den Apple TV almayı düşünüyorum ve Türkiye’ye dönene kadar da cihazı deneme şansım olmayacak, sorun yaşamamam için kutu üzerindeki seri numarasını kontrol etmem yeterli midir?

  3. bende Apple TV3 sahibiyim uzun zamandır bu WiFi konusundan dolayı cihazdan soğumuştum.. cihazı yurt dısından aldıgım ıcın de elımde belge vs..vs tutmadım.. daha dogrusu bulamadım… yetkili serviste tutturdu illa belge lazım… şimdi bu haberi duyunca yetkili servisi tekrar aradım.. onlara 15 nisanda bu duyuru geçilmiş… şimdi belgeye gerek yok getirin serinosunu kontrol edelim uygunsa değişim işlemlerini başlatalım dediler…. turkiyede değişim yaptırmak ısteyenlere bu bilgi yeterli olur

  4. ‘daha sonra bu bilgi “4 ve 5. harfler” olarak düzeltilmiş’. pardon bu nerede yazıyor. aşağıdaki yorumlardan birinde yer alıyor verdiğiniz linkte, fakat ana metinde geçmiyor. nette taradım ama birkaç yerde yorum olarak geçiyor. ilgiliyim çünkü benim apple tv etkileniyor 2. durumda.

    bu arada şunu sormak istiyorum izninizle; eğer değiştirme hakkımız var ve bu 2 sene geçerliyse -benim bildiğim kadarıyla ürün artık çıkmıyorsa, değişimde yeni versiyonla değişiyor- 1.5-2 sene sonra değiştirmek daha mantıklı görünüyor.

  5. benim seri numaram yukarırdaki şartlara uymuyor fakat bazen wifi bağlantısında kopmalar olabiliyor nasıl bir çözüm önerirsiniz

  6. Merhaba Göktuğ bey
    Orjinal yazıda 3 ve 4’üncü karakterler olarak yazıyor, sizin yazınızda ise 4 ve 5’inci karakter olarak yazıyor. Bu durumda hangisi doğru ?

  7. Goktuğ Bir bilgiyi paylaşmak istiyorum sizinle.
    Bu bilgiler tamamen doğrudur. Bazı Apple Tv 3.Gen’ler için 15 Nisan’da açıklanan bir program var ve Türkiye’de de geçerlidir. Herhangi bir yetkili servis raporuna göre değiştirme imkanına sahiptir arkadaşlar…

  8. bende almanyadan almıstım serı numarasıda uyuyor fakat bu tarz bır sorunla henuz karşılaşmadım yinede değişim talep etmelimiyim sizce

  9. Apple TV3 değişimim gerçekleşti… Garanti süresi bitmiş olmasına rağmen Apple Değiştirilmesi talebini onaylamış.. sıfır bir Apple TV3 sahibi oldum.. yanlız sıfır değişim yapıp kutusuz vermeleri enteresan….

  10. Benim Apple TV minde zaman zaman wiki problemi oluyordu. Yukarıdaki yazıyı okuduktan sonra Ankara’daki bütün Apple servisleri aradım ve bu konu hakkında bilgi istedim ve onlarda bu konu hakkında bilgilenmiş oldular. Çarşamba günü Apple TV yi servise verdim ve bugün yenisini aldım.

    • Birebir değişim tam olarak ne demek? Ben servisi aradığımda önce wifi ünitesini değiştirecez dediler ben apple birebir değişimden söz ediyor dediğimde, kumanda ve kablo sizde kalacak biz sadece cihazı değişecez dediler ve cihazı bıraktıktan bi hafta sonra onaylanırsa verecez dediler. Birebir değişim de sıfır açılmamış kutu vermeleri gerekmiyor mu ve apple geri çağırmışsa seri numaraları tutan cihazları anında değiştirmeleri gerekmiyormu

      • Öncelikle cihazın sisteme kaydını yapıyorlar ve Apple’ dan onay bekliyorlar. Ayrıca ellerinde cihaz yok cihaz bilkom dan geliyor oda en az gün oluyor.

  11. Benımde aynı sorunum var, servıse götürdüm sorun olduğunu teyıt ettıler ama serı numarası uymadığı ıcın değiştirmediler

    Amerika’ya sorduk onaylamadı dediler,Apple tv yi çöpe mü atmam gerekiyor?

    • Mustafa Bey Merhabalar,

      Hangi yetkili servise gitmiştiniz?

      Değişim programı sadece belirtilen modeller için geçerli.

      Fakat yetkili servis farklı bir problem tespit ettiyse buna bir çözüm bulmaları gerekiyor mutlaka.

  12. Merhaba ben yeni apple tv aldim fakat macbook vasitasiyla internetten bir sey izlerken bir anda baglanti kopuyor bunun icin onerebileceginiz bir cozum var mi ?

  13. merhabalar, apple la ilgili bir çok sorun yaşamaktayım. artık cihazlardan da iyice soğmuş durumdayım. öncelikle sıcak olan apple tv olayını anlatayım; apple tv yi temmuz 2013 te ankara elektroworld den almıştım. mac le bağlatı kopuk kopuk oluyordu satın aldığım yerle konuşunca bana internet bağlantısındandır dediler ve o zamandan berdir atıl bir vaziyette duruyordu. yine aynı mağzadan geçen sene md103 macbook pro almıştım. ekranda gidip gelmeler oluyordu iki günde bir mili saniyelik olaylar daha sonra bu iyice arttı ve cihazı neredeyse kullanamaz hale geldi. cihazın ekranla bağlantı yerindeyse bir çatlama olduğunu gördüm. batmanın kozluk ilçesinde görev yaptığım için servise ancak şubat (2014)başı götürdüm. ankara kızılay da “servis”e gittim. cihazı kayda alıp işlem için aldılar bu sırada da apple tv için bir değişim programı olduğunu ve seri numarası tutuyorsa bire bir değişimini yapabileceklerini söylediler. cihaz yanımda olmadığı için o anda veremedim. macbook için bir hafta sonra beni aradılar, cihazı alabileceğime dair… servise gittiğimde cihazı teslim ettiğimden beri teste tutmuşlar herhangi bir sorun olmadığı için geri teslim ettiler. çatlağı ise benim kullanım hatamdan kaynaklandığını söylediler. sebep olarak ta “düşürme-çarpma!” olduğunu söylediler… ben ise böyle bir olayın olmadığını söyledim, “yapacağımız birşey yok!” dediler. cihaza beşbin lira veren kişi bu kadar hoyrat kullanabilir mi? cihazı ertesi gün cepa daki “lydia” teknik servisine bıraktım. cihazın çatlak kısmına ise yetkili kişi “düşme veya çarpma olsa gövde de iz olur diyerek” benden kaynaklanmadığını teyit ettiler ve servis için aldılar… onlar da bilgisayarı teste tabii tutmuşlar bir sorun bulamamışlar bir hafta sonra benim dönmem gerektiğinden cihazı kendi isteğimle geri aldım. bu sırada çatlama için ise cihazı istanbuldaki daha yetkili bir birime yollanması gerektiğini söylediler! (cihazı ben servise niye bıraktım? bunun için işlem yapmayacaklarsa bu servis niye var?) kozluk’a döndüğümde apple tv için arkadaşa kargo ile yollayıp ankara kızılay daki servise arkadaş aracılığıyla gönderdim. arkadaşıma seri numarası tuttuğundan değişeceğini söylemişler ve cihazı almışlar. aradan üç hafta geçince servisi bugün aradım (5 mart 2014) cihazın yazılımını yenilediklerini ve donanımsal bir problem olmadığından değiştiremiyeceklerini söylediler. ben ‘arkadaşıma cihazın değişeceğini söylemişsiniz’ dediğmde, “banko daki arkadaş yanlış bilgi vermiş” diye cevap aldım. sizden ricam, bu durumda iki cihaz için de benim nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi vermeniz, saygılarımla…

  14. Değerli Arkadaşlar Merhaba,

    Benim durumum biraz daha karışık, apple TV 3 var ve yukarıda bahsi geçen modellerden, değişitirmek için cumartesi gideceğim. Fakat bendeki sorun şu, denemek amacıyla 3 değişik Ipad bağladım hepsi de sorunsuz çalışıyor. Fakat iş laptopa gelince sorun yaşıyoruz. Hem macbook air de denedim hem de toshiba laptopta ikisinde de ses ve görüntü kesilmeleri yaşıyorum. Bu normal midir? Yansıtma yaptığımda zaten sorun sürekli oluyor ama bilgisayarı (mac ve toshiba) bağlayıp müzik dinlemeye çalıştığımda da ikisinde de kesilmeler oluyor. Hatta bazen bağlantı tamamen kopuyor. Değiştirme olayını okuyunca inanın çok sevindim ama şimdi aklıma takıldı eğer değiştirmeme rağmen macbook airi bağlayamayacaksam bir anlamı yok. Aranızda macbook airi “yansıtmalı” ya da “yansıtmasız” olarak bağlayıp sorun yaşamadan izleyebilen var mı? Bu arada apple TV 2 vardı elimde merak edip onu da denedim, aynı sıkıntıları orada da yaşıyorum.

    CEvaplar için şimdiden teşekkürler

  15. Tekrar Merhaba,

    Şu anda Zorlu center Apple’dayım ve maalesef apple TV’nin değişimi ile ilgili yurtdışından haber gelmediği o yüzden değişimin gerçekleşemeyeceği bilgisini verdiler. Internette yabancı sitelerde dolaşırken “Apple TV3rd” nin değişimi ile ilgili haberlerin dedikodu olduğu ve böyle bir şey olmadığı bilgisi vardı (https://discussions.apple.com/message/21828007#21828007)

    bunun dışında değişimle iligli bilgilerin gerçekliğini http://www.apple.com/tr/support/exchange_repair/ sayfasından kontrol edebilirmişiz. Baktım ama burada apple tv ile ilgili bir bilgi yok. Sanırım gerçekten dedikodu:(

    saygılar
    Tolga

    • Tolga Bey selamlar,

      Bu değişim programı geçen sene açıklanmıştı. Hatta bazı arkadaşlar değişim yapıldığını da yine aşağıda belirtmişlerdi.

      Program sonlandı mı ya da farklı bir şey mi oldu bilemiyorum. Ancak Apple Store’daki arkadaşların söylediğini geçerli olarak almak gerekiyor elbette. 🙂

  16. Bende ise apple tv de ipadden film izlerken film birden kapanıyor ve apple tv de 1 saniyelik internet gitti gibi bir yazı yazıyor ve yazı ardından gidiyor ipadi tekrardan bağladığımda ise 15 dk sonra yine aynı sorunu yaşıyorum ne yapmalıyım? Cevap verirseniz memnum olurum saygılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz