Ana Sayfa İpuçları Mac App Store’da güncellemeleri gizlemek

Mac App Store’da güncellemeleri gizlemek

4

Mac App Store’da her yazılım güncellemesini yüklememiz gerekmeyebiliyor. Ancak yüklemediğimzi güncellemeler de sürekli hatırlatma olarak karşımıza çıkıyor. Sistemimiz için karşımıza çıkan yazılım güncellemelerini kolayca gizleyebileceğimizi ve istediğimiz zaman da yeniden görebileceğimizi biliyor muydunuz?

Sihirli elma mac app store guncelleme gizlemek banner

İşletim sisteminin güncellemelerini aksatmadan yüklemek en doğrusu elbette, ancak bazı yazılım güncellemelerini yapmak istemesek de Mac’imizin bunu bize sürekli hatırlatması can sıkıcı olabiliyor. İşte bu güncellemeleri de gizlemenin ve karşımıza sürekli çıkmamasını sağlamanın kolay bir yolu var. 🙂

Hangi güncellemeleri gizleyebiliyorum? 

App Store’da sadece Apple’ın gönderdiği güncellemeleri gizleyebiliyoruz. Uygulamaların güncellemelerini ise gizleyemiyoruz. Örneğin aşağıdaki ekran görüntüsünde yer alan en üstteki güncellemeyi gizleyebiliyorken, aşağıdaki 2 uygulamanın güncellemesini gizleyemiyoruz.

Sihirli elma mac app store guncelleme gizlemek 1

Mac App Store’da bir yazılım güncellemesini nasıl gizleyebilirim?

Bir güncellemeyi gizlemek için yapmamız gereken tek şey, faremiz güncelleme kutusunun üzerindeyken sağ tıklayıp, açılan menüden “Güncellemeyi Gizle”ye tıklamak. İşte bu kadar, güncelleme gizlendi… 🙂

Sihirli elma mac app store guncelleme gizlemek 2

Gizlediğim bir güncellemeyi yeniden nasıl görebilirim?

Gizlediğimiz güncellemeleri yeniden görmek içinse Mac App Store’daki “Mağaza” menüsünün en altında yer alan “Tüm Yazılım Güncellemelerini Göster…”i seçiyoruz. App Store uygulaması güncellemeleri yeniden tarıyor, ve güncelleme yeniden listemizde görünüyor.

Sihirli elma mac app store guncelleme gizlemek 3


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


4 Yorumlar

  1. yazı için tesekkurler,guzel bir ayrıntı idi, bu arada Mac üzerinden Windows ta paylaşılan bir klasöre nasıl erişebiliriz? baslikli yazınızı bekliyorum:)

  2. Belirtmiş olduğunuz bu kısım

    “Gizlediğimiz güncellemeleri yeniden görmek içinse Mac App Store’daki “Mağaza” menüsünün en altında yer alan “Tüm Yazılım Güncellemelerini Göster…”i seçiyoruz. App Store uygulaması güncellemeleri yeniden tarıyor, ve güncelleme yeniden listemizde görünüyor.”

    10.9.4 sürümünde yok. Mağaza kısmında böyle bir yer yok, nasıl görebiliriz gizlediğimiz güncellemeleri acaba?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz