Ana Sayfa Haberler iOS 7 ve Yeni iPhone’lar için Detaylar 10 Eylül’deki Etkinlikte!

iOS 7 ve Yeni iPhone’lar için Detaylar 10 Eylül’deki Etkinlikte!

19

Her yıl olduğu gibi bu sene de yeni iPhone’ların tanıtımını yine dört gözle bekliyoruz. 🙂 Heyecanla beklenen haber sonunda geldi, ve Apple 1 hafta sonra 10 Eylül’de yeni bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Her zaman olduğu gibi hiç bir net bilgi olmasa da, sızan bilgiler bu etkinlikte bir değil iki yeni iPhone modeli göreceğimize işaret ediyor… 🙂

Güncelleme:

Ve artık yeni iPhone’lar için son saatlere girdik… Canlı yayınımızı takip etmek için şuraya göz atabilirsiniz: Yeni iPhone Lansmanı (Canlı Yayın)

Sihirli elma iphone 5c 5s etkinlik 10 eylul

Bu seneki etkinlik davetiyeleri aşağıdaki gibi, ve Apple’ın mesajı da şöyle: “This should brighten everyone’s day.”

Bu herkesin gününü neşelendirecek / renklendirecek.

Öyle görünüyor ki, Apple’dan renkli bir şeyler(!) göreceğiz ve bunlar oldukça hoşumuza gidecek… 🙂 Davetiyenin de zaten bu yönde hazırlanmış olduğunu görebiliyoruz.

Yeni iPhone modelleri ne olabilir?

Sızan bilgilere ve dedikodulara bakacak olursak yeni iPhone’lar bir üst ve bir de baz model olmak üzere 2 seçenek olarak gelecek:

  • iPhone 5S adı verilen model, alıştığımız gibi üst model.
  • iPhone 5C adıyla sızan model ise daha düşük fiyat ile sunulacak model.

iPhone 5S mi? iPhone 5C mi?

iPhone 5S ile daha iyi ve daha güçlü bir iPhone göreceğimiz kesin gibi. Fakat diğer yanda ise iPhone 5C ile Apple biraz malzeme kalitesi düşürerek, işin içine biraz renk katarak, ve belki de bazı özellikleri düşük tutarak fiyatı da aşağıda tutmayı planlıyor diye tahmin ediyoruz.

Sihirli elma iphone 5s 5c

Bunun sebebi ise elbette iPhone 4 ve 4S’teki küçük ekran ve eski tipteki bağlantı noktası yerine, 4-inç ekran ve yeni bağlantı noktası Lightning’e geçiş yapabilmek. Böylece Apple, iPhone, iPad ve iPod ailesindeki tüm cihazlarını yeni teknolojilere geçirmiş olacak.

Sihirli elma iphone 5c

Elbette bunlar resmi olmayan ve yanlış olma ihtimali olan bilgiler. Bunu da aklımızda tutmamızda fayda var 🙂

Sihirli elma iphone 5s 5c renkli

iOS 7 ne zaman çıkacak?

Ancak iOS 7 tarafında ise artık son dönemece girmiş bulunuyoruz. Muhtemelen etkinlik sonrasında 1-2 hafta içerisinde iOS 7’yi cihazlarımıza indirebiliyor olacağız. Bu tarihi de net olarak gelecek hafta öğreneceğimiz kesin gibi. 🙂

Sihirli elma ios 7

iPad, Mac ya da farklı bir ürün beklenmiyor mu?

Açıkçası yine söylentiler üzerinden hareket etmek gerekirse, bu etkinlikte bir iPad ya da yeni bir Mac lansmanı pek beklenmiyor. Ama azalan stoklar, sızan kısıtlı bilgiler her zaman doğru sinyal olmayabiliyor. Bu sebeple Apple bir sürpriz yaparak hepimizi ters köşeye de yatırabilir. 🙂

Güncelleme: Bazı yabancı blog’larda Apple’a Çin’den bir “set-top-box” kargosu ulaştığı dedikodusu paylaşılıyor. Bu da Apple TV’nin yenilenebileceği, son zamanlarda sıkça konuşulan Apple’ın bir televizyon çıkartabileceği ya da belki de hiç bilmediğimiz yeni bir ürünün karşımıza çıkabileceği heyecanını yaratıyor. 🙂 Kutunun da boyutlarını bilemediğimiz için pek bir yorum yapamıyoruz elbette. 🙂

Peki etkinliği yine canlı paylaşım ile yayınlayacak mısınız?

Elbette, 10 Eylül için gözünüz kulağınız bizde olsun… 🙂 Her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de iPhone Türkiye’den Mustafa Tan ile birlikte sizlerle olacağız… Detayları önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

Yeni iPhone modelleri ve iOS 7 lansman tarihiyle ilgili olarak kardeş blogumuz iPhone Türkiye’de çok güzel ve detaylı bir yazı yayınlandı. Biraz daha fazla detay öğrenmek istiyorsanız iOS 7 ve Yeni iPhone Modellerinin Tahmini Çıkış Tarihleri yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma wwdc 2013 ozet macbook air mac pro 13

Sizin beklentileriniz nasıl? Apple sizce bu etkinlikte neler açıklayacak? iPhone 5S veya 5C hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


19 Yorumlar

  1. Davetiyeye bakacak olursak iPhone 5C’nin tanitimi kesin gibi, aradaki ici bos gumus halkalar ile altin sarisi toplar yeni renk iPhone 5S’leri temsil ediyor olabilir.

    Samsung’un orta serileri ile rekabet acisindan 5C guzel bir hamle olabilir tsbi burada fiyatlama cok onemli olacak. Eger 5C eski nesil iPhone ile ayni fiyata satilacaksa beklendigi kadar pazar payi bulamayabilir.

    Bizi ilgilendiren kismi tabi Turkiye’ye ne zaman gelecek ve fiyatlari nasil olacak? Apple Store’dan da bir gelisme yok ne zamandir.

    • Emir Bey merhaba,
      Apple – Zorlu Center Mağazası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak.
      Açılış 5s ve 5c ile olacak…İçeriden bilgidir 🙂

      • Onur Bey merhaba, verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Vergi oranlari nedeniyle fiyatlar acisindan cok buyuk farklar beklemesem de garanti, urun cesitliligi ve yeni urunlerin gelisi konusunda Apple Store’dan cok umitliyim. Sanirim ilk kazanimimiz 5S ve 5C’nin onceki modellere gore cok daha hizli surede Turkiye’ye gelisi olacak.

  2. Öncelikle buraya yazdığım için üzgünüm.

    Selam arkadaşlar. Macbook Pro Retina 13 alalı 10 gün kadar oldu, Apple Hardware Test’te, diski sorunlu gözüktü. Servise yolladım ve değişecek dendi.

    Okuduklarıma göre, fatura tarihinden itibaren 1 ay içerisinde sorun çıkartan ürünler, yenisiyle değiştirilmek veya bedel iadesi ödenmek zorunda?

    Doğru mu bu acaba?

    • bi bilgim yok ama sanırım 21 gün içinde gönderilmezse sıfır ürün vermek zorundalar. tüketici hakları web sitesinden araştır. veya tel açıp detaylı bilgi al derim.

      • bugun 10 eylül ve saat 12 geçtikden sonra ıos 7 baktım hala yok ıphone 4 kullanıyorum ve birde bu 5c veya 5s fiyatları ne olucak birde 5c özellikleri ıphone 4 gibi mi olucak ?

        • söylentiler dışı plastik ve içindeki sistemin 4S ile eşdeğer olacağı şeklinde. tabi bunlar şehir efsanesi bekleyip bugün 20.00 de göreceğiz. iphone 5S in 650$ satışa çıkacağını düşünürsek bana göre 150$ ile 250$ arasında bir fiyata 5C satışa çıkacak. diğer türlü 100-150$ fark için kimse teknolojiden ve kaliteden geri kalmak istemez. Zaten iphone 4 kullanıcılarının daha ağırlıklı beklediği bir sürüm 5S fark yaratmadığı sürece 6 yı beklemek gerek. 6 da ekran size ı 5.5″ veya 6″ seçeneğinide sunacaktır diye ümit ediyorum.

  3. I phone 4 kullanıyorsan mahakkı 5s alın derim, ben ılk çıktığı gün 5 aldım 4s den biraz daha hızlı, ama fazla asırı bir fark yok, yanı 5 i olanlar 6 yı

  4. Bekleyin derim, belki kamera sı belki daha iyi olabilir, ama hızı veya bataryası fazla fark olacagını sanmıyorum, batarya ömrü kendi elinizde, bana göre 6 geleceksene Eylül’de çıkacak piyasayı alt üst edicek , her sene Eylül’ün sonuna doğru yenı bir ı phone cıkırıyorlar, neden Eylül ? Dünyanın heryerinde obenelıkle ı phone kullanıcıları 2 senelik sözleşmeye ı phone alır, 2 sene sonra yeni bir üst rakam çıkarırlar , yani hersene yeni bir ı phone yeni sözleşme , bedavamı yok degil , adam paket halinde satıyor, mesala ben ayda 90 tl ödüyorum sınırsız internet var, ve hızlı internet lti hızı, dabi tabiki burası zürıh, arada fark var, internet hız farkı, bu siteyi coktandır takip ediyorum, iyi yapmışsınız teşekkür ederim, iyi bilgiler var, biraz daha sıklıkla bir seyler yazarsanız sevinirim,

    • $150 dolar ile satışa çıkacak. 1250 TL kimse plastik özellikleri 5S den düşük bir telefonu almaz. zaten 5S 650$ senin biraz yanlışın var dostum.

      • iPhone 4’ün ABD’de kontratsız fiyatı 449USD. Kontratlısı bedava. 5c’nin işlemcisi vs 4S gibi olursa bundan çok daha ucuza verileceğini sanmıyorum. Yarın akşam gerçeği göreceğiz. Umarım yanılırım ve Apple fiyat politikasında radikal bir değişiklik yapar.

        • türkiyede max fiyat 700-800 tl olur. USA da 150-200 $ aralığında olacaktır. Diğer firmaların belini kırmak için çıkarılmış bir ürün fiyat performansı olmayacaksa gereksiz bir üretim den başka ne işe yarayabilir. Samsung, Lg, Sony, HTC, General Motor vb firmaların ucuz ürünlerinin önüne bir engel koymak istiyorsan bunu pazarın seyrini değiştirecek bir fiyatlandırma ile yapabilirsin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz