Ana Sayfa MacOS 2013 model MacBook Air’ler için EFI Güncellemesi 2.7

2013 model MacBook Air’ler için EFI Güncellemesi 2.7

1

Apple önceki gün 2013-ortası MacBook Air’ler için yeni bir EFI güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme Boot Camp kullanan ve Windows 7 veya 8 ile ilgili bazı problemler yaşayan kullanıcılara çözüm içeriyor.

Sihirli elma guncelleme

MacBook Air’ler için (2013) EFI Güncellemesi 2.7

Güncelleme sadece 2013-ortasında üretilen yeni Haswell işlemcili MacBook Air’ler için geçerli. Güncelleme kapsamı ise şöyle özetlenmiş:

This update is recommended for MacBook Air (mid 2013) models.

This update addresses an issue which may cause a black screen to appear when installing Windows 7 or Windows 8 using Boot Camp Assistant if both an external optical drive and USB thumb drive are connected to the system. This update also ensures that the system will boot by default into OS X after installation of Windows 8.

Sihirli elma macbook air 2013 efi guncelleme 2

Yedeğinizi aldınız mı?

Her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi de yüklemeden önce Time Machine ile yedekleme yapmamızda büyük fayda var. Güncelleme ne kadar küçük olursa olsun verilerimizin yedeğini almış olmak daima içimizi ferahlatacak, bizi olası “ahlar vahlardan” kurtaracaktır… 🙂

Sihirli elma os x guncelleme time machine

Güncellemeyi nereden ve nasıl yükleyebilirim?

İşletim sistemi güncellemelerini Mountain Lion ile birlikte hep yaptığımız gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…” ile ulaştığımız App Store içerisindeki Güncellemeler sekmesinde görüntüleyebiliyor ve “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma os x 10 8 5 guncelleme 4

Gereken durumlarda güncelleme sonrasında Mac’imizin yeniden başlatılması gerekebiliyor. Bu sebeple açık bir uygulamamız ya da üzerinde çalıştığımız bir belgemiz varsa kapatmamız daha sağlıklı olacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz