Ana Sayfa Haberler 2013-sonu iMac’ler için firmware ve 10.8.5 güncellemeleri

2013-sonu iMac’ler için firmware ve 10.8.5 güncellemeleri

2

Apple Eylül ayında yenilediği iMac’ler için önceki gün 2 önemli güncelleme yayınladı. Bunlardan biri firmware güncellemesiyken, diğeri ise OS X 10.8.5 için ek güncelleme.

Sihirli elma guncelleme

Bu iki güncellemenin detayları şöyle:

1. iMac SMC Firmware Güncellemesi 1.1

Bu güncelleme sadece flash diski olan (SSD) iMac’ler için geçerli. Mavericks’teki Power Nap özelliğini iyileştiriyor ve iMac’in içindeki fanın çalışmasını bu durumda durdurarak daha sessiz olmasını sağlıyor.

Power Nap’i hatırlatmak gerekirse, Mac’imiz uyku modundayken de maillerin alınmasını, takvimin ve kişilerin güncellenmesini, uygulamaların güncellemelerinin yapılmasını sağlıyor.

Detaylar için Apple’ın iMac SMC Firmware Güncellemesi 1.1 sayfasına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma 2013 imac firmware os x guncelleme 1

2. iMac 10.8.5 Ek Güncelleme 1.0

Bu güncelleme NVIDIA GeForce GT 750M grafik kartı olan ve OS X Mountain Lion 10.8.5 kullananlara öneriliyor, ve aşağıdakileri içeriyor:

  • iMac uyku durumuna geçtiğinde harici disklerin çıkarılmasına sebebp olan bir sorunu çözer
  • Bazı bluetooth adaptörlerinin çalışmasını engelleyen bir sorunu düzeltir.

Detaylar için Apple’ın “iMac 10.8.5 Ek Güncelleme 1.0″ sayfasına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma 2013 imac firmware os x guncelleme 2

 

Yedeğinizi aldınız mı?

Her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi de yüklemeden önce Time Machine ile yedekleme yapmamızda büyük fayda var. Güncelleme ne kadar küçük olursa olsun verilerimizin yedeğini almış olmak daima içimizi ferahlatacak, bizi olası “ahlar vahlardan” kurtaracaktır… 🙂

Sihirli elma os x guncelleme time machine

Güncellemeyi nereden ve nasıl yükleyebilirim?

İşletim sistemi güncellemelerini Mountain Lion ile birlikte hep yaptığımız gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…” ile ulaştığımız App Store içerisindeki Güncellemeler sekmesinde görüntüleyebiliyor ve “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma os x 10 8 5 guncelleme 4

Gereken durumlarda güncelleme sonrasında Mac’imizin yeniden başlatılması gerekebiliyor. Bu sebeple açık bir uygulamamız ya da üzerinde çalıştığımız bir belgemiz varsa kapatmamız daha sağlıklı olacaktır.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Göktuğ Bey..size ne demeli takip etmekten zevk aldığım, yazılarınızı merakla beklediğim bir site oluşturmuşsunuz..Size tek kızdığım nokta açınca yeni yazı görememek:), Her yeni yazınızı keyifle okuyorum..Teşekkürler ediyorum..

    • Teşekkürler Murat Bey. 🙂

      Ancak her gün yeni yazı yazmak oldukça zor kendi adıma… Benim biraz dolmam gerekiyor ki Sihirli Elma’ya bir şeyler yazabileyim… 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz