Ana Sayfa Haberler 13 ve 15 inç MacBook Pro’lar için EFI Güncellemeleri

13 ve 15 inç MacBook Pro’lar için EFI Güncellemeleri

5

Apple 2013 yılı sonuna doğru yenilediği Mac’leri güncellemeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yenilenen MacBook Pro ailesi için Apple yeni güncellemeler yayınladı bile. Henüz Türkiye’de Türkçe klavye ile satılmaya başlanmasa da, yurt dışından alanlar için bu güncellemeler önemli birkaç problem için çözüm üretmiş oluyor.

Sihirli elma 13 15 macbook pro efi guncelleme 3

13 inç Retina Macbook Pro için EFI Güncellemesi 1.3

Sadece 2013 sonunda güncellenmiş olan 13 inç Retina MacBook Pro’lar için geçerli olan bu güncelleme klavye ve izleme dörtgeninin bazı durumlarda tepki vermemesiyle ilgili bir sorunu çözüyor.

Sihirli elma 13 15 macbook pro efi guncelleme 2

15 inç Retina Macbook Pro için EFI Güncellemesi 1.2

Sadece 2013 sonunda güncellenmiş olan 15 inç Retina MacBook Pro’lar için geçerli olan bu güncelleme ise NVIDIA grafik kartının bazı durumlarda yeterli performans gösterememesine sebep olan bir sorunu çözüyor.

Sihirli elma 13 15 macbook pro efi guncelleme 1

Yedeğinizi aldınız mı?

Her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi de yüklemeden önce Time Machine ile yedekleme yapmamızda büyük fayda var. Güncelleme ne kadar küçük olursa olsun verilerimizin yedeğini almış olmak daima içimizi ferahlatacak, bizi olası “ahlar vahlardan” kurtaracaktır… 🙂

Sihirli elma os x guncelleme time machine3

Güncellemeyi nereden ve nasıl yükleyebilirim?

İşletim sistemi güncellemelerini Mountain Lion ile birlikte hep yaptığımız gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…” ile ulaştığımız App Store içerisindeki Güncellemeler sekmesinde görüntüleyebiliyor ve “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma os x 10 8 5 guncelleme 44

Gereken durumlarda güncelleme sonrasında Mac’imizin yeniden başlatılması gerekebiliyor. Bu sebeple açık bir uygulamamız ya da üzerinde çalıştığımız bir belgemiz varsa kapatmamız daha sağlıklı olacaktır.

Güncellemelerle ilgil detaylı bilgi almak için Apple’ın ilgili sayfalarına göz atabilirsiniz:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

      • Truck Simulator ile Bus Driver’a geldi (malum zaten geniş bir oyun arşivimiz yok maalesef) Göktuğ Bey ama içeriği okumadan güncellemiştim ne yazık ki. Bakalım bir iki oyunum daha var onlara gelirse içeriğe dikkat edeyim.

  1. 2 hafta once US den Macbook Pro 15″ Retina 2013 late satin aldim, bu versiyonu (Haswell işlemcili) aylardan beri bekliyordum… Daha onceden plastik kasa olan macbook dan kullaniyordum, urunu 2 gun kullandiktan sonra parmak uclarimda bir aci hissettim, farkettimki parmak uclarim klavye tuslari ile makinanin demir yerine temas ediyor ve burasi cok isinmis oldugu icin parmak uclarimda yanma oldu. Bu yanma bildiginiz bir yanma seklinde degil, ama parmak uclarimi sizlatacak kadar etkiliydi de. 2 gun boyunca external klavye kullandim, bu aci gecinceye kadar… Makinayi arkadaslarima test ettirdim belki bende bir problem vardir diye, onlar da bu ısının kisi bilgisayar ile ugrasirken yani dalmis gitmisken uyaracak kadar etkili oldugunu soylediler… Apple forumlarinda benzer bir thread buldum, oraya yazdim, 2-3 kisi daha ayni sorundan muzdarip oldugunu yazdi, sanirim bu problem genel bir problem, ozellikle retina larda oluyor…

    Suan turkiyedeyim be urunu kullanmaya devam ediyorum, fakat bende pisikolojik bir etki/korku olusturdu, makinanin ozellikle sol tarafi cok isindigi icin sol elimi kalvye uzerinde unutmamaya dikkat ediyorum…

    Ne yapmaliyim size Goktug bey ? (Bu arada retina macbook pro sahip olup benzer bir durum ile karsilasan var ise lutfen belirtsin..)

    Saygilar,

    – Mert

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz