Ana Sayfa Haberler Mavericks Mail Güncellemesi (Gmail’de sorun yaşayanlar için)

Mavericks Mail Güncellemesi (Gmail’de sorun yaşayanlar için)

10

Mavericks’e geçtiğimiz günden beri Mail uygulaması ile Gmail kullanan neredeyse herkes bir sorun yaşadı diyebiliriz. Bu sorunlara çözüm olması için Apple önceki gün bu sorunları adresleyen yeni bir güncelleme yayınladı.

Sihirli elma mavericks mail gmail guncelleme 1

Mail uygulaması ile Gmail neden problemli?

Aslında temel sorun bu iki sistemin birbirinden tamamen farklı çalışıyor olması. Mail uygulaması klasörleme yapısıyla çalışıyor, yani her e-posta bir klasörde yer alıyor.

Ancak Gmail ise etiketler kullanıyor, yani bir e-posta birden fazla etikete sahip olabiliyor ve bu sebeple de birden fazla klasörde yer alabiliyor.

 

Sihirli elma mavericks mail gmail guncelleme 2

Yine de bu durumu bir şekilde yönetmek ve Gmail’i Mail uygulaması ile kullanmak elbette mümkün. Ancak ben e-postalarımı diskimde saklayarak yer kaybetmek istemediğim ve Gmail’in web sayfasındaki özelliklerini sevdiğim için Gmail’i daima web üzerinden kullanmayı tercih ediyorum.

Ancak elbette Mail uygulamasının Mac işletim sistemiyle entegrasyonunu sevdiğim için Gmail hesabımı da Mail uygulamasına ekledim. Fakat sadece yeni bir e-posta göndermek istediğimde kullanıyorum. 🙂 Yeni e-posta almaması için de gelen posta sunucusu ayarlarını elle bozdum.

Sihirli elma mavericks mail gmail guncelleme 3

Böylece Mail uygulamasına Gmail hesabım bağlı durumda. Ancak yeni e-posta almıyorum, sadece e-posta göndermek için kullanıyorum. 

Peki bu güncelleme Mavericks’teki sorunu çözecek mi?

Apple çözeceğini söylüyor. 🙂 Önce geçtiğimiz hafta Apple çalışanlarına, sonra geliştiricilere yayınlanan bu güncelleme artık bizim için de yayınlanmış oldu.

Ben kullanmadığım için detaylı test etmem pek mümkün olmuyor, ancak sizlerin yorumları önemli. Güncellemeyi yükledikten ve Mac’inizi yeniden başlattıktan sonra Gmail ve Mail uygulaması nasıl çalışıyor? Sorunlara çözüm getirebildi mi?

Yorumlarınızı bekliyorum…

Sihirli elma mavericks mail gmail guncelleme 4

Yedeğinizi aldınız mı?

Her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi de yüklemeden önce Time Machine ile yedekleme yapmamızda büyük fayda var. Güncelleme ne kadar küçük olursa olsun verilerimizin yedeğini almış olmak daima içimizi ferahlatacak, bizi olası “ahlar vahlardan” kurtaracaktır… 🙂

Sihirli elma os x guncelleme time machine3

Güncellemeyi nereden ve nasıl yükleyebilirim?

İşletim sistemi güncellemelerini Mountain Lion ile birlikte hep yaptığımız gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…” ile ulaştığımız App Store içerisindeki Güncellemeler sekmesinde görüntüleyebiliyor ve “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma os x 10 8 5 guncelleme 44

Güncelleme sonrasında değişikliklerin geçerli olması için mutlaka Mac’imizin yeniden başlatılması gerekiyor. Mac’imiz bunu istemese bile benim önerim mutlaka Mac’inizi yeniden başlatmanız. Bu sebeple açık bir uygulamamız ya da üzerinde çalıştığımız bir belgemiz varsa kapatmamız daha sağlıklı olacaktır.

Güncelleme hakkında detaylı bilgi için:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


10 Yorumlar

  1. Çözdü. Bendeki sorun, g-mail gelen postaları okuyup silmeme ve boş olmasına rağmen halâ 8 adet okunmamış olarak gözükmesiydi. Bu sorun çözüldü.
    Uğur..

  2. Klasör problemine çözüm bulmuş gibi gözüküyor ancak şimdi de SMTP ayarlarının bozuk olduğuna dair hata alıyorum sürekli..

    Bu arada ben neyi nasıl kullandığınızı merak ediyordum, tam soracaktım ki Göktuğ Bey, iyi etmişsiniz de yazmışsınız 🙂

  3. Göktuğ bey, belirtmiş olduğunuz mail ayarlarını nasıl yaptığınız konusunda bilgi verebilir misiniz? Yani aynen sizin gibi ben de mail gönderebilmek istiyorum. Ancak bu sırada da mevcut gmail hesabımdaki maillerin de alınmasını istemiyorum program tarafından. Bir de şimdiye kadar alınmış ve bilgisayara depolanmış mailleri nasıl silebilirim? Bu konuda da bilgi verebilir misiniz?

    • Hesabınızı sildiğinizde depolanan mailler de siliniyor.

      Bahsettiğim ayarlar ise aslında sunucu ayarı veya şifreyle ilgili. Yani bunları gelen posta sunucusu için bozarak siz de aynı şekilde kullanabilirsiniz. 🙂

  4. Konuyla alakasız olacak ama imac 27″ kullanıyorum m.liondan maverickse geçtim. Seagate 3tblik bir harici disk kullanıyorum ancak disk uyku moduna hiç geçmiyor sürekli çalışıyor. M.lionda da sorun aynıydı bununla ilgili bir çözüm var mı?

      • evet şuan test sürecinde, indirip kurmak tabi istege bağlı göktug bey,
        benim developers hesabım oldugu için bütün güncellemeleri beta olarak indirip kuruyorum. Tabi istege bağlı bir durum. Hattalarda çıkıyor.
        9.1 de ama hiç hatta yakalamadım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz