Ana Sayfa Haberler iPad mini ve iPad Air 27 Kasım’da Türkiye’de!

iPad mini ve iPad Air 27 Kasım’da Türkiye’de!

8

Ekim ayında tanıtılan retina ekranlı iPad mini ABD’de beklenenden erken bir şekilde dün itibariyle satışa çıktı. İşin güzel kısmı, artık Türkiye’de de bir Online Apple Store’a sahip olduğumuz için artık eskisi gibi 1-1,5 ay beklemek zorunda değiliz. Retina ekranlı iPad mini ve iPad Air 27 Kasım’da Türkiye’den de satın alınabiliyor! 

Apple online store

ABD’de 12 Kasım’da satışa sunulan iPad mini’nin herhalde 2 hafta içerisinde Türkiye’de de satılacağını kimse tahmin edemezdi. Ancak yıllardır beklediğimiz konuma sonunda ulaşmış olduk ve Online Store’un açılması ile artık Apple’ın yeni ürünlerine çok daha hızlı sahip olabilir hale geldik. 🙂

Sihirli elma ipad mini satista turkiye 2

iPad Air ve iPad mini hakkında detaylı bir yazıya ulaşmak isterseniz daha önce paylaştığımız “Yeni iPad’ler, MacBook Pro’lar, Mavericks ve diğerleri: Etkinlik hakkında her şey burada!” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma ipad mini satista turkiye 7

iPad mini Türkiye fiyatları nedir?

Türkiye fiyatlarına gelecek olursak, ABD’de normal iPad mini’den biraz daha pahalı olan iPad mini’nin fiyatı elbette Türkiye’de de bunun üzerine çıkıyor. Giriş seviyesindeki 16 GB WiFi modellere baktığımızda şöyle bir karşılaştırma yapabiliriz.

ABD’de:

  • iPad mini: $300 + vergi
  • Retina Ekranlı iPad mini: $399 + vergi

Almanya’da:

  • iPad mini: €289
  • Retina Ekranlı iPad mini: €389

Türkiye’de:

  • iPad mini: 748 TL
  • Retina Ekranlı iPad mini: 999 TL

Türkiye’deki fiyatları daima Avrupa’daki fiyatlarla kafa kafaya karşılaştırmamız gerektiğini tekrar hatırlatmak gerekirse, aslında Almanya’dan ucuza alıyoruz gibi görünüyor diyebiliriz.

Diğer modellerin fiyatları ise aşağıdaki gibi, en yüksek model olan 128 GB ve 4G model ise 2.099 TL’yi buluyor. 🙂

Sihirli elma ipad mini satista turkiye 3

iPad Air Türkiye fiyatları nedir?

iPad Air için de benzer bir karşılaştırma yapmak mümkün, ancak sonuçlar yine benzer olduğu için sadece resmi fiyatları paylaşıyorum.

Sihirli elma ipad mini satista turkiye 6

iPad Air giriş seviyesi modeli olan 16 GB WiFi modelin fiyatı ise 1.249 TL. Diğer modellerin fiyatlarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Sihirli elma ipad mini satista turkiye 8 2

Siz hangi iPad’i almayı düşünüyorsunuz?

Karar aşamasına geldiğimizde ise, iPad mini ve Air’in gerçekten çok yakın özelliklerde olduğunu söyleyebiliyoruz. iPad Air çok ufak farklı biraz daha hızlı olsa da, hemen hemen tüm özelliklerinin kafa kafaya olduğu bir gerçek.

Bu durumda benim gözümde en önemli karar noktası olarak boyut ve ağırlık, yani taşınabilirlik ve ekran büyüklüğü öne çıkıyor. Benim tercihim taşınabilirliğe çok daha fazla önem verdiğim için iPad mini’den yana. Peki ya sizin?

Seçiminizi ve yorumlarınızı bekliyoruz… 🙂

[polldaddy poll=7557681]

Sihirli elma ipad mini satista turkiye featured


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


8 Yorumlar

  1. ipad air’e karar verdim ama kaç GB olacağına ve wifi mı 3-wifi mı olacağına karar veremedim. genel olarak evde kullandığımdan muhtemelen sadece wifi’lı olacak. dışarıda ise iphone’umdan bağlarım. ama 64 GB mi 128 GB mi? zor karar 🙂

  2. Türkiye’deki fiyatları daima Avrupa’daki fiyatlarla kafa kafaya karşılaştırmamız gerektiğini tekrar hatırlatmak gerekirse, aslında Almanya’da ucuza alıyoruz gibi görünüyor diyebiliriz.

    almanya’da değil türkiyede daha ucuz gibi gözüküyor sanki..

    • Haklısınız, bir “n” harfini yazamamışım 🙂 Şimdi düzelttim şöyle:

      […] aslında Almanya’dan ucuza alıyoruz gibi görünüyor diyebiliriz.

      Teşekkürler dile getirdiğiniz için…

  3. Fiyatlar Amerika Apple Store fiyatları ile karşılaştırıldığında 200-350 lira arasında fiyat farkı var. Lakin vergi+2 yıl garanti ve kayıt ücreti düşünüldüğünde makul sayılabilir. iPad 2 ve 4 kullandığım için her ne kadar iPad Mini Retinanın PPI değeri iPad Air’den yüksek olsa da tercihim iPad Air’den yana olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz