Ana Sayfa Haberler Mavericks 10.9.2 Güncellemesi geldi: Mutlaka güncelleyin!

Mavericks 10.9.2 Güncellemesi geldi: Mutlaka güncelleyin!

31

Birkaç saat önce Apple, Mavericks işletim sistemi için ikinci güncellemesini de yayınladı. Mavericks 10.9.2 güncellemesinde geçtiğimiz hafta Apple’ın tespit ettiği önemli bir güvenlik açığının yamasına ek olarak, birkaç küçük yeni özellik de yer alıyor. Tüm Mavericks kullanıcılarına önerilen bu güncellemeleri ben de ilk fırsatta tüm Sihirli Elma kullanıcılarının yüklemesini öneriyorum.

Sihirli elma guncelleme 3b

Mavericks 10.9.2

Geçtiğimiz hafta Apple’ın tespit ettiği güvenlik sorunu birkaç gün önce iOS cihazlarında 7.0.6 güncellemesiyle kapatılmıştı. Apple fazla gecikmeden Mac ailesi için de benzer şekilde bir “nokta güncellemesi” daha yayınlayarak bu açığı kapatmış oldu.

Mavericks 10.9.2 güncellemesi bu güvenlik açığını kapatmaya ek olarak birkaç küçük yeni özellikle birlikte geliyor. Bunların en başında ise iOS 7 ile birlikte tanıştığımız “Sesli FaceTime” aramalarının Mac’lere de eklenmesini gösterebiliriz. Artık Mac’lerimiz üzerinden de sesli Facetime aramaları yapabiliyoruz.

FaceTime icon

Güncelleme kapsamında neler var?

Tüm listenin teker teker üzerinden geçmek zor, ancak özetle 10.9.2 kapsamında güvenlik güncellemelerine ek olarak FaceTime, Mail ve iMessage gibi pek çok uygulamada güncellemeler ve iyileştirmeler mevcut.

Sihirli elma guncelleme 7

Güncelleme hakkında detaylı bilgi için Mavericks 10.9.2 Güncellemesi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yedeğinizi aldınız mı?

Her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi de yüklemeden önce Time Machine ile yedekleme yapmamızda büyük fayda var. Güncelleme ne kadar küçük olursa olsun verilerimizin yedeğini almış olmak daima içimizi ferahlatacak, bizi olası “ahlar vahlardan” kurtaracaktır… 🙂

Sihirli elma os x guncelleme time machine

Güncellemeyi nereden ve nasıl yükleyebilirim?

İşletim sistemi güncellemelerini hep yaptığımız gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz.

Sihirli elma guncelleme 1

Ve App Store içerisindeki Güncellemeler sekmesinde “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma guncelleme 2

Gereken durumlarda güncelleme sonrasında Mac’imizin yeniden başlatılması gerekebiliyor. Bu sebeple açık bir uygulamamız ya da üzerinde çalıştığımız bir belgemiz varsa kapatmamız daha sağlıklı olacaktır.

Sihirli elma guncelleme 5

Güncellemeyi indirip elle yüklemek için ise şu bağlantıya göz atabilirsiniz:

Sihirli elma guncelleme 8

Ayrıca App Store’daki Mavericks paketi de 10.9.2’ye güncellenmiş durumda. Eğer daha önce Mavericks için bir yükleme diski oluşturduysak içerisindeki paketi 10.9.2 sürümü için yeniden yapabiliriz. Ya da diski 10.9 olarak bırakıp, yükleme yaptıktan sonra güncellemeyi yüklemeyi tercih edebiliriz.

Sihirli elma guncelleme 9

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


31 Yorumlar

  1. Ben bu güncellemeyi kurdum, bilgisayar yeniden başladı, her zaman açtığım yaklaşık 10 sekmenin açık olduğu opera’ya tıkladım ve neye uğradığımı şaşırdım! her zaman 40 ile 50 arası dockta zıplayarak açılan opera 5-6 zıpladı ve açıldı! sonrasında hemen diğer programlarda da denedim, 7-8 zıplamadan önce açılmayan programlar (ki neredeyse en iyilerinin açılışı bu) 1-3 zıplama arasında açılmaya başladı. hayretler içerisinde ne yapacağımı şaşırmış bir vaziyette en iyi bilgisayarı yeniden başlatayım dedim. ve 🙁 her şey eskiye döndü… makul bir açıklaması olan var mı? bu arada sistem 21.5″ late 2012 imac (2,7 i5, 8gb 1600 ram, 1tb hdd)

    • Aynı imac modeline sahibiz. Operanın 40-50 arası diğer programların 7-8 sekme sonrası açılması bana çok normal gelmedi. Daha doğrusu aynı bilgisayarı kullanıyoruz ve bazı uygulamalar hiç zıplama olmadan bazıları ise 1-3 zıplamadan sonra açılıyor. Ki bunu da hdd’ye ve üzerindeki hdd’nin yavaş olmasına bağlıyorum. 2011 mid macbook air’imde bile (gerçi onun ssd avantajı var) bu sorun yok. Bu sorunu araştırmanızı öneririm.

      • oldukça araştırma yaptım ama bir sonuç bulamadım. sizin mac’in hızını gösteren bir video kaydedip paylaşmanız mümkün mü?

  2. En çok sesli Face Time’a sevindim. Konum itibariyle odamda pek telefon çekmediğinden genel de hep oda dışına çıkıp konuşma gereği duyuyordum arkadaşlarımla(%90 ı iPhone kullanıcısı) bundan sonra odamdam rahatça FaceTime yaparım hem iPhone’dan hem de Mac üzerinden 🙂 Tabii onlarda evde ise 🙂

  3. Safari’nin bazı tab’lerde donup kalması ile ilgili bir iyileşme yok sanırım. Epeydir saç baş yolduran bir sorundu ve sayesinde Firefox kullanıyorum epeydir.

  4. Merhabalar, benim anlamadığım bir konu var. Yeni güncelleme ile sesli facetime macbook’lara da geliyor diye bahsedilmiş.Zaten facetime kullanabiliyorduk mac’larde?? yeni olan nedir acaba?

    • Güncelleme öncesinde yalnızca görüntülü olarak Facetime kullanılabiliyordu, şimdi iPhone’da olduğu gibi hem sesli hem de görüntülü Facetime imkanı var.

  5. selam herkese, güncellemeyi yaptım biraz önce fakat mail uygulamasında sorun yaşıyorum. çalışmıyor. maili tıklayınca tepgisizleşiyor. bu şekil sorun yaşayan varmı acaba. saygılar

      • Goktug Bey,öncelikle ilginizi için tesekkurler.
        Aslında ekran fotografı cekilecek bir durum yok.
        Sadece olan şey şu;
        Masaüstünde klasorlerimin bazılarını ekranın sol tarafında düzenli tutuyorum,bazılarını ise ekranın üst tarafında…
        Ama açık olan bir uygulamadan digerine gecerken (örnegin Photoshop’dan Illustrator’a Cmd+Tab ile gecis yaparken..) biranda hepsi ekranın sag tarafına toplanıyor…
        Kntrl ile masaüstüne tıkladıgım zaman acılan pencereden “Sort by” kısmı “None” secili olmasına ragmen, masaüstünde klasorleri kendi kafasına göre,ekranın sag tarafına topluyor…
        Sanırım Finder ile alakalı bir sorun var ama çözemiyorum….

      • göktuğ bey, bu güncellemeden önce hotmail, gmail ve kurumsal maillerim sorunsuz çalışıyordu, güncelleme sonrası karasızlaştı ve kilitlendi, internet hesaplarından gmail devre dışı bıraktığımda sorunsuz yine çalışıyor ama aktif edince kilinleniyor tekrardan. tşk.

  6. Bilgi için çok tesekkürler,bu sabah güncellemeyi yaptım,herhangi bir sorun yasamadım sadece 10.9a cıktıgımdan beri Finder’da acık olan programlar arasında gezerken, klasörlerimin ekranın sag tarafına dogru toplanması canımı sıkıyor…Bu konuda bir bilgisi olan varmı?Tesekkürler.

    • artık tek tıklamayla uyku moduna geçmiyor. 0,5 saniye kadar basmanız gerekiyor. Sanırım kazayla uyku moduna geçmeyi engellemek için bu şekilde yapmışlar.

  7. arkadaşlar yaşadığım sorun şu, gmail eğerki mail hesabında tanımlıysa mail uygulaması kararsızlaşıyor ve uygulama cevap vermiyor. ayarlardan gmail pasif kılarsak sorun yok. bilginize. saygılar

  8. Arkadaşlar,
    10.9.2 güncellemesinden sonra Gmail hesabını IMAP olarak Apple Mail ile kullananların mail uygulaması takılıyordu. Buna bir çözüm buldum ve sizlerle paylaşmak istedim.

    1) Öncelikle Mail uygulaması kapalı olacak.
    2) Gmail hesabına web üzerinden girilecek.
    3) Ayarlar kısmına girilip etiketler bölümünden IMAP görüntülenecek klasörler bölümünde bulunan [Gmail]/Archive ve diğerlerinde bulunan / işaretini silip kaydedin.
    4) Mail uygulamasını başlatın.

    Artık herşey normal kullanılabilir.

    Bayram Özcan

  9. Slm daha önce de bu resmi paylaştım “akrep ve yelkovan” sola kaçtı bende Mavericks’e geçtiğimden beri böyle.
    Fikri olan… Zaman farklı akıyor benim için :))))

  10. OSX 10.9.2 güncellemesi sonrası Google’ın açılmama sorunu yaşıyorum. Yani bazen açılırken bazen kesinlikle açılmıyor. Çok garip bir durum ve daha önce yoktu. Ayrıca tarayıcı bağımsız olarak meydana geliyor bu. Başka bir tanıdğımda da oluyor bu sorun.Tavsiyesi olan var mı ?

  11. Maverick ile hoc isiniz olmasin derim. Her guncellemedr daha rezil bir hal aldi. Simdi di mail calismiyor. Eski bilgisayarlarimin hepsini mauntain lion a geri cevirdim

  12. Yeniden kurulum yapacagim, ama updatelerle tekrar ugrasmamak icin yukleme diskimi de guncellemek istiyorum. Bu mumkun mu? Yoksa ilk install dosyasiyla mi kurulumu yapmak gerekecek?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz