Ana Sayfa Haberler Apple TV 6.1 Yazılım Güncellemesi ve Yeni Apple TV için İpuçları

Apple TV 6.1 Yazılım Güncellemesi ve Yeni Apple TV için İpuçları

20

GÜNCELLEME:

Yeni Apple TV’nin ilk incelemesi ve yorumları için “Yeni Apple TV” yazısına göz atabilirsiniz.

 

iOS 7.1 ile birlikte Apple TV için de 6.1 güncellemesi yayınlandı. Bu güncelleme ile birlikte eklenen bir özellik, Apple’ın yeni Apple TV’si ile ilgili olarak bize ışık tutuyor, bazı tahminler yürütmemizi sağlıyor. Bu yazıda hem Apple TV’ye gelen yeni özelliğe değiniyor, hem de yakın zamanda çıkması beklenen yeni Apple TV’den bahsediyoruz.

Sihirli elma apple tv 6 1 guncelleme featured

Pazartesi akşam saatlerinde iOS 7.1 güncellemesi yayınlandı ve cihazlarımıza pek çok yenilik gelmiş oldu. Her iOS güncellemesinde olduğu gibi Apple TV için de bir güncelleme yayınlanarak Apple TV yazılımı 6.1 sürümüne yükseltilmiş oldu.

Apple TV 6.1 yazılım güncellemesi ile çok büyük yenilikler gelmese de, önümüzdeki dönem için hazırlık diyebileceğimiz bazı konularda bize ipuçları vermiş oldu.

Sihirli elma apple tv 6 1 guncelleme 1

Apple TV 6.1 ile ne değişti?

Apple TV’nin ana ekranı her geçen gün daha da kalabalık olmaya devam ediyor. Yeni eklenen kanalların ikonları, ekranı küçük renkli kutularla dolduruyor, hem kalabalık oluyor, hem de istediğimiz şeye ulaşmak zorlaşıyor.

6.1 güncellemesi ile Apple TV ile ana ekrandaki bir ikonu gizlemek çok daha kolay bir hale geldi.

Ana ekranda dolaşırken Apple TV kumandasından seçim tuşuna basılı tuttuğumuzda, tıpkı iOS’te olduğu gibi ikonlar hareketlenmeye başlıyor. İstediğimiz ikonun yerini değiştirebiliyor, kullanımımıza göre bu ekranı yeniden düzenleyebiliyoruz.

6.1 güncellemesi ile yeni eklenen özellik ise, ikonlar hareket halindeyken Play/Pause butonuna tıkladığımızda çıkan ek özellikler. Bu şekilde istedimiz ikonu ana ekrandan gizleyebiliyoruz.

Belki de bir sonraki Apple TV’de bu ek özellikler içerisinde farklı şeyler de görebiliriz, ne dersiniz? 🙂

Sihirli elma apple tv 6 1 guncelleme 2

Gizlediğimiz bir ikonu yeniden görmek istediğimizde ise Ayarlar > Ana Menü altından yeniden “Göster”i seçmemiz gerekiyor.

Sihirli elma apple tv 6 1 guncelleme 4

Güncelleme nasıl yükleniyor?

Her zaman olduğu gibi Apple TV güncellemesini Ayarlar > Genel menüsü altındaki “Yazılım Güncelleme” içerisinden yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma apple tv yazilim guncellemesi 6 0 3

Gelecekte Apple TV’de neler olacak?

Apple TV’nin yakın zamanda yenilenmesi bekleniyor. En son 2 sene önce güncellenen Apple TV, bu gibi güncellemeler ile bir App Store’a hazırlanıyor gibi görünüyor. Son güncellemelerde hep buna dair ipuçları var gibi görünüyor.

Yeni Apple TV’de olması beklenen App Store ile Apple TV’ye özel uygulamalar, oyunlar, klasörler gibi iOS’ten alışık olduğumuz bazı özellikler eklenebilir.

Apple TV ile ilgili neler olabileceğini merak ediyorsanız daha önce paylaştığımız “Apple TV bir hobi olmaktan çıktı (mı?)” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma apple tv redbull 6

Güncelleme yaparken problem yaşadım. Ne yapmalıyım?

Güncelleme bittikten sonra Apple TV’mizi açamazsak, ya da açtığımızda iTunes’a bağlamamızı söyleyen bir ekranla karşılaşırsak Apple TV’mizi sıfırlamamız gerekebilir.

Ben yaşamadım, ancak birkaç takipçimizden benzer şeyleri duyunca eklemek istedim. Apple TV’mizi sıfırlamak aslında oldukça kolay. Fakat bundan önce Apple TV’yi tüm bağlantılarından ayırın ve birkaç dakika bekleyin. Sonrasında bağlantıları yeniden yapın ve çalıştırın.

Eğer bu da çözüm olmadıysa “Apple TV nasıl sıfırlanır?” yazısına göz atarak Apple TV’mizi kolayca sıfırlayabiliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


20 Yorumlar

  1. imac’den apple tv vasıtasıyla aktartılan görüntünün takılma sorununu çözmedikten sonra ağızlarıyla kuş tutsalar bana yaranamazlar. bu cihazı alarak 270 liramı çöpe attım resmen.

    • Uğur Bey selamlar,

      Hangi görüntüyü aktarmak istediğinizde takılma yaşıyorsunuz? Video vb. mi?

      Evinizde kullandığınız kablosuz ağı hangi marka router ile kuruyorsunuz?

      Belki bir çözüm bulabilirsiz sorununuza…

      • selamlar,
        hd olan herhangi bir görüntüde bir kaç saniyede bir gelen frame atlama benzeri takılmalar oluyor. durağan sahnelerde çok fazla rahatsız etmesede hareketli sahnelerde rahatsız edici.
        spor yayınları izlemekse tamamen işkence.
        router, airties 5340.
        Ekşi Sözlük’de apple tv başlığının altında da kullanıcılar aynı sorundan bahsetmişler ama bugüne kadar çözümüne denk gelemedim.

        • Aynı sorun bende de vardı. Superonline 20Mb hız ve cihazını kullanıyordum. İşkence gercekten.. Sonrasında hızı 50 mb yükselttim ve cihazı değiştiler. Yine superonline kendisine ait bir cihaz. İşkence yok denecek kadar azaldı ama hareketli sahneler de arada aynı takılmaları görüyorum.. Hoş değil..

          • Gerçekten çok rahatsız edici. Modemimin hızı 150mbps, imac ile TV’nin uzaklığı 2 metre.
            İşin ilginç yanı; apple’ın destek sayfalarında bu durumla ilgili hiç bir konuya rastlayamamış olmak.

    • Ben Macbook Pro’dan aktarıyorum; ekran görüntüsü, video, müzik, vs şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım. İki cihaz arasındaki bağlantım Time Capsule ile

      • Bende de 150 mbps modem var ve (Airties 5340) diğer arkadaşlarımın yaşadığı (frame atlama gibi) sorunları yaşıyorum… Demek ki Time Capsule tek çözüm diyebilir miyiz?

        • Airties 5340 bildiğim kadarıyla 802.11n’i destekliyor, dolayısıyla Time Capsule ile aynı hızdalar; hız pek sorun olmamalı bu durumda. Hatta bazen bilgisayarımdan değil, TC’e bağlı harici diske bile kayıtlı video’ları seyrederken sorun olmuyor.

          • TC almayı bende düşündüm yazınızdan sonra ama 748 TL gerçekten düşünülmesi gereken bir fiyat. Dün direkt Apple TV den kiralama yolu ile izledim kendi içinden.. Herhangibir sıkıntı olmadı. iMac den aktarımda ciddi sorunlar var, router değişince kalmadı gibi sadece hareketli sahneler çok ufak takılmalar oldu. Eğer eskisi gibi olursa TC düşünmem gerekecek. Ayrıca kiralanan filmlerde altyazılar çok küçük ve kötü, altyazılar font ve büyüklükleri ile oynayamıyormuyuz.. ?

          • TC yerine Airport Extreme’de alabilirsiniz, aralarındaki tek fark TC’ün yedekleme yapması. Etrafımdaki ATV kullanıcıları arasında açıkçası hemen hiç sorun yok bildiğim kadarıyla airplay konusunda.

  2. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim Göktuğ Bey. Yaklaşık 4 ay önce “3. Nesil AppleTv sahibiyim. 6.0 güncellemesi sırasında yaşanan genel sorun beni de etkiledi ve AppleTv yazılımı çöktü. iTunes kurtarma moduyla yeni kurulum yaptım ve iPhone’um ile yazıda tarif ettiğiniz gibi kurulum yaptım. Ancak şu anda Airplay ile AppleTv’den birşey izlemek isterken iPhone’daki Airplay kısmına dokuduğumda seçeneklerde Burak’s AppleTv(5) gibi bir ifade görünüyor ve burdaki rakam hergün artıyor. Bu sabah itibariyle evden ayrıldığımda parantez içinde 555 gibi bir ifade vardı. Bu durum kullanımımı etkilemiyor ama sanki hergün yeni bir AppleTv’ye bağlanıyormuş gibi hissediyorum. Sizce bu durum neden kaynaklanıyor ve nasıl çözüm bulabilirim. Acaba bir fikriniz ve çözüm öneriniz var mıdır?” diye bir soru yöneltmiştim. Ancak AppleTv’min adını değiştirmeme, en son sürüm olan 6.1 sürümüne yükseltmeme ve yazılımı iTunes ile sıfırdan yüklememe rağmen aynı sorun hala devam ediyor. Hiç böyle bir sorun yaşayan var mı? diye yine bir sorayım dedim:-) Çok teşekkür ederim…

  3. Merhaba.Apple Tv’den film kiraladım iki kez.Fakat filmleri bir gün sonra izlemek istediğimde ‘sayfa yüklenirken bir hata oluştu.Daha sonra tekrar deneyin’ uyarısı çıkıyor ve bu hata düzelmiyor.Yani filmi izleyemiyorum.Bu hata neden çıkıyor ve çözümü nedir sizce?

  4. Apple TV ye Digiturk eklenmeli. KorTv bile varken digiturkun akt yapisi olmasina ragmen boyle bi calismasi varmi yada olur mu acaba?

  5. Soru: Apple TV’ye apps eklenmesi için talep/öneri yapılabilir mi? Evetse, nereye? Apple TV apps ihtiyaçlarını kim belirliyor? Böyle bir süreç var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz