Ana Sayfa Haberler Türkiye’nin ilk Apple Store’u Zorlu Center’da 5 Nisan’da Açılıyor!

Türkiye’nin ilk Apple Store’u Zorlu Center’da 5 Nisan’da Açılıyor!

28

Beklenen gün geldi. Türkiye’nin ilk Apple Store’u sonunda 5 Nisan 2014’te açılıyor! 🙂 

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 1 1

Bir süredir beklediğimiz, son birkaç aydır da nefesimizi tuttuğumuz Apple Store’un güzel haberini Şubat ayında Tim Cook’tan almıştık. Ve artık resmi olarak da paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

İlk Apple Store nerede açılıyor?

İlk Apple Store, Zorlu Center’da açılıyor. Büyük alışveriş merkezinin ortasında bulunan devasa Apple Store’u girince görmemek zaten neredeyse imkansız olacak.

5 Nisan Cumartesi günü saat 10:00’da açılacak olan Apple Store Zorlu Center, haftanın her günü gece 22:00’’ye kadar hizmet verecek.

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 3

Bu arada açılışı anlatan görsel yine Türkiye’ye, İstanbul’a özel olarak hazırlanmış ve Boğaziçi Köprüsü’nü andıran hoş bir detay olarak karşımıza… 🙂

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 2a

Apple Store şu anda nasıl görünüyor?

Zorlu Center’a kısa bir ziyaret yaparak birkaç kare fotoğraf ile şu andaki durumu tüm Sihirli Elma okuyucuları ile paylaşmak istedim. Görünüşe göre çalışmalar bitmiş gibi görünüyor.

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 10

Mağazanın her yeri bu özel görsellerle kaplanmış, 5 Nisan tarihine odaklanıyor. 

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 13

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 15

En üst katta ise ufak çalışmalar hala devam ediyor görünüyor.

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 11

Ayrıca yine Zorlu Center’da Apple Store personeli olduğunu tahmin ettiğim genç arkadaşlar gördüm, sanırım onlar da artık son hazırlıklarını yapıyorlar. 🙂

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 12 1

Hatta Apple Store’un ücretsiz kablosuz ağı bile çalışmaya başlamış! Daha önce farklı Apple Store’larda bağlanmış olduğum için iPhone’um otomatik olarak bağlandı. 🙂

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 14

GÜNCELLEME (02.04.2014):

Bugün itibariyle Apple Store’un içini de görebiliyoruz. 🙂 Yaptığım küçük bir ziyaret sırasında çektiğim fotoğrafları aşağıda bulabilirsiniz.

Apple Store henüz açılmadı, ancak çalışanların eğitimleri devam ediyor…

Daha fazla fotoğraf için Facebook’taki Sihirli Elma sayfasına göz atabilirsiniz.

Zorlu’daki yer nasıl bir yer?

Türkiye’nin ilk Apple Store’u resimlerde de görebileceğiniz gibi Zorlu Center AVM’de yer alıyor. Dışarıdan göründüğü kadarıyla en az 3 katlı bir Apple Store olacak gibi görünüyor.

En üst katta, AVM’nin açık alanında ilk başta bir cam küp olacağını tahmin ediyorduk, ancak son fotoğraflara göre burada devasa bir küp yerine daha farklı bir yapı olacak gibi görünüyor. Bu alanın etrafında bir havuz benzeri inşaat alanını görüyoruz.

Apple Store’un içini henüz göremesek de, diğer Apple Store’lardan çok da farklı bir şey beklememek en doğrusu. Yine ferah, geniş ve iyi aydınlatılmış cam, metal ve ahşap ağırlıklı bir mağaza olacaktır.

Mağazanın girişinin ise nereden olacağını henüz tahmin etmek zor. Ancak görünüşe bakılırsa en üstte, bir alt katta ve en alt katta da 2 farklı giriş ile 4 farklı mağaza girişi olacak gibi görünüyor.

Açılış gününe özel indirim olacak mı?

Hepimizde böyle bir beklenti var. Ancak Apple genelde açılışlara özel bir indirim yapmıyor.

Yine de ülkemize özel, Türkiye’nin ilk Apple Store’u olduğu için farklı bir uygulama olacak mı göreceğiz… 🙂 Fakat yine de bu yönde bir beklenti olmamasında fayda var.

Apple Store’da açılış günü neler olacak?

Apple için her Apple Store açılışı çok özel bir gün. 10’da açılışı yapılacak mağaza için muhtemelen yurt dışındaki örneklerinde olduğu gibi önceki geceden sıralar oluşmaya başlayacak. 🙂

Apple Store çalışanları da bu özel günde mağazaya gelenleri özel bir şekilde karşılıyor.Tüm Apple Store çalışanları mağazanın girişinde sağlı sollu sıralanıyor, tezahürat yapıyor, Apple Store’a giriş sanki bir kutlama haline geliyor.

[youtube id=”P9cwt0rvSRg”]

Hatta o güne ve açılışı yapılan Apple Store’a özel hazırlanmış tişörtler hazırlanıyor. İlk gelen 1000 kişiye hediye ediliyor.

Ben şans eseri 7 Aralık’ta Hollanda’daki ikinci Apple Store olan “Haarlem Apple Store” açılışına gidebildim. Hem bir açılış heyecanı yaşama imkanım, hem de hoş bir tişörtüm oldu. 🙂

Aşağıdan o gün çektiğim bir videoya ulaşabilirsiniz.

[youtube id=”60hBv9NJ2XE”]

Hatta yağmur yağıyorsa Apple’ın şemsiyeleri kenarda hazır bekliyor, bekleyenler ıslanmıyor. Hava soğuksa çay/kahve ikramı oluyor.

Özetle, Apple Store’ların açılışları daima keyifli ve özel bir gün olarak hafızalarda yer ediyor… 🙂 Hatta yine geçtiğimiz dönemdeki örneklerden yola çıkarak, Türkiye’deki ilk Apple Store’un açılışı sonrasında WWDC’de bu açılışa özel bir video görebiliriz diye tahmin ediyorum…

Apple Store’un diğer diğer Apple mağazalarından farkı nedir?

Bildiğiniz gibi ülkemizde pek çok Apple mağazası görüyoruz. Ancak bunlar Apple’ın kendi mağazaları değil, Apple Premium Reseller (APR) adındaki resmi yetkili satıcılar. Apple Store ise Apple’ın sadece kendi çalışanlarının olduğu, kendine ait bir mağazası.

Apple Store’lar oldukça geniş ve ferah mağazalar. İçlerinde ahşap, cam ve metalin yoğun olarak kullanılması dikkat çekiyor. Vitrinler kocaman camlardan oluşuyor. İçeride devasa ahşap masaların üzerinde Mac, iPad ve iPhone’lar sıralanmış duruyor. Ve üst kata çıkan merdivenler tamamen cam, birleşimleri ise metalden oluşuyor.

Elbette henüz Apple Store Zorlu Center’ın içerisini göremediğimiz için bunlar temsili resimler… 🙂

Alışveriş

İçeride herhangi bir kasa ya da sıra bekleme sistemi bulunmuyor. Direkt olarak bir Apple Store çalışanının yanına giderek soru sorabiliyor, bilgi alabiliyor ya da bir ürünü o anda satın alabiliyoruz. 🙂 Detayları merak ediyorsanız benim kredi kartı ile hiç sıra beklemeden nasıl satın alma yaptığımı detaylıca anlattığım “Bir Apple Store Deneyimi” yazısına göz atabilirsiniz.

Yukarıdaki resim Londra’daki Apple Store’da çekildi…

Apple Store’da Apple’ın ana ürünleri diyebileceğimiz Mac, iPhone, iPad ve iPod’lar farklı masalarda sergileniyor. Bu masaların üzerlerindeki cihazlar açık, internete bağlı ve serbestçe kullanabileceğimiz cihazlar.

Yani 15 inç bir retina ekranlı MacBook Pro’yu kurcalayabiliyor, iPod Touch’ı elimize alıp inceliğini hissedebiliyor ya da bir iPhone 5S’in parmak izi okuyucusunu test edebiliyoruz. İstersek fotoğraflar çekiyor, Mac’lerden e-postalarımızı kontrol ediyor veya iPad üzerinden web siteleri arasında gezebiliyoruz. Kimse bize “kışt” demiyor… 🙂

Yukarıdaki resim San Francisco’daki Apple Store’da çekildi…

Ayrıca elbette Apple ürünlerine ek olarak aksesuarlar ve Apple ürünleriyle uyumlu cihazların da satışa sunulduğu alanlar da mevcut. Buralarda akıllı tartı, iPad veya iPhone için kılıflar, Mac’ler için taşıma çantaları, Apple TV, Mac aksesuarları gibi çok çeşitli ürünleri bulabiliyoruz.

Yardım

Apple Store’larda 4 farklı tipte personel çalışıyor. Sorduğumuz sorulara ya da ihtiyaçlarımıza göre bizleri doğru kişiye yönlendiriyorlar.

  • Specialist (Uzman, Apple Store içerisinde her konuda bizlere yardımcı oluyor)
  • Expert (Usta, Apple Store içerisinde her konuda bizlere yardımcı oluyor)
  • Genius (Dahi, Genius Bar’da soru & cevap şeklinde yardımcı oluyor)
  • Creative (Yaratıcı, sunumlar ve eğitimler veriyor)

Eğitim ve Atölyeler

Apple’dan aldığımız ürünlerle ilgili olarak Apple Store’larda küçük eğitimler alabileceğimizi, hatta bazı özel konularda atölye çalışmalarının bile yapıldığını biliyor muydunuz?

Apple ürünleri ile ilgili temel konulardan başlayarak, iCloud ayarları, iPhoto, Numbers gibi uygulamaların nasıl kullanılabileceği, ve hatta iMovie ile nasıl video düzenlemesi yapabileceğimizi anlatan atölye çalışmaları da bundan böyle Apple Store’da ücretsiz olarak sunulacak.

Atölyeler ve eğitimlerle ilgili detaylı bilgi almak için şu sayfaya göz atabilirsiniz: http://www.apple.com/tr/retail/learn/

Gençlere yönelik programlar

Ayrıca bu ücretsiz 1 saatlik atölyelere ek olarak gençlere özel eğitimler, küçük atölyeler, hatta Apple Store’a özel ziyaretler de yapılıyor olacak.

Detaylar için: http://www.apple.com/tr/retail/learn/youth/

Birebir Eğitimler (One To One)

Eğer birebir, yani bize özel bir eğitim istersek de yine Apple Store’larda “One To One” adı altında özel eğitimler de alabilmek artık mümkün.

One To One hakkında detaylı bilgi için: http://www.apple.com/tr/retail/learn/one-to-one/

Genius Bar: Apple ürünleriyle ilgili destek almak için en iyi yer

Apple Store’un en büyük farklarından birisi de Genius Bar adında özel bölüm. Genius adı verilen “dahi” arkadaşlar, ürünler hakkında kapsamlı bilgiye sahipler. Yani Apple Store açıldıktan sonra teknik destek almak ya da sorunlarımıza çözüm üretmek için Genius Bar’a giderek yüzyüze görüşme ve direkt yetkili ağızlardan destek alma imkanımız da olacak.

Elbette Genius’ları her zaman boş bulmak mümkün olmayacak. 🙂 Bu sebeple Apple bir de randevu sistemi kurmuş. Dolayısıyla Apple Store’a gidip beklemek yerine, belirli bir gün ve saat için (örneğin 12 Nisan 2014, saat 14:30) randevu alıp, sadece randevu saatimizde gitmemiz yeterli olacak. 🙂

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 31

Bu yazıyı yazdığım sırada henüz randevu vermiyordu sistem. Ancak birkaç gün içerisinde bu sistemin de aktif çalışacağını tahmin ediyorum.

Genius Bar ile ilgili daha fazla bilgi almak ve randevulara göz atmak için şu adrese göz atabilirsiniz: http://www.apple.com/tr/retail/geniusbar/

Kurumsal Müşterileri için

Ayrıca Apple Store’un açılması ile Apple, kurumsal müşteriler ile çok daha yakın temas kurabiliyor olacak. Apple Store’daki özel yetkili kişiler sayesinde kurumsal ihtiyaçlarımız için de danışabileceğimiz ve destek alabileceğimiz kişilerle yüzyüze iletişime geçebiliyor olacağız.

Detaylar için Apple’ın ilgili web sayfasına göz atabilirsiniz: http://www.apple.com/tr/retail/business/

Sihirli elma apple store turkiye zorlu center 32

Türkiye’nin ilk Apple Store’u ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz siz de Apple’ın resmi sayfasını ziyaret ederek Zorlu Center Apple Store’u tanımaya başlayabilirsiniz… 🙂

Ayrıca Apple Store’lar ile ilgili olarak geçtiğimiz dönemde paylaştığımız şu yazılara da göz atabilirsiniz:

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


28 Yorumlar

  1. fiyatları internetteki satışla aynı mı olacak acaba? alsam mı almasam mı diye beklettiğim macbooku artık rahat rahat alabilecek miyim apple’ın kendisinden, gerçek fiyatına…

  2. Elinize sağlık Göktuğ bey. Yine harika bir yazı. Bir sorum olacak. Yazıda açılışa özel diyerek bahsettiğiniz tişörtleri herhangi başka bir yerden temin edebilir miyiz?

  3. Yurtdışından alınmış bir iphone’un garantisi budada geçerli olacak mı peki? Bu konuda bilginiz var mı? Retail store olacağı için aslında en çok bunu merak ediyorum?

  4. Birde apple servis hizmeti verecekler mi çünkü iphone 5 cihazım ios7 yüklediğimden beri çok kasıyor aynı zamanda ekran donuyor bazen kullanamıyorum bile bu şikayetlerimizi dile getirebilecekmiyiz

  5. Apple Store’lar gerçekten mükemmel bir deneyim sunuyor. İnternetten alışverişin sıradanlaştığı bir dünyada fiziksel mağazacılığın bitmediği, hatta çok daha fazla önem kazandığını gösterdi Apple Store’lar. Nüfusu bu kadar genç ve teknolojiye ilgili bir ülke için çok geç bile kalındı.

  6. Zorlu Center’da açılacak olan Apple Store, diğer Apple ürünleri satan magazalardan daha uygun fiyatlı olacak mı? Mesela ben yarın iPhone 5s almaya gitsem hem taksit hemde fiyat açısından ne kadar memnun kalırım dersiniz?

  7. Merhabalar Göktuğ bey, iphone üst tuş hatalı serisi için randevu almak istiyorum fakat genius bar randevusu mu yoksa workshop randevusu mu almalıyım bilmiyorum. bana bu konuda yardım edebilir misiniz?

  8. Göktüg bey zorlu center’daki apple Store’den telefon almak istiyorum Ankara’da yaşıyorum galiba randevu almak gerekiyormuş öyle durum var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz