Ana Sayfa Haberler Apple Store’lar bugün yeşillendi!

Apple Store’lar bugün yeşillendi!

9

Apple Store’lar bugün yeşillendi! Apple, bu sene 8. defa “Dünya Günü”nü kutluyor. Apple Store logosu yeşilleniyor, çalışanlar özel yeşil tişörtler giyiyor, iPad kılıfları yeşil renklilerle değiştiriliyor. Ancak belki de en önemlisi, Apple daha çevre dostu bir şirket olmak için geri dönüşüm programlarını ve çevreye verdiği önemi daha güçlü bir şekilde anlatıyor.

Sihirli elma apple store yesil cevre 1

Dünya Günü nedir?

“Dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak, karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla” ilk defa 1970 yılında kutlanmaya başlayan Dünya günü, bu sene Apple tarafından da 8.defa arka arkaya kutlanıyor.

Sihirli elma apple store yesil cevre 2 1

Apple’ın bu günü kutlamaktaki amacı, şirket olarak doğada bıraktığı karbon ayak izinin azaltılması, yani çevreyi en az seviyede kirleterek çalışabilmesi. Buna yenilenebilir enerji kullanan ofisler, tamamen yenilenebilir malzemeler kullanan ürünler ve geri dönüşüm programlarıyla eski ürünlerin iade olarak alınması gibi pek çok şey dahil.

Apple ‘ın çevre politikasıyla ilgili detaylı bilgi almak için Apple ve Çevre Politikası sayfasına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma apple store yesil cevre 3

Apple Store’larda Dünya Günü

Apple da, bu özel günü Apple Store’larını “yeşillendirerek” kutluyor. Nasıl mı?

Apple Store logosundaki yaprak, yeşil renge bürünüyor.

Sihirli elma apple store yesil cevre 4

Çalışanlar özel yeşil tişörtler giyiyor.

Sihirli elma apple store yesil cevre 5

iPad kılıflarının sadece yeşil renk olanları masalarda yer alıyor.

Sihirli elma apple store yesil cevre 6

Sihirli elma apple store yesil cevre 6a

Geri Dönüşüm Programı

Ayrıca, Apple Store’larda sadece bugüne özel değil, her gün geçerli bir de “geri dönüşüm programı” mevcut. Uzman arkadaşlarla konuştuğumda şu anda Türkiye’de sadece iPod’ların (shuffle hariç) bu kapsamda değerlendirilebildiği bilgisini aldım.

Yani eski bir iPod’umuz varsa, çalışıp çalışmaması önemli değil, getirip %10 indirim alabiliyoruz.

Sihirli elma apple store yesil cevre 7

Bu %10 indirimi Apple Store’da ne yazık ki sadece yine iPod’larda kullanabiliyoruz. Eğer eski ve kullanmadığınız bir iPod’umuz varsa, bu indirimin aklımızda olmasında fayda var. 🙂

Apple ayrıca bugüne özel bir de video hazırlamış. Tim Cook’un seslendirdiği videoda Apple’ın çevreye verdiği özen anlatılıyor.

[youtube id=”EdeVaT-zZt4″]

Apple’ın Yeni Çevre Dostu Kampusu

Ayrıca yine bu yazıda paylaşmak istediğim bir diğer konu da Apple’ın yapımına başladığı yeni kampusu ile ilgili. Bu kampusle ilgili olarak aşağıdaki gibi bir video da paylaşıldı. Apple’ın ürünlerine gösterdiği özeni bir kampuse gösterirse ne olacağını merak ediyorsanız, bu videoda aradığınızı bulacağınızı söyleyebilirim. 🙂

Videoyu izlemek için tıklayın
Videoyu izlemek için tıklayın

Apple’ın değer verdiği bu günü tüm dünya ile birlikte Türkiye’deki Apple Store’da da özel bir şekilde kutlaması, artık bizi şaşırtmıyor, hem mutluluk hem de gurur veriyor. 🙂 Artık rahat rahat “ülkemiz de en çok önem verilen ülkeler arasında” diyebiliyoruz.

Ayrıca son olarak unutmadan ekleyeyim, Apple Store’lar cumartesi gününe kadar “yeşil” kalacak. 🙂


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


9 Yorumlar

  1. sevgili goktug gedik, yaptiginiz hizmet sayesinde elma urunlerini cok daha etkin bi sekilde kullaniyoruz, fakat nerdeyse yüz yıldır kutladigimiz ulusal egemenlik bayramimiz hakkinda iki cift laf etmeden, uyduruk dunya yesillenme vs gunu tanitiminiz beni cok incitti, bu yanlisinizi bi an once duzeltmenizi bekliyorum..TUM ULUSUMUZUN VE GELECEGİMİZ OLAN COCUKLARİMİZİN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE COCUK BAYRAMİNİ KUTLUYORUM..Saygilarimla!!

    • Özgür Bey selamlar,

      Yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle. Elimden geldiğince bu konularda daha doyurucu paylaşımlar yapmaya çalışıyorum. 🙂

      23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ben de kişisel olarak sizin gibi kutluyorum, ancak Sihirli Elma’da bu kutlamayı yapmak yerine kişisel hesabımdan yapmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum.

      Sizler gibi pek çok kişinin bilgi edinmek amacıyla ziyaret ettiği bu sitede Apple’ın kendisi veya Apple ile ilgili ürün, haber ve bilgiler dışında şu ana kadar zaten farklı bir paylaşım yapmadım. Ulusal bayramlar, özel günler, dini bayramlar vb. gibi özel günlerde paylaşım yapmak yerine, Apple ile ilgili paylaşımlar yapmaya elbette şimdiye kadar olduğu gibi devam etmeye çalışacağım.

      Bu yazıyı da zaten dün akşam saatlerinde, iş çıkışında Zorlu Center’a uğrayarak hazırladım.

      Ancak umarım Apple Türkiye’deki böyle bayramlar ve özel günlerde, bize özel bir çalışma yapar, ve ben de gururla bunun yazısını yazabilirim. 🙂

      Bu vesileyle de kişisel olarak hepimizin bayramı kutlu olsun! 🙂

      Selamlar,
      Göktuğ

      • duyarlılığınıza inanmasam zaten böyle bi uyarıda bulunma gereği duymazdım göktuğ bey, teşekkür ediyorum size. yazınızın sonlarında değindiğiniz üzere global şirketlerin ürünleri için çok büyük bi pazar olan ülkemizin hassasiyetleri bizim bu konularda hassasiyetimizi belli etmemiz sayesinde ancak yankı bulabilir ve gururla yazabileceğiniz yazıları yazma şansınız artar.sizin de bildiğiniz üzere google yazı karakterleri günün anlam ve önemine binaen sürekli değişiklik arzediyor. nerdeyse domates gününde bile simge değiştiren google en azından ülkemizde ulusal bayramlarımıza dair herhangi bir simge duyarlılığı göstermeyince(sanırım bikaç sene önce 29 ekimle alakalı bi durumdu) ciddi bir protesto ve tavır görmüştü ülkemizdeki internet kullanıcılarından, dolayısıyla bu hassasiyeti göstermek zorunda kalmıştı. toplumlar değerleriyle değer kazanırlar, siz de bu bağlamda apple kullanıcıları ve firma arasında önemli bi köprüsünüz bizim için.tabiiki bu blog tamamen belli bir konuda bilgi sunuyor ama emin olun bikaç basit cümleyle yapılacak bayram kutlamaları size büyük artılar katar bence. meramımı anlatabildiğimi düşünüyorum ve duyarlılığınız için tekrar teşekkür ediyorum, iyi akşamlar dilerim..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz