Ana Sayfa Videolar One More Thing Bölüm 5: AirPlay nedir?

One More Thing Bölüm 5: AirPlay nedir?

14

One More Thing’in bu bölümünde Apple’ın AirPlay adlı teknolojisinden ve bunu nasıl kullanabileceğimizden bahsediyoruz. Eğer AirPlay’i daha önce duymadıysanız öncesinde “Apple TV nedir?” videosuna göz atabilirsiniz.

“One More Thing” ile ilgili daha detaylı bilgi almak için “Söyleyeceğimiz bir şey daha var: One More Thing” yazısına göz atabilirsiniz.

Sihirli elma pupatv one more thing

İlk defa kamera karşısında olduğumuz için tahmin edebileceğiniz gibi heyecanlıyız, henüz alışma sürecindeyiz. 🙂 Tıpkı ilk yazılarımızda olduğu gibi hatalarımız, gaflarımız olabiliyor. Ancak dilimiz döndüğünce her videoda, hoş bir sohbet eşliğinde farklı konulara değinmeye çalışıyoruz. Sürç-i lisan ettiysek şimdiden affola…

İster YouTube, isterseniz de Vimeo’dan bu bölümü izleyebilirsiniz. Keyifle izleyeceğinizi umuyor, tüm yorum ve eleştirilerinizi her zaman olduğu gibi bekliyoruz…

[youtube id=”8LI4LiRlmY0″]

[vimeo id=”92933579″]

 

One More Thing’in diğer bölümleri için aşağıdaki videolara göz atabilirsiniz:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


14 Yorumlar

  1. iPhone oyunlarını (real racing 3 tavsiye ederim müthiştir) Mac üzerinden oynamaya ne dersiniz? x mirror uygulaması air play i aktive etmenize ve iPhone veya iPad ekranını Mac e (geniş ekran) yansıtmanızı sağlar (aynı şekilde iPhone u İPad e).

  2. Merhaba Göktug Bey;

    iphone ve ipad uygulamalarında bazı yayınları telif hakkı nedeniyle tv ye aktaramadığımızı belirtmişsiniz.

    Peki bu durum mac içinde geçerli mi? Sonuçta orda bir uygulama yok.? browser üzerindeki bir görüntüyü aktarsak? Aktarabilir miyiz..?

    • Ben digiturk’ün online yayınlarını mac üzerinden apple tv yardımıyla televizyonuma atıyorum. Herhangi bir engelleme yok. Hatta digiturk yayınlarını geri alma dondurma gibi özellikler de olduğundan bir nevi smart tv oluyor televizyonunuz. Aynı şekilde tivibu ve tvyo gibi sitelerden de görüntü aktarılabiliyor.

  3. Selam abi videolar güzel ama çok az çekmişsiniz, uğraşıym falan diye şeyapmayın fazla çek gitsin biz izleriz

  4. Göktuğ bey, bilgilendirme için teşekkürler, emeklerinize sağlık.
    Bu gün anlattıklarınızı uygularken ilginç bir durumu farkettim. Başka arkadaşlar aynı durumda kaldı mı bilmiyorum. Çözümü var mı onu da bilmiyorum ama paylaşıyorum.
    Eşim ve ben aynı zamanda Applestore’dan iki iPhone5s aldık. İkimizin telefonu da güncel (7.1.1).
    Sorun şu ki eşim telefonundan yansıtma işlemini uygularken cep tekefonu dik konumdayken fotoğraflar küçük, yatay konuma getirdiğinde büyük oluyor ve cep telefonunda fotoğrafı büyütme, küçültme yaptığında aynısı tv’ye yansıyor. Normal olanı bu olmalı.
    Ben telefonumda aynı işlemi yaptığımda fotoğraf eşimde olduğu gibi küçük değil normal görünüyor ayrıca görüntüyü ne kadar büyültüp küçültsem de değişmiyor. Oysa yansıtma olduğu için değişmeli!
    Teleofonumu yeniden açıp kapatmama rağmen bir değişiklik olmadı.
    Sizce nedeni ne olabilir ve çözümü varsa nedir?

      • Göktuğ bey, yanıtladığınız için teşekkür ederim. İki telefonda da aynı işlemleri yapıyorum. Sadece AirPlay konumunda da, sizin bilgilendirdiğiniz “yansıtma” butonu on (açık) konumundayken de hiçbir değişiklik olmuyor.

        Yansıtma konumundayken, pil işaretinin yanında airplay logosu görünüyor, yansıtmadan çıktığımda görünmüyor.

        Dikkat ettim, sanki yansıtma açıkken fotoğraflarıma gittiğimde sanki yansıtmadan çıkıp airplay (siz buna normal yansıtma diyorsunuz galiba) konumuna geçiyor. Ama ayarlara geri döndüğumde yansıtma açık görünüyor hala. Kapanma yok yani.
        Mesela yansıtma konumunda ve film rulosunda iken fotoğraflardan birisine bir süre dokunduğumda mesela “copy” çıkıyor ya bunu tv ekranındaki yansımasında da görebiliyorum. Fakat, o fotoğrafı seçtiğimde geçişler hariç artı hiçbir müdahaleyi göremiyorum. Yani airplay den farkı kalmıyor.

        Acaba başka yerlerdeki bir ayardan etkileniyor olabilir mi ki?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz