Ana Sayfa Haberler MacBook Air yeni işlemcilerle güncellendi, ve ucuzladı!

MacBook Air yeni işlemcilerle güncellendi, ve ucuzladı!

21

Apple bugün sürpriz bir şekilde MacBook Air ailesini yeniledi. 3 senedir WWDC’den sonra Haziran/Temmuz aylarında yenilenen MacBook Air, bu sene biraz daha erken yenilenmiş oldu. Ancak bu seferkine “güncelleme” desek daha doğru olabilir, çünkü Apple MacBook Air’lerin hem işlemcilerini biraz daha hızlı olanlarla değiştirmiş, hem de fiyatları biraz aşağıya çekmiş görünüyor.

Yeni MacBook Air (2014)

2013 yılının ortasında yenilenmiş MacBook Air’ler “1.3 GHz çift çekirdekli Intel Core i5” işlemcilere sahipti. Bugün yenilenmiş MacBook Air’ler ise aynı işlemcinin 1.4 GHz’lik olanını kullanıyor.

Ayrıca daha önce 2.6 GHz’e kadar olan Turbo Boost, yeni işlemcilerde 2.7 GHz’e kadar çıkıyor.

Büyük resim için tıklayın

Başka bir değişiklik var mı?

MacBook Air ailesinde bunun dışında farklı bir değişiklik görünmüyor. Bellek, disk, grafik kartı, ekran, giriş ve çıkışlar gibi özelliklerin hepsi aynı. Pil ömrü olarak Apple yine 11 inç modeller için 9 saat, 13 inç modeller için de 12 saatlik pil ömrü vaadediyor.

Fiyatlar da değişti! MacBook Air’ler ucuzladı

Bu değişikliklere ek olarak Apple fiyatlarda da küçük değişiklikler yaptı ve tüm MacBook Air ailesi ucuzladı! 🙂

Modele bağlı olarak fiyatlarda 100 – 200 TL arasındaki indirim görünüyor.

Apple’ın sitesindeki güncellemeler hala devam ediyor. Ancak güncel MacBook Air’in detayları için şuraya göz atabilirsiniz.

Ayrıca satın almadan önce “en doğru zamanı” merak ediyorsanız “Almak için doğru zaman mı?” sayfasına göz atmanızı öneriyorum.

Bu ne anlama geliyor?

Apple’ın son 3 sene içerisindeki döngüsünü bu sene bozması ve MacBook Air ailesini hem erkenden, hem de işlemci dışında pek bir değişiklik olmadan yenilemesi biraz “zaman kazanmak” istemesi sebebiyle gerçekleşmiş olabilir.

Eğer Apple yıl sonunda MacBook Air’lere daha büyük yenilikler getirmeyi planlıyor, ama bu sırada ürünlerin de güncelliğini kaybetmemesini istiyorsa böyle bir küçük yenilemeye gitmiş olabilir. Henüz bir şey söylemek zor, ancak böyle küçük bir güncelleme sonrasında, yıl sonuna doğru yeni bir MacBook Air’in çıkacağını tahmin edebiliriz.

Gelecekteki MacBook Air’de yeni neler olabilir?

Normal olarak işlemci, bellek ve disk güncellemelerini zaten bekliyoruz. Ancak MacBook Air’ler için yaklaşık 1 senedir konuşulan en önemli ve ilginç 2 yenilik heyecan yaratıyor:

  1. 12 inç ekranlı bir MacBook Air
  2. Retina ekran

Bu iki konuya bu yazıda pek fazla girmeyeceğiz, ancak bir canlı radyo yayını sohbetinde veya One More Thing videolarımızda fırsat olursa değinmeye, avantaj ve dezavantajlarıyla birlikte olasılıklarını değerlendirmeye çalışacağız.

Sizce Apple yeni MacBook Air’de neleri değiştirir? Retina ekranlı bir MacBook Air olsun ister miydiniz? Yoksa aynı incelik, hafiflik ve pil ömrüne sahip bir MacBook Air’i mi tercih edersizin?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


21 Yorumlar

  1. Goktug bey güzel yazı ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Bir sorum olacak 13 inch macbook air alacağım retinalısı çıktığında değiştirebilirmiyim? üstüne para vererek apple bunu sağlıyormu

    • SSD’lerin yani disk okuma/yazma hızı testlerinde ufak da olsa bir performans düşüşü var gibi görünüyor.

      Ancak bu benim satın alma kararını etkileyebilecek kadar büyük bir şey değil.

      Yine de bu farkın sebebinin ne olduğunu tam olarak öğrendiğimizde daha net yorum yapabiliriz sanırım.

  2. Apple gerçekten harika bir firma 2 gün içinde maci diyarbakıra gönderdiler şu an mac bilgisayarda yazıyorum. Yavaş yavaş acemiliği üzerimden atıyorum ve şunu söylemek istiyorum mac windows bilgisayarlardan daha kıolay kullanılabiliyor. Sadece şu an uygulama sıkıntısı çekiyorum 2014 olması gereken uygulamalar diye bir bir konuya ihtiyacımız var…

  3. $/€ paritesi $ lehine olmasından dolayı düşüşte idi 2015 yılında apple bazı ürünlerine 100 ₺ fiyat farkı ilave etti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz