Ana Sayfa İpuçları Apple TV’de nasıl DNS değiştirilir? (Apple TV’de YouTube’a sorunsuz erişmek için)

Apple TV’de nasıl DNS değiştirilir? (Apple TV’de YouTube’a sorunsuz erişmek için)

5

Apple TV’niz üzerinden YouTube videolarını izleyemiyor musunuz? Bu yazıdaki yöntemi uyguladıktan sonra artık büyük ölçüde sorunlarınız çözülmüş olacak. 🙂 Apple TV’miz üzerinde basit bir DNS değişikliği ile kolayca YouTube vb. sitelere erişimi yeniden sağlayabiliyoruz.

DNS değişikliğini bilgisayarımızda nasıl yapabileceğimizi daha önce paylaşmıştık. Apple TV’de de benzer bir şekilde DNS değişikliği yapılabiliyor ve DNS ile engellenmiş sitelere erişim sağlanabiliyor.

Tek ihtiyacımız olan şey bu değişikliğin nasıl ve nereden yapılabileceği… 🙂

Sihirli elma apple tv dns degistirmek 5

Apple TV’de DNS Değiştirmek

Apple TV’mizde DNS ayarlarını değiştirmek tıpkı Mac’te olduğu kadar kolay. Bunun için öncelikle Apple TV’mizdeki “Ayarlar” ikonuna tıklıyoruz.

Ayarlar içerisinde “Genel” altında yer alan “Ağ” ayarlarını seçiyoruz.

Apple TV’miz zaten bir kablosuz ağa bağlı olduğu için karşımıza Wi-Fi seçim ekranı çıkıyor. Burada önce Wi-Fi’a tıklıyor, sonra da karşımıza gelen listede kendi ağımızın adını seçiyoruz.

Sihirli elma apple tv dns degistirmek 1

Artık kendi ağımızın detaylarını görüntüleyebildiğimiz ekran üzerinden, DNS ayarlarımızı da değiştirebiliriz. Aşağıdan “DNS’i Ayarla”yı seçiyoruz.

Sihirli elma apple tv dns degistirmek 2

Karşımıza gelen seçim ekranında “Otomatik” değil “Elle” seçimini yapıyoruz.

Sihirli elma apple tv dns degistirmek 3

Ve yeni DNS’i yazıyoruz. İşte bu kadar! 🙂

Hangi DNS’i kullanmalıyım?

Benim şu anda kullandığım ve memnun kaldığım Yandex DNS’i siz de deneyebilir ya da kendi tercih ettiğiniz DNS adresini yazabilirsiniz.

Yandex Standart DNS’leri:
77.88.8.8 ve 77.88.8.1

Bu arada Yandex’in 3 farklı DNS’inin olduğunu hatırlatmakta fayda var. İhtiyacımıza göre bu 3 DNS’ten birini seçebiliyoruz:

  • Standart: Yüksek hız
  • Güvenli: Yüksek hız + Virüs ve sahtekarlığa karşı koruma
  • Aile: Yüksek hız + Virüs ve sahtekarlığa karşı koruma + Çocuklar için güvenlik

Sihirli elma apple tv dns degistirmek 4

Bu yazının konusu olmadığı için detaya girmeyeceğim, ancak merak edenler Yandex DNS detay sayfasından bu DNS’lerle ilgili çok daha detaylı bilgilere göz atabilirler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


5 Yorumlar

  1. merhabalar bir sorum olucak. apple tv’de ekran koruyucuda kendi fotoğraflarımızın geçmesini istiyoruz hesabımı girdim ve onayladım ancak bu albümde hiç fotoğraf yok diyor bilgisayardan bu fotoğrafları nasıl apple tv’ye aktaracağım acaba?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz