Ana Sayfa Videolar One More Thing Bölüm 7: Apple TV olmadan görüntüleri televizyona nasıl aktarabiliriz?

One More Thing Bölüm 7: Apple TV olmadan görüntüleri televizyona nasıl aktarabiliriz?

12

GÜNCELLEME:

Yeni Apple TV’nin ilk incelemesi ve yorumları için “Yeni Apple TV” yazısına göz atabilirsiniz.

 

One More Thing’in bu bölümünde Apple cihazlarımızın ekranlarındaki görüntüyü -Apple TV olmadan- bir televizyona nasıl aktarabileceğimizi konuşuyoruz. Elbette elimizde bir Apple TV varsa, ekran görüntülerini aktarmak çok daha kolay, ancak alternatif çözümler de mümkün.

“One More Thing” ile ilgili daha detaylı bilgi almak için “Söyleyeceğimiz bir şey daha var: One More Thing” yazısına göz atabilirsiniz.

Video çekimlerine alışmaya başladık, ama hala biraz heyecanlıyız. 🙂 Tıpkı ilk yazılarımızda olduğu gibi hatalarımız, gaflarımız olabiliyor. Ancak dilimiz döndüğünce her videoda, hoş bir sohbet eşliğinde farklı konulara değinmeye çalışıyoruz. Sürç-i lisan ettiysek şimdiden affola…

İster YouTube, isterseniz de Vimeo’dan bu bölümü izleyebilirsiniz. Keyifle izleyeceğinizi umuyor, tüm yorum ve eleştirilerinizi her zaman olduğu gibi bekliyoruz…

[youtube id=”yUj7lIypuuo”]

[vimeo id=”96188041″]

One More Thing’in diğer bölümleri için aşağıdaki videolara göz atabilirsiniz:


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


12 Yorumlar

  1. Göktuğ bey,
    Videolarınızı takip ediyorum fakat sürekli olarak bir netlik problemi yaşıyorsunuz. Teknikdeki arkadaşlar bunun farkında değiller mi yoksa çok uğraşmıyorlar mı bilemiyorum ama bu çok çok basit bir sorun. Daha özen göstererek bu işi yapacak arkadaşları bulmanızı tavsiye ederim.

    Konu hakkında ben de sizlere yardımcı olabilirim.

  2. x mirage programı da iPhone, Mac ve Smart TV arasında yansıtma yaparak gerek kablosuz gerekse usb üzerinden bağlantı sağlıyor. Çok faydalı bir program fakat donanımsal yetersizlikler programı da kastırabiliyor (örneğin iPhone 4 varsa ve ios 7 yüklediyseniz hiç bu işe bulaşmayın, 5S varsa hiç sıkıntı olmadan kullanababilirsiniz ancak kablosuz internet için 3G kullanıyorsanız bölgesel çekim sorunları mirror effect tabanlı yansıtmaya da sorun olarak dönecektir). Umarım faydalanan birileri çıkar.

  3. Göktuğ bey iyi günler sitenizi her gün ziyaret ediyorum. Gemide çalıştığım için internetimiz biraz yavaş.yavaşlığın dışında internet sağlayıcı firma videoları izlememizi engelliyor. Yani bu Apple tv olmadan iPhone iPad gibi cihazları Tv’ye yansıtma videonuzu izleyemedim. Bu konuyu da çok merak ediyorum. Özellikle gemide çok işimize yarıyacak. Bununla ilgili bilgiyi yazılı olarak paylaşarak ya da bana Msj atabilirseniz çok sevinirim. Kolay gelsin. Meriç

  4. WWDC 14’ün ardından heyecanım iyice arttı. Göktuğ bey yazılarınızı heyecan ve keyifle takip ediyorum. Hatta sitenize haber sitelerinden daha fazla girmeye başladım. Yeni yazılarınızı ve tanıtımlarınızı sabırla bekliyorum. Teşekkürler.

    • Elimden geldiği kadar hızlı paylaşmaya çalışıyorum, çok teşekkürler Serhat Bey paylaştığınız için. 🙂 İlk yazıların ardından, Yosemite için ilk izlenimlerimi, ve farklı paylaşımlarla devam edeceğim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz