Ana Sayfa Haberler OS X Mavericks 10.9.4 güncellemesi yayınlandı

OS X Mavericks 10.9.4 güncellemesi yayınlandı

13

Apple dün akşam iOS 7.1.2 ve Apple TV 6.2 güncellemeleri ile birlikte Mavericks işletim sisteminin 10.9.4 sürümünü yayınladı. Bu sürümde Mac’imizin bazı bilinen Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlanmasını engelleyen bir sorunu düzeltildiği bilgisi dikkat çekiyor.

OS X 10.9.4 Güncellemesi

Bir önceki sürüm gibi, Mavericks’in bu sürümü de küçük iyileştirmeler içeriyor. Genel olarak uyanma sırasındaki sorunları ve Wi-Fi’a otomatik bağlanma sorunlarını çözen, ayrıca Safari 7.0.5 sürümünü de içeren bu güncelleme belki de Yosemite öncesindeki son Mavericks güncellemesi bile olabilir. 🙂

Sihirli elma guncelleme 3b

Güncelleme kapsamında neler var?

Güncelleme kapsamını Apple şöyle özetlemiş:

  • Bazı Mac’lerin bilinen Wi-Fi ağlarına otomatik olarak bağlanmasını engelleyen bir sorunu düzeltir
  • Uyku durumundan çıkma güvenilirliğini arttırır
  • Safari 7.0.5’i içerir
Sihirli elma os x mavericks 10 9 4 a

Yedeğinizi aldınız mı?

Her zaman olduğu gibi bu güncellemeyi de yüklemeden önce Time Machine ile yedekleme yapmamızda büyük fayda var. Güncelleme ne kadar küçük olursa olsun verilerimizin yedeğini almış olmak daima içimizi ferahlatacak, bizi olası “ahlar vahlardan” kurtaracaktır… 🙂

Sihirli elma os x guncelleme 10 time machine

Güncellemeyi nereden ve nasıl yükleyebilirim?

İşletim sistemi güncellemelerini hep yaptığımız gibi Apple menüsünden “Yazılım Güncelleme…”ye tıklıyoruz.

sihirli-elma-os-x-guncelleme-11.png

 

Ve App Store içerisindeki Güncellemeler sekmesinde “Güncelle” butonuna tıklayarak yükleyebiliyoruz.

Sihirli elma os x guncelleme 12

Gereken durumlarda güncelleme sonrasında Mac’imizin yeniden başlatılması gerekebiliyor. Bu sebeple açık bir uygulamamız ya da üzerinde çalıştığımız bir belgemiz varsa kapatmamız daha sağlıklı olacaktır.

Sihirli elma os x guncelleme 13

Güncellemeyi indirip elle yüklemek için ise şu bağlantıya göz atabilirsiniz:

Ayrıca App Store’daki Mavericks paketi de 10.9.4’e güncellenmiş durumda. Eğer daha önce Mavericks için bir yükleme diski oluşturduysak içerisindeki paketi 10.9.4 sürümü için yeniden yapabiliriz. Ya da diski 10.9 olarak bırakıp, yükleme yaptıktan sonra güncellemeyi yüklemeyi tercih edebiliriz.

Sihirli elma os x mavericks 10 9 4 b


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


13 Yorumlar

  1. Benim MB pro halen işyerindeki ağa otomatik olarak bağlanmıyor ve ekran kilitlendiğinde bir süre sonra bağlantı kesiliyor. Bir tavsiyeniz varmıdır.

  2. Göktuğ Bey Merhaba,
    Konuyla alakalı değil ama “Keynote” ile ilgili yazı dizisine devam edecektiniz!.. Kullandığımız PowerPoint ingilizce olduğu için sıkıntılar teşekkül etmekte. Ayrıca “Keynote” varken niçin “PowerPower” olsun ki?..
    Teşekkürler…

  3. 10.9.4 güncellemesinden sonra Safari’de belirgin bir yavaşlama oldu. Hatta bazen açmıyor sayfaları restart çektikten sonra açıyor. Bu sorunun çözümü var mıdır? (Macbook Pro i5 2.4 ghz, 8 gb ram, 256 ssd)

  4. Eskiden olmayan safari açıkken fan sesi. Bu fan öyle ki beni rahatsız ediyor. Adeta uçak motoru gibi çalışıyor. Güncellemelerle mahvediyorlar bence.eski sürümlere dönmek istiyorum gerçekten.

    • Time Machine yedeğiniz varsa geri dönebilirsiniz Halis Bey. Bu gibi durumların olma ihtimaline karşı ben daima güncellemeler öncesinde yedek alıyorum, herkese de almasını tavsiye ediyorum. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz