Ana Sayfa Haberler iTunes 11.3 ile “iTunes Extras” yenilendi. Peki iTunes Extras nedir biliyor musunuz?

iTunes 11.3 ile “iTunes Extras” yenilendi. Peki iTunes Extras nedir biliyor musunuz?

0

iTunes 11.3, iTunes Extras’ın yenilenmesi ile birlikte yayınlandı. Böylece artık iTunes Extras’ta daha fazla ve daha yeni içerikler bulabilecek, hatta Apple TV’mizde de kullanabileceğiz. Ama bir dakika… Ne yazık ki iTunes Extras henüz ülkemizde kullanılamıyor… 🙁

Sihirli elma itunes 11 3 extras 2a

iTunes Extras nedir?

Eminim siz de benim gibi bir çok yerde iTunes 11.3 güncellemesini, ve bu güncelleme ile birlikte iTunes Extras’ın yenilendiğini okudunuz. Ancak bu yazıda bu güncellemeden çok “iTunes Extras nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır?” konularına değinmeyi tercih ediyorum.

Sihirli elma itunes 11 3 extras 10

“iTunes Extras” adı verilen özellik, iTunes üzerinden satın aldığımız filmlerin bazılarında olan ek özellikler anlamına geliyor. iTunes Extras özelliğine sahip bir filmi HD olarak satın aldığımızda sadece bu filmi satın almış olmuyor, filmin yanında bir çok ekstra şeye –ek bir ücret ödemeden– kavuşmuş oluyoruz:

  • Kamera arkası görüntüleri
  • Kısa filmler
  • Kesilmiş sahneler
  • HD fotoğraflar
  • Konsept çizimler ve storyboard’lar
  • ve filmlere göre değişen pek çok şey daha…

Sihirli elma itunes 11 3 extras 11

Ancak iTunes Extras zaten var olan bir özellikti, sadece bu güncelleme ile birlikte yenilenmiş oldu. 🙂 Yani tıpkı iTunes Store içerisindeki müzik kısmında yer alan iTunes LP gibi, iTunes Extras da satın aldığımız albüm veya film ile ilgili daha fazla ve özel olarak üretilmiş içerik anlamına geliyor.

Sihirli elma itunes 11 3 extras 12

iTunes Extras’ı nasıl kullanabilirim?

Kötü habere gelirsek eğer, ne yazık ki iTunes Extras ülkemizde henüz kullanılamıyor. Extras içerisinde yer alan içerikler ülkeye özel olarak hazırlandığı, ve farklı ülkelerin de kullanabilmesi için düzenlenmesi gerektiği için şu anda iTunes Türkiye Store’undaki filmlerde iTunes Extra özelliği yok.

sihirli-elma-itunes-11-3-extras-14-TR.jpg
Büyük resim için tıklayın

Fakat aynı filmi iTunes US Store’da incelediğimizde iTunes Extras özelliğini görebiliyoruz.

Büyük resim için tıklayın
Büyük resim için tıklayın

iTunes Extras’a nasıl göz atabilirim?

Fakat yine de iTunes Extras’ın nasıl bir şey olduğunu görebilmek mümkün. Merak edenler aşağıdaki adımları izleyerek bilgisayarlarındaki iTunes üzerinden iTunes Extras hakkında bilgi alabilir veya filmlerin detaylarına göz atabilirler:

  1. iTunes’u açıyoruz, ve iTunes Store’a tıklıyoruz.
  2. En aşağıya inerek, en sağ alt köşedeki bayrak ikonuna tıklıyoruz.
  3. Karşımıza gelen listede “United States”i seçiyoruz.
  4. Böylece artık ABD’deki iTunes Store içeriğini dolaşmaya başlıyoruz.

Sihirli elma itunes 11 3 extras 13

Artık bu ekranda ilk karşımıza gelen “iTunes Extras” görseline tıklayarak iTunes Extras dünyasını keşfetmeye başlayabiliriz. 🙂

Ek olarak da “Movies” sekmesine geçerek, iTunes Extras destekli filmlere göz atabiliriz.

Aşağıda bazı filmlerden örnek iTunes Extras ekranlarını görebilirsiniz:

300: Rise of an Empire

Sihirli elma itunes 11 3 extras 4

Sihirli elma itunes 11 3 extras 5

The Hunger Games: Catching Fire

Sihirli elma itunes 11 3 extras 6

The Wolverine

Sihirli elma itunes 11 3 extras 8

iTunes 11.3 Güncellemesi

Güncelleme ile elimize pek de yeni bir şey geçmiyor, ancak her zaman olduğu gibi güncel sürüm kullanmanın pek çok güvenlik, kararlılık ve iyileştirme içerdiğini bildiğimiz için yüklememizi öneriyoruz. 🙂

iTunes 11.3, HD filmler için tamamen yeni iTunes Extras’ı içeriyor. iTunes Extras’ta; kamera arkası videoları, kısa filmler, yüksek çözünürlüklü görüntü galerileri, yönetmen yorumları, sahneler ve daha birçok şey bulunabilir. Şimdi Yazılım Güncelleme 6.2′nin yüklü olduğu Apple TV’de keyifle kullanılabilen bu çok boyutlu iTunes Extras, bu sonbaharda iOS 8 üzerinde de kullanılabilecektir.

Yeni iTunes Extras, daha önce satın aldığınız HD filmler için kullanılabilir olduğunda hiçbir ek ücret olmaksızın otomatik olarak eklenecektir.

Sihirli elma itunes 11 3 extras 1


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz